Kép forrása: canva – canva.com

Ha motiváció híján vagyok, és emiatt kezdek elfordulni a tanulástól és a folyamatos gyakorlástól, listát írok azokról a dolgokról, amik nem lennének, ha nem tudnék angolul.  Ezek még a nehezebb napokon is segítenek átlendülni, ezért abban bízom, hogy neked is adnak egy kis löketet ahhoz, hogy elérd az angoltanulással kapcsolatos céljaidat!

Amikor elkezdünk egy nyelvet megtanulni, el sem tudjuk képzelni, az életünk hány területére lesz hatással a megszerzett tudás. A legtöbben nem gondolnak tovább az egyértelmű változásoknál, mint a munkahelyi kihívások teljesítése, zökkenőmentes költözés egy külföldi városba, stresszmentes nyaralás, vagy új ismeretségek szerzése. Ha engem kérdeztek, ezek már alapvetően elég nyomós indokok arra, hogy az ember igazán motiváltan vágjon bele a nyelvtanulásba. Az viszont csak hosszú távon kezd világossá válni, hogy az angol nyelv ismerete a mindennapjainkra is nagy hatással van!

1. Lemaradnék azokról a filmekről és sorozatokról, amiket nem szinkronizálnak le, hiszen eredeti nyelven nem tudnám megnézni őket. 

2. Tájékozatlanabb lennék, mert nem tudnám követni a külföldi híroldalakat.

3. Nem tudnék elolvasni egy angolnyelvű könyvet, vagy újságot.

4. Kétségbe esnék, ha a mosógépem elromlana, és a használati utasításban nem lenne magyar nyelvű leírás.

5. Sosem tudnám, hogy mit főzzek, hiszen nem lenne hozzáférésem az angol nyelvű receptekhez.

6. Kevesebb munkám lenne, hiszen minden olyan megkeresést vissza kellene utasítanom, ahol az angol nyelv ismerete is szükséges a munkavégzéshez.

7. Értetlenül állnék a mémek és vicces videók előtt, hiszen nem érteném, miről szólnak.

8. Ha egy turista megszólítana az utcán, hogy útbaigazítást kérjen, valószínűleg nagyon zavarban lennék, és kézzel-lábbal mutogatva tudnék csak segíteni neki.

9. Nem lenne angol önéletrajzom, és ha össze kellene állítanom egyet, azt se tudnám, mihez kezdjek.

10. A baráti összejöveteleken nem tudnék játszani a gyakran előkerülő angolnyelvű társasjátékokkal.

11. Minden egyes nyaralás vagy külföldi utazás során elveszettnek érezném magam, és attól rettegnék, hogyan fogom magam megértetni a helyiekkel.

12. Az angol nyelv ismerete nélkül az angol kultúrával sem lennék tisztában.

13. Görcsbe rándulna a gyomrom, ha egy társaságban angolul kellene kommunikálnom, nem lenne elég önbizalmam hozzá, ezért inkább kihátrálnék a beszélgetésből.

14. Nem mernék külföldi webshopról rendelni, hiszen nem tudnék utánajárni, hogy megbízható-e a weboldal, ezért attól rettegnék, hogy megpróbálnak átverni.

15. Ha mégis rávenném magam, hogy külföldről rendeljek, de probléma lenne a csomaggal, nem tudnék kommunikálni az ügyfélszolgálattal, ezért biztosan elbuknám a rendelés értékét.

16. Fogalmam sem lenne, hogy miről szólnak a kedvenc zenéim, mert nem érteném a dalszövegeket.

17. Problémát okozna, ha a munkahelyemen külföldi kollégák is lennének, hiszen nem tudnék napi szinten angolul társalogni velük.

18. Szóba se jöhetne, hogy külföldre költözzek, de még a hosszabb nyaralásokat is kétszer meggondolnám a nyelvi korlátok miatt.

19. Le kellene mondanom a kedvenc YouTube-videóimról, mert fogalmam sem lenne, miről hablatyolnak benne.

20. Ha randiznék, szóba sem jöhetne, hogy külföldiekkel ismerkedjek. El tudod képzelni, milyen lenne egy olyan randi, ahol nem értjük egymás szavát?

21. Hiába kedvelem a verseket, az angol irodalomról semmit sem tudnék, hiszen nem tudnám értelmezni a sorokat.

22. Gyakran járok fesztiválokra, koncertekre. De ha nem tudnék angolul, sokkal unalmasabb lenne, mert nem érteném az előadót, aki a közönséghez beszél. 

23. Lemondhatnék az angol nyelvű online tanfolyamokról, emiatt most nem tudnék hímezni, fogalmam sem lenne, hogyan viseljem gondját a szobanövényeimnek, és a festés sem lenne az életem része. 

24. Külföldön még egy étlapot sem tudnék értelmezni, ezért másra kellene hagyatkoznom a rendelésnél.

25. Nem érteném és nem tudnám értékelni az angol humort.

26. Munka közben nem tudnék angol nyelvű forrásokra hagyatkozni, ezért sokkal nehezebben menne egy cikk megírása.

27. Az utazás kész stressz lenne, már a repülőtéren elveszíteném a türelmemet a sok angol kiírás láttán, nagyon elveszettnek érezném magam egy idegen országban.

28. Kevesebb barátom lenne, hiszen sosem lett volna rá alkalmam, hogy megismerkedjek azokkal az ismerőseimmel, akikkel angolul kommunikálunk.

29. Magyar idegenvezető segítsége nélkül a külföldi városnézés elképzelhetetlen lenne. Semmit sem értenék az angol kiírásokból, és valószínűleg el is tévednék egy idegen helyen.

30. Sosem ismertem volna meg a Speak! Nyelviskolát, kevesebb önbizalmam lenne, és biztos, hogy sosem találnám meg magamban az erőt ahhoz, hogy megtanuljak angolul.

Csak akkor tudod meg, milyen lehetőségek várnak rád, ha adsz egy esélyt a tanulásnak. Kíváncsi vagy, a te életed hogyan változna, ha megtanulnál angolul? A 100% beszéd, 0% könyv módszerünkkel már az első hetekben nagy változásokra számíthatsz! Mindenképpen töltsd ki ingyenes online angol  szintfelmérőnket, utána pedig felvesszük veled a kapcsolatot, hogy te is csatlakozhass következő online tanfolyamunkhoz!

Gerenda Ingrid
szövegíró

Share This