Kép forrása: jannoon028 – www.freepik.com

Szeretnéd szebbé és színesebbé tenni angol szókincsed? Jó lenne néha bedobni olyan kifejezéseket, amire még az anyanyelvi beszélők is elismerően elmosolyogják magukat? Akkor ezt a 4 tüzes idiómát érdemes megtanulnod.

Szép, választékos szókinccsel nagyobb lesz az önbizalmad, amikor angolul kell beszélned. Ha pedig még idiómákat is használsz, akkor az anyanyelvi beszélők tiszteletét is könnyebben kivívhatod.

Hiszen az idiómák a britek és amerikaiak nagy kedvencei. Ezek azok a kifejezések, amiket nem szó szerint fordítunk, legtöbb esetben átvitt értelmű jelentésük van. Ezért összegyűjtöttünk neked négy olyan idiómát, amivel feltüzelheted a szókincsedet, de mégis könnyedén meg fogod tudni tanulni őket.

Íme a 4 tüzes angol kifejezés:

1) Add fuel to the fire – Jelentése: Olajat önteni a tűzre

Definition: To do or say something to make an argument, problem, or bad situation worse; to further incense an already angry person or group of people.
Example: Shouting at a crying child just adds fuel to the fire. (Kiabálni egy síró gyerekkel csak olajat önt a tűzre.)

2) Fire – Jelentése: király

Definition: Slang: Something that is really good, amazing, crazy(in a good way)
Example: That party was fire, man! You should have been there! (Ember, az a buli király volt! Ott kellett volna lenned!)

3) Between two fires – Jelentése: két tűz között

Definition: Being attacked from two sources or sides simultaneously.
Example: When my dad joined my mom in criticizing me, I felt like I was caught between two fires. (Két tűz között éreztem magam, amikor Apukám is csatlakozott Anyukámhoz a kritizálásomban.)

4) Have a lot of irons in the fire – Jelentése: több vasat tart a tűzben

Definition: To have several simultaneous activities or potential undertakings or opportunities.
Example: I have a lot of irons in the fire at work right now and it’s going to be tricky to do all of them over the next few weeks. (Jelenleg több vasat tartok a tűzben a munkámban, és trükkös lesz mindegyiket megcsinálni a következő pár hétben.)

Remélem tetszettek a kifejezések és sikerült vele kicsit feltüzelnünk a tanulási kedvedet is! 😉

Ha nem csak a szókincseden szeretnél javítani, hanem azon is dolgoznál, hogy az angol beszéd magabiztosan és könnyedén menjen, akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert:

Jelentkezem

Share This