Ki nem szeret filmeket nézni karácsonykor? Én imádok bekuckózni egy forró kakaóval a képernyő elé. Egyrészt azért, mert igazán kikapcsolnak, és segítenek lazítani és kipihenni az egész éves fáradalmakat. Az év utolsó filmes blogjában olyan listát raktam össze neked, amivel angolul is tanulhatsz. 

A karácsony és az előtte/közben lévő készülődés az év egyik legizgalmasabb időszaka. Ahhoz, hogy megjöjjön az ünnepi hangulat, hozzájárulnak a karácsonyi zenék, filmek, díszek is. Ezért most jöjjenek azok a filmek, amelyek biztosan felidézik és elősegítik az ünnepi hangulatot.

 

1. Reszkessetek, betörők! (Home Alone, 1990)

Nincs kérdés, az első helyet mindenképpen a Reszkessetek, betörők! foglalja el. Kevin (Macaulay Culkin) és családja éppen családi karácsonyra készülnek és Párizsba utaznak az ünnepekre. A történet elején az utazás körüli felfordulást láthatjuk, majd miután megindulnak a repülőtérre és felszállnak a gépre, kiderül, hogy egy valamit otthon felejtettek, vagy inkább valakit: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiút nem kell félteni, megkezdi önálló életét és itt kezdődik a film lényege. Két betörő próbálja megközelíteni a házat és próbálnak bejutni. Kevin nem fél tőlük és rengeteg ravaszsággal, bátorsággal bánik el a rablókkal.

forrás: 24.hu

 

2. Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

 

forrás: port.hu

 

3. Télapu (Santa Clause, 1994)

 

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláír egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! (Eredeti hang digitálisan.)

 

forrás: port.hu

4. Tapló Télapó (Bad Santa, 2003)

Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó – a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.

forrás: port.hu

5. A grincs (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

 

forrás: port.hu

 

Ha úgy érzed a filmnézésnél többet szeretnél tenni idén, hogy megtanulj angolul beszélni, próbáld ki 100% beszéd, 0% könyv módszert, az angoltanulás tankönyvmentes és kommunikatív változatát. Első lépésben jelentkezz be ingyenes szintfelmérőnkre, hogy megtudd, honnan kell elindulnod a tanulásban:

button

 

Share This