Nagyon sok különbség akad a brit és az amerikai angol kiejtésében. Nyelvtanulóként érdemes ezzel tisztában lennünk, hogy könnyedén megértsük mindkét változatot.

Ez a videóblog ebben fog segíteni.

A PéldáulPéterrel videósorozat mai részében először azt tisztázzuk le, hogy miért is olyan fontos a kiejtés.

Péter kifejti a videóban is, hogy: A saját kiejtésünkkel kapcsolatban első sorban az a cél, hogy megértsenek minket. Amikor azonban beszélgetünk valakivel, akkor őt kell megértenünk, akár angol, akár amerikai akcentussal beszél. A kettő között pedig rengeteg a különbség!

Így ha tényleg az a célod a nyelvtanulással, hogy könnyedén tudj társalogni, akkor nélkülözhetetlen, hogy mindkét kiejtést begyakorold. Legalább olyan szinten, ami abban segít, hogy megértsd beszélgetőpartneredet.

Az már egyéni ízlés kérdése, hogy te melyik kiejtési módot használod inkább. (De annyit azért elárulhatok, hogy a legtöbb magyar nyelvtanuló keverve használja az amerikai és brit kiejtést. És ezzel nincs is semmi gond, a lényeg úgyis az, hogy megértsenek.)

A gyakorlás a kulcs

Szóval a lényeg az, hogy megértsenek és te is megértsd az anyanyelvi angol beszélőket. Ezt pedig nagyon sokat kell gyakorolni.

A sok gyakorlás növeli a megértés minőségét és ezen keresztül a bátorságot is a megszólalásra. És abban is segít, hogy belem merj kezdni egy angol beszélgetésbe éles helyzetben.

A Speak! Nyelviskola teljes módszere erre épül. Emiatt van nálunk a „100% beszéd, 0% könyv” elv alapján kialakítva az oktatás. És így tudjuk elérni, hogy a hozzánk járó tanulók megtanulják magabiztosan beszélni a nyelvet.

A mai videó a gyakorlásban segít kicsit neked is. Ugyanis Péter konkrét példákat fog mutatni, olyan szavakat, amiknek más a brit és az amerikai kiejtése.

Íme a videó:

 

 

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Iratkozz fel YouTube csatornánkra és kövesd a PéldáulPéterrel sorozatot, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

Kattints ide a feliratkozáshoz!

Share This