Kép forrása: www.freepik.com

Érdekel, hogy mi a magyar tanulóknál a leggyakoribb és legnagyobb akadály, ami miatt nem beszélnek angolul? És miképp küzdhető le ez a bénító torlasz, ami valószínűleg közéd és álmaid közé is befurakodott?

Ha szóba kerül, hogy az emberek miért nem tudnak megtanulni angolul, akkor a leggyakrabban a nyelvérzék témája, az időhiány, és a piszkos anyagiak kerülnek elő válaszként. Én mégis azt gondolom, hogy a legnagyobb problémát nem ezek jelentik, hanem valami teljesen más.

A valódi akadály Te magad vagy és a kifogásaid. Tudom, hogy ezt fájdalmas hallani, de ettől még igaz. Valószínűleg volt már pár fájdalmas nyelvtanulási élményed, így aztán nehezen veszed rá magad a tanulásra. Pedig tudod, hogy magabiztos angoltudással jobb lehetőségeid lennének az életben.

De ahelyett, hogy belevágnál kifogásokkal próbálod megvédeni magad (sokszor tudat alatt) egy újabb csalódástól:

  • Azt mondod nincs időd a tanulásra, mert félsz, hogy hosszú éveket kéne rászánnod ahhoz, hogy akárcsak egy halvány eredményt is elérj. Pedig valójában az embernek arra van ideje, amire időt szán. Ezt jól szemléleti az, hogy elfoglalt üzletemberek és többgyermekes fiatal anyukák is rendszeresen tanulnak nálunk.
  • Kijelented, hogy most nem fér bele neked, hogy költs az angolra. Pedig te is tudod, hogy a tanulás egy befektetés. Ha most spórolnál egy kicsit, hogy maradjon pénz a tanulásra, akkor a jövőben akár sokkal többet is kereshetnél a megszerzett nyelvtudással.
  • Azzal érvelsz, hogy neked ez úgysem menne, hiszen semmi nyelvérzéked. De valószínűleg meg sem próbáltál olyan tanulási módszert keresni, ami igazodik a képességeidhez. Úgy sejtem feladtad azután, hogy a hagyományos elméleti módszerrel nem értél el sikereket.

Minden fejben (és módszerben) dől el

A legnagyobb akadály Te magad vagy, ameddig nem döntöd el, hogy mindenáron megtanulsz angolul. Ha ez a döntés megszületett benned, és komoly céljaid vannak, akkor már csak egy jó tanulási módszerre lesz szükséged, hiszen ez a siker másik kulcsa.

Ne törődj bele, hogy neked nem megy az angol, vagy hogy nincs nyelvérzéked. Hiszen valójában nem veled volt a baj a múltban sem, amikor ezt érezted – hanem a módszerrel, amivel tanulni próbáltál. Igenis bárki képes megtanulni angolul, de ehhez arra van szükségünk, hogy olyan módszert találjunk, amivel könnyedén tudunk haladni és élvezzük a tanulást.

Mi a beszédközpontú tanításban hiszünk. Így az angolt ahhoz hasonlóan tudod elsajátítani, ahogy kisgyerekként az anyanyelvedet tanultad meg. A 100% beszéd, 0% könyv módszerrel az angolozás hatékony és élménydús lesz, hiszen unalmas elmélet helyett izgalmas beszélgetések várnak.

Próbáld ki a módszerünket! Első lépésként töltsd ki különleges és ingyenes online szintfelmérőnket:

Jelentkezem

Share This