Ha egy nyelviskola tanácsolhatna neked valamit, akkor valószínűleg azt ordítaná, hogy: Hagyd a fenébe az újévi fogadalmakat!

Elmondjuk mi a baj velük és mi a helyes út, ha tényleg magabiztos angoltudásra vágysz.

Nálunk a Speak! Nyelviskolában a január első hete mindig egy dömping. Rengeteg ember dönt úgy, hogy belevág az angolba és jelentkezik az ingyenes szintfelmérőnkre. Aztán sokan soha nem érkeznek még már a felmérésre sem. Még a 0. lépést sem teszik meg, pedig teljesen ingyen van. Feladják a fogadalmukat, mielőtt még meg kellett volna mozdítaniuk a kisujjukat érte.

Ez a baj az újévi fogadalmakkal

Na jó, valójában nem a fogadalmakkal van gond. Hanem azzal, hogy a legtöbb ember itt meg is áll. Megfogadja, hogy megtanul angolul, majd elégedetten hátradől. Jó érzéssel tölti el, hogy ő bizony kitűzte a célt és kijelölte az irányt.

De elfelejt tenni! Már pedig pusztán egy fogadalomtól soha senki nem tanult még meg angolul!

A folyékony angol beszédhez igenis tenni kell. Tanulni, dolgozni kell érte. Ami sokkal kényelmetlenebb, mint egy újévi fogadalom. Viszont sokkal kifizetődőbb is.

Ugyanis ha megdolgozol érte és megtanulsz angolul, akkor az az egész életed jobbá teheti. Kinyitja előtted a világot: jobb munkalehetőségek (és jobb fizetés hozzá), biztonságosabb utazás, nagyobb önbizalom és új lehetőségek tárháza.

Hagyd a fenébe az ígérgetést és inkább tedd meg az 1. lépést!

Ezért csak azt tudjuk javasolni, hogy hagyj fel a tervezgetéssel és álmodozással. És azzal, hogy minden évben megígéred magadnak, hogy na majd most megtanulsz angolul (aztán semmi nem lesz belőle…) Helyette inkább tedd meg az első lépést!

Például ismerj meg egy modern, beszédközpontú módszert. Röviden ezt úgy is mondhatnám, hogy próbáld ki a Speak! Nyelviskolát! 😉

Nálunk a tanulás nem magolásból, tankönyvekből és a nyelvtannal való szenvedésből áll. Hanem gyakorlásból és beszédből. Hozzáértő és segítőkész tanárokkal, illetve egy szuper hangulatú csoporttal.

Próbálj ki végre egy működő módszert, ami segít, hogy meg merj és meg is tudj szólalni angolul!

Tedd meg az első lépést, jelentkezz ingyenes és kötelezettségmentes szintfelmérőnkre. És ismerd meg a forradalmi 100% beszéd, 0% könyv módszer:

Jelentkezem

Share This