Az elmúlt napokban a csapból is a szökött rab hihetetlen sztorija folyik. Ennek pedig több köze van az angolodhoz, mint hinnéd! – A Speak! Nyelviskola véleménye következik:

Talán te is hallottad a híreket arról, hogy február 15-én egy fegyveres rab megszökött a Fővárosi Törvényszékről. Egy ideig autóval menekült, de végül a rend őrei megállították és lövöldözés után elkapták.

Egész elképesztő sztori, de mégis mi köze az angoltudásodhoz?

Több mint gondolnád! Ugyanis felvet egy fontos kérdést:

El tudnád ezt mesélni angolul?

A fenti hírek egyszerűek és könnyen érthetőek. Elolvasod ezt a pár sort és szinte látod a szemed előtt az izgalmas jelenetet, ahogy a rendőrök elfogják a rabot.

De vajon angolul képes lennél elmesélni? Tegyük fel, hogy egy mondatban megpróbálod összefoglalni: „Elkapták a szökött rabot.”

Ahhoz, hogy ezt angolra tudd fordítani a szenvedő szerkezetre lenne szükséged!

És ez így van rengeteg másik, egyszerű és hétköznapi mondattal is. Egyszerűen nélkülözhetetlen hozzájuk a szenvedő szerkezet.

Márpedig a szenvedő szerkezet az a nyelvtani szerkezet, ami a legtöbb fejfájást okozza a magyar nyelvtanulóknak.

Legalábbis ezt bizonyítja 2018-as felmérésünk, amit nyelviskolánk diákjai körében végeztünk.

Többé nem kell szenvedned

Ha nem szeretnél bajlódni a szenvedő szerkezettel, akkor a legideálisabb megoldás egy beszédközpontú angoltanfolyam, ami alaposan begyakoroltatja veled ennek a szerkezetnek is a használatát.

Emellett eltörli benned a beszédtől való félelmet, hogy magabiztosan menjen az angol.

De sajnos mi is tudjuk, hogy az ember életében vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen nem fér bele idejébe egy angoltanfolyam. Mit lehet tenni ilyenkor, hogy azért fejlesszük a tudásunkat? És hogy megbirkózzunk a szenvedő szerkezettel is és egyre jobban menjen az angol beszéd?

A Nyelvtani Bebetonozó csomag segít!

Ha nincs időd intenzíven angolozni, akkor olyan megoldásra lesz szükséged, amivel hatékonyan fejlődhetsz otthonról. És ami tényleg begyakoroltatja veled a tanultakat – tehát nem csak az elméletre épít.

Nyelvtani Bebetonozó csomagunkat azért készítettük el, hogy ebben segítsen. Ezen ez anyagon otthonról tudsz haladni, amikor épp időd engedi. Segít alaposan megérteni és begyakorolni a trükkös szenvedő szerkezetet.

A csomagot ide kattintva tudod megnézni»

Share This