Van az online tanulásnak egy fontos „összetevője”, ami sajnos a legtöbbször kimarad a sikerreceptekből. Így aztán nem csoda, ha sokaknak rossz tapasztalatai lesznek.

Mit válaszolnál, ha megkérdezném tőled, hogy mi a legfontosabb ahhoz, hogy jól tudd fejleszteni a nyelvtudásod online? Talán a jó tananyagon múlik minden? Vagy egy szuper magártanáron, aki online órákat ad? Vagy csak az elszántság számít, és az, hogy elegendő időt szánjunk a tanulásra?

Ezek mind helyes válaszok, de van egy még egy létfontosságú dolog, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ez pedig az emberi kapcsolatok ereje.

Társas lényeg vagyunk. Most a vírus miatti otthon maradás okán ezt elkezdtük fájóan érezni. Sokan egyenesen azt érzik, hogy megőrülnek így, hogy nem találkozhatnak barátaikkal, rokonaikkal. De azt is rengeteg ismerősömtől hallom, hogy úgy érzik semmi motivációjuk nincs ebben a bezártságban.

Itt jön a képbe az online angoltanulás, ahol a motivációhoz szintén óriási szükség van az emberi kapcsolatokra! Ezt mégis el szoktuk felejteni…

Az online tanulás és az emberi kapcsolatok összefüggése

Nem szabadna elfeledkezned a jó társaság húzóerejéről akkor sem, hogyha az online tanulást választod. Mert a nehezebb napokon nem az fog motiválni, hogyha jól érthető tananyagot találsz, vagy ha egy szuper videóra bukkansz. Hanem az, hogyha van melletted egy támogató csapat, akik miatt nem adod fel akkor sem, ha semmi kedved épp a tanuláshoz. Akiknek a fejlődése téged is fejlődésre ösztönöz. És akikkel jól esik a tanulás közben kicsit eldumálni és barátkozni.

Talán most úgy érzed, hogy ez nem valósítható meg online. Pedig megvalósítható, még ha kicsit nehezebben is!

Ha bejársz valahova egy csoportos tanfolyamra, akkor adott ez a jó kis tanulói közösség, és az építő csapat. De online sem kell lemondanod róla. Van rengeteg olyan nyelvtanulói fórum, csoport, oldal és közösség, amikbe belépve motivációt nyeríthetsz.  És már léteznek olyanok is, akik a csoportos tanfolyamaikat sikeresen át tudták ültetni online formába.

Így videóhívással csatlakozol be csoportodba és ugyanazt az erőt kapod tőlük, amit élőben is kapnál. Ez segíteni fog abban, hogy ne add fel az angolozást és elérhesd a célod.

Ezért arra biztatlak, hogy tartsd szem előtt az emberi kapcsolatok erejét, és legyél részese legalább egy építő tanuló csapatnak! 🙂

Hamarosan mi is elindítjuk beszédközpontú csoportos angol tanfolyamainkat online. Próbáld ki módszerünket és nézd meg mennyire más élmény a tanulás egy modern módszerrel, jó csapatban:

Jelentkezem

Share This