Hogyan lépheted át a legnagyobb szakadékot, ami két ember között tátonghat? – Speak! angol nyelviskola

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban volt két falu, amiket egy széles, sebes sodrású folyó választott el egymástól. A két falu lakói időtlen idők óta szinte tudomást sem vettek egymás létezéséről, békés közömbösségben éltek egymás mellett és csak udvariasan integettek egymásnak. Aztán minden megváltozott. Örökre. Mese következik, a Speak! angol nyelviskola narrációjában…

Történt egyszer, hogy a folyó keleti partján fekvő falut körbezáró erdőből egyik napról a másik eltűntek a gombák. A falu lakói nagyon elszomorodtak, hiszen korábban szinte minden nap ettek gombát és a legfontosabb szertartásaikon is gombával készült ételeket fogyasztottak.

A nagy szomorúságban egy fiatal falusinak hirtelen támadt egy ötlete: „de hiszen a folyó nyugati partján fekvő falut sokkal nagyobb erdő öleli körül, amiben sok gomba nőhet. Nálunk kisebb az erdő, viszont sokkal több búza terem a mezőkön. Miért nem cseréljük el a búzánkat az ő gombájukra?”

A falu lakóinak megtetszett az ötlet, de nem tudták, hogyan léphetnének kapcsolatba a folyó túlpartján élő falusiakkal. 7 napon és 7 éjszakán át mindenki a megoldáson töprengett, míg végül az ötletadó fiatal falusi javaslatára nekiláttak egy hosszú kötél megfonásának. Amíg az asszonyok a kötélen dolgoztak, a férfiak átkiabáltak a szomszéd faluba, hogy nyélbe üssék az üzletet…

angol-nyelviskola-hid

Három nap múlva átdobták a kötelet, amit a szomszéd falu lakói kifeszítettek és elindulhatott az első szállítmány. A kötélhágcsón az első véka búza és láda gomba után sok minden mást is kicserélt egymással a két falu. Napról napra fűszerek, használati tárgyak, termények, kövek, gyümölcsök és zöldségek szelték át a folyót, oda és vissza. Néhány hónap múlva elhatározták, hogy építenek egy fahidat a folyó fölött, hogy még több és gyorsabb cserét tudjanak lebonyolítani.

Az elmúlt 200 évben a fahídból kőhíd, a kőhídból acélhíd, az acélhídból pedig 2×4 sávos autóút és egy új gyaloghíd lett, a két faluból pedig virágzó városok, amelynek lakói valódi szomszédokká váltak és már nem is emlékeztek arra az időre, amikor az őseik csak a kézmozdulataikról ismerték egymást.

Talán már sejted, hogy mit szimbolizál ez a híd és miről szól a két falu története. A kommunikáció és a nyelvtudás erejéről. Ez az erő képes arra, hogy a szó szoros értelmében összekössön egymással embereket, városokat, országokat, távoli kontinenseket. A nyelvtudás igazi híd két ember, vagy két kultúra között, aminek a segítségével tapasztalatokat, ismereteket, élményeket és érzéseket oszthatunk meg egymással.

De ahogy a kötélhágcsóból sem egy nap alatt lett 2×4 sávos autópálya, úgy az angoltudásod se 60 óra, vagyis 1 tanfolyam alatt fog felépülni. Ahhoz, hogy a kezdetleges „köteledből” először fa-, majd kőhíd, később acélhíd váljon, sok beszéddel, gyakorlással és tanulással eltöltött időre lesz szükséged. Egy jó angol nyelviskola ebben tud segíteni.

angol-nyelviskola-bridge

Akard felépíteni a saját hidadat, de ne felejtsd el, hogy Rómát sem egy nap alatt hozták össze. Szálról szálra, kockáról kocára, tégláról téglára építkezz, legyen elég türelmed, kitartásod és motivációd ahhoz, hogy végigjárd egy ilyen építkezés minden lépcsőfokát.

Hidd el: az új acélhidad tetejéről nyíló kilátásért megéri végigcsinálni.

Ez volt ma estére a Speak! angol nyelviskola meséje. Vége.

Share This