Mi az, ami erősebb az acélnál, rugalmasabb egy gumiembernél és többet fejlődik, mint egy gyerek 0-3 éves kor között? – Speak! angol nyelviskola

Minden élő szervezet meghal egyszer. A természet vastörvényével nem lehet alkudozni. De vannak olyan dolgok, amelyek túlélnek minket. Dolgok, amiket mi hoztunk létre, mi alkottunk meg, vérrel-verejtékkel, kreativitással, szokásokkal, tehetséggel, munkával, rutinnal, vagy a gondolat erejével. Dolgok, amelyek nem múlnak el velünk együtt akkor, amikor az életünk fonalát szövő, gombolyító Végzet erőinek ollója egyszer csak elvágja az utolsó szálat is, ami a földhöz köt minket. De mi az, ami képes ellenállni az idő múlásának? Mi az, ami erősebb az acélnál, rugalmasabb egy gumiembernél és többet fejlődik, mint egy gyerek 0-3 éves kor között? És miért fontos, hogy a Speak! angol nyelviskola is egy legyen a dolgok közül, amelyek túlélnek minket?

angol-nyelviskola-rendszer

Ezt a bizonyos dolgot úgy hívjuk, hogy rendszer. A kultúra is egy rendszer. A gazdasági is egy rendszer. A politikai is egy rendszer. A társadalom is egy rendszer. A művészet is egy rendszer. Egy jó cég is egy rendszer. A rendszer több mint az alkotóelemek összessége. A rendszer több mint a cégvezető, a festő, a politikus, a polgár, a GDP. A rendszer többre képes, mint ami az őt alkotó emberek és alkotóelemek teljesítményének összeadásából papíron kijönne. Emberek hozzák létre, emberek alkotják meg, de túllép és túlmutat a létrehozóján, vagyis az emberen.

Mik a legfontosabb különbségek a rendszer és az egyén között? Mi az, ami miatt a jó rendszerek túlélik és meg is haladják az őket megalkotó embereket? A rendszer sztenderd és fejlődik, az egyén egyedi és változik. A rendszer kiszámítható, az egyén „hullámzó”. Egy jó rendszernek nincsen rossz napja, egy jó embernek van, hogy rossz napja van. A rendszer minőség, az egyén lehetőség. A rendszer megbízható, az egyén X-faktor. Egy jó rendszer képes önmagát korrigálni, az egyénnek sokszor „tükörre” van szüksége a változáshoz.

Ezért van az, hogy a politikai rendszer nem omlik össze egy kormányváltásnál. Ezért van az, hogy a kapitalizmus –köszöni szépen- él és virul a 2008-as globális pénzügyi válság után is. Ezért van az, hogy Da Vinci, Monet, Van Gogh, vagy Picasso halálával nem szűnt meg a festészet. És ezért van az, hogy egy multinacionális vállalat vezérigazgatójának nyugdíjazásával nem szűnik meg a cég, de a családi pékségben gáz van, ha a gyerekek más pályát választanak. Mert a hangsúly nem a rendszeren, hanem az egyénen volt.

Próbáljunk ki valamit, hátha így még közelebb jutunk a megértéshez. Képzeld magad elé a helyzetet. Vasárnap, hajnali 2 óra. Őrületes éhségérzet, hullámzó beton és hevesen imbolygó utcalámpafények. Nagy erőkkel próbálsz hazajutni a Körúton a haveroddal, aki még nálad is rosszabbul érzi magát a buli után. Aztán hogy-hogy nem, „teljesen véletlenül” szembejön veled egy McDonald’s. Bemész, megrendeled az életmentő sajtburgereket, szépen megeteted a barátodat és magadat is, majd elégedetten és kicsit biztosabb léptekkel hazafelé indulsz.

Anélkül, hogy reklámot csinálnék egy cégnek, ami nem szorul arra, hogy mi reklámozzuk, a kérdés mégiscsak a miért. Miért zarándokolnak szinte vallásos áhítattal, részegek, másnaposok és egyébként teljesen józanok is hétről-hétre a sárga M betűs gyorsétterembe?  A „séf” miatt? A kedvenc „pincér” miatt? Nem. A sztenderd szolgáltatás miatt. Azért, mert a Blahán ugyanolyan a sajtburger, mint a Móriczon és a Moszkván. Ugyanazok a környezeti elemek, ugyanaz az ár, ugyanaz az ízvilág, ugyanolyan arany barnára sütött a sült krumpli.

angol-nyelviskola-rendszer

Egyszóval a rendszer miatt. A McDonald’s akkor is McDonald’s, ha a pult másik oldalán már a harmadik váltás dolgozik aznap. A sajtburger 10-20-50-100 év múlva is sajtburger lesz és ugyanolyan íze lesz Prágában, New York-ban, Londonban és a Baross utcánál. Mert egy rendszer a tűpontosan meghatározott technológiával előállított, magas minőségi sztenderdeknek megfelelő termék, vagy szolgáltatás megbízható szállításától lesz jó rendszer.

Ha tehát jól akarunk szolgáltatni –és a Speak! angol nyelviskola jól akar-, akkor nekünk is sztenderd technológiával kell tanítanunk. Ehhez pedig határozott céllal és egységes technikával kiképzett tanárokra van szükség, akik értik, tudják és teszik a dolgukat.

A Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszere az a sztenderd, amihez mindig, minden körülmények között tartjuk magunkat. Ez a módszer a záloga annak, hogy Te, mint diák a létező legjobb szolgáltatást, a legjobb „kiszolgálást” kapd, függetlenül attól, hogy éppen ki tartja az órát, vagy milyen az időjárás.

Egy jó rendszerben nem a személyes motívumok dominálnak. Nálunk nincsenek „sztártanárok”, akiket ki lehet, vagy kell érdemelni. De ugyanezért nincsen megkülönböztetett figyelem, különleges bánásmód, vagy egyénieskedés sem. Mert csak így lehet biztos az összes csoportunk minden egyes diákja abban, hogy az ugyanolyan szinten tanuló, csak másik teremben ülő diáktársa pontosan ugyanazt a szolgáltatás kapja, mint ő. Se többet, se kevesebbet. Azt a szolgáltatást, ami a magabiztos, aktív és kommunikációképes nyelvtudáshoz vezető úton a társad, az edződ és segítő támaszod lesz.

Tehát miért fontos, hogy a Speak! angol nyelviskola is egy legyen a dolgok közül, amelyek túlélnek minket?  Azért, mert nem mi számítunk. Csak Te számítasz. A rendszer adott. A módszer készen áll. A kérdés csak az: Te készen állsz?

Share This