Hogyan tanulhatsz meg angolul kétszer olyan gyorsan, mint…- Egy angol nyelviskola a jó döntés nyomában

Minden jó döntésre jut egy rossz döntés. Az esetek többségében több is. Állásinterjúra tartva jó buszra szállsz, de a leszállás után rossz sarkon fordulsz be és egy sötét sikátorban találod magad, ahol belelépsz egy nagy adag kutyagumiba. Eredmény? Pazar nyitás az új főnököd előtt. Munka előtt elhozod magaddal az összes csekket, amit reggel kikészített neked a feleséged, viszont csak akkor jössz rá, hogy otthon hagytad a pénztárcádat, amikor a postán kérik tőled a 13 230 Ft-ot. Eredmény? Kivörösödő arc, szorító érzés mellkas tájékon, dühös rúgás az autó kerekébe. Vannak helyzetek, amikor egy rossz döntés csak tűszúrásnyi kellemetlenséget okoz. Máskor durvábbak a következmények. A nyelvtanulás tipikusan egy ilyen „durvább” helyzet. Egy szívverésnyi időre felejtsd el, hogy most hol tartasz az angoltanulással és tedd fel magadnak a kérdést: könnyebben és gyorsabban is eljuthattál volna oda, ahol most vagy? Naná. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért nem sikerült?

angol-nyelviskola-döntés

Erre a kérdésre sokféle válasz adható és az én válaszom csak az egyik lehetséges megoldást járja körbe. Azért (is) tartasz ott ahol, mert rossz döntéseket hoztál. Rosszul választottál nyelviskolát. Rosszul mérted fel, hogy milyen nyelvoktatási forma passzol hozzád. Rossz módszerrel próbáltál jó eredményt elérni. Nem voltál eléggé motivált. Nem jártál rendesen tanfolyamra. Figyelmen kívül hagytad a tanárod utasításait. Nem írtál házit. Feladtad az első komolyabb nehézségnél.

Ezek nem jellemhibák, hanem rossz döntések. Rossz döntések, amelyek nélkül akár kétszer olyan gyorsan is eljuthattál volna arra a szintre, ahol most tartasz. Tudom, hogy nem minden döntés volt a tiéd és nem mindig volt választási lehetőséged. De, ha a szívedre teszed a kezed, akkor szerintem Te is belátod, hogy néhány útelágazásnál rosszul választottál. Nincs rosszabb érzés annál, amikor utólag megbánsz egy elhamarkodott, vagy később hibásnak bizonyuló döntést. Viszont a legtöbb ember az önsajnálat és a beletörődés fogságába esik és nem lép tovább. Abbahagyja, feladja, vagy ami még rosszabb: egy életre megutálja az angolt.

Ha azt mondanám, hogy a butaságod miatt tartasz ott az angollal ahol; ha azt mondanám, hogy azért hoztál rossz döntéseket, mert hülye vagy, akkor megjönne valaha a kedved a tanuláshoz? Persze, hogy nem. De nem ez a helyzet. Mert, ha elfogadjuk, hogy egy tévedés nem jellemhiba, csak simán rossz döntés, akkor van lehetőség korrigálni. Kijavítani a hibát. Azért, hogy amikor újra szembejön veled ugyanaz a döntési helyzet (angol nyelviskola választás, bejössz a következő órádra, vagy sem), akkor már jól tudj dönteni.

angol-nyelviskola-döntés

Akkor hogyan tanulhatsz meg angolul kétszer olyan gyorsan, mint bárhol, bárkivel, bármikor máshol és máshogy?  Ha tanulsz a saját hibáidból. Ha nem lépsz kétszer ugyanabba a nyelvtanulás-pocsolyába. Nevetséges, vagy sem, a jó döntéshozást is gyakorolni kell, ha meg akarsz tanulni angolul, nem csak a szavakat, kifejezéseket, mondatokat. Ha nem korrigálod a hibás döntéseket, akkor minden jó szándék és lelkesedés ellenére ugyanabba a zsákutcába fogsz behajtani újra és újra és újra. Egészen addig, amíg el nem fogy az üzemanyag.

Nem fogunk 2 hónap alatt megtanítani angolul. Nem olyan angol nyelviskola a Speak!, hogy ilyesmit ígérgessünk neked. 2 hónap alatt viszont megtanítunk jól dönteni. Helyes utat és jó célt választani. 2 hónap alatt átadunk minden tudást, ami ahhoz kell, hogy mindig a „célponton legyen a szemed”. 2 hónap alatt magabiztosságot és önbizalmat adunk a tanuláshoz. 2 hónap alatt kívül-belül megismerheted 100% beszéd, 0% könyv módszerünket és eldöntheted, hogy jó helyen vagy.

2 hónap alatt nem csodát tenni. Nincs varázspálcánk, de titkaink sincsenek. Azok vagyunk, amik. Egy angol nyelviskola, ami nem csak angolul tanít meg, hanem jól dönteni is. A többi rajtad múlik.

angol-nyelviskola-döntés

Share This