Scrabble bajnok akarsz lenni, vagy meg akarsz tanulni angolul beszélni? – Speak! Angol Nyelviskola

Nigel Richards neve tegnapig nem mondott semmit nekem és igazából ez a cikk sem közvetlenül róla fog szólni. Nigel Richards elképesztő fölénnyel megnyerte a francia nemzeti Scrabble-bajnokságot. Idáig egy sima hír, talán nem is túl érdekes. Az már sokkal inkább, hogy a mi Nigelünk egy kukkot sem tud franciául. Hogy lehetséges ez? És miért lehet tanulságos Neked is ez a story egy angol nyelviskola blogját követő olvasónak?

Nos, találtam ezt a cikket tegnap, és teljesen elképedtem rajta:

http://www.people.com/article/new-zealand-scrabble-champion-french-dictionary

Az egyik legfontosabb kérdés, ami egy nyelvtanulóban felmerülhet, az az, hogy hogyan tanuljon szavakat, és hogy hány szót kéne megtanulnia egy nap, hogy elérje a célját, ha lehet, záros határidőn belül. (Általában ezt a kérdést szokták feltenni nekünk akkor is, amikor jövendőbeli diákjaink belépnek a Speak! Angol Nyelviskola ajtaján.)

angol-nyelviskola-scrabble

A cikkben szereplő úriember rendkívül extrém példa arra, hogy rövid idő alatt is lehet memorizálni rengeteg szót és még csak nem is kell ismerni a jelentésüket, sőt, ki sem kell tudnunk ejteni őket. Nem törvényszerű viszont, hogy ezeket valóban tudjuk is használni.

Meggyőződésem, hogy az ember csak arról a dologról mondhatja el, hogy tudja, amit gondolkodás nélkül használni is képes. Amíg egy szó csak adat marad, és minden egyes alkalommal ismerősen fog hatni, amikor egy szövegben látod, de ugyanúgy ki kell keresned a szótárból, addig nem mondhatod el róla, hogy tényleg megtanultad. Ha nem tudod helyesen kiejteni és a megfelelő módon, a megfelelő szerkezetekkel használni, akkor valójában nem is ismered.

A Speak! Angol Nyelviskola óráin ezért sem tanulunk egyszerre több tucat szót és ezért gyakoroljuk újra és újra a már megtanult szavakat, kifejezéseket. És ugyanezért nem puszta szavakat, hanem komplett kifejezéseket tanítunk, a megfelelő nyelvtani szerkezetekkel együtt.angol-nyelviskola-kommunikacio

Ha Neked nem az a célod, hogy Scrabble bajnokságokat nyerj, hanem hogy képes legyél élő emberekkel angolul kommunikálni, akkor ne a mennyiségre menj rá, hanem arra, hogy amit megtanulsz, azt használd is. Mi, a Speak! Angol Nyelviskola tanfolyamain ebben tudunk Neked segíteni.

pető-zsanett

Pető Zsanett, a Speak! Angol Nyelviskola

Szeretnél vérbeli kommunikátor lenni? Akkor próbáld ki a Speak! Angol Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerét: jelentkezz ingyenes és lézerpontos szintfelmérőnkre, és indulj el a beszédközpontú nyelvtanulás útján:

button

Share This