Tedd ki a stoptáblát és hívd randira! – A rózsaszín ködben bolyongó angol nyelviskola meséje

Biztos Te is ismered azt az érzést, amikor a világ a boldogság rózsaszín ködébe burkolózik és legalább két centivel a föld fölött lebegsz. Amikor hullámokban tör rád a megmagyarázhatatlan jókedv és le se lehet törölni az arcodról a vigyort. Amikor ellenállhatatlannak, legyőzhetetlennek és tökéletesen boldognak érzed magad. Ilyen a szerelem. Vagyis a szerelem legintenzívebb, legösztönösebb, legszenvedélyesebb időszaka, az első hónapok boldogító mámora. A ködfátyol mögött azonban nem csak a boldogság kék madarai röpködnek, hanem titkok is rejtőznek. Titkok, amelyekre a szerelem vakká tesz, de a homályban rejtőzve lassan átveszik az irányítást a gondolataid és a jövőd fölött…

A másik felünk megtalálása fölött érzett öröm semmihez sem fogható érzés. A „kiegészülésünk” valódi újjászületés, hiszen a szívünkbe, lelkünkbe fogadunk egy másik embert, aki ezután –szerencsés esetben- a társunk, és az életünk tanúja lesz.

angol-nyelviskola-randi2

A szerelemnek nem csak a madaraknál, de az embereknél is megvan a maga „koreográfiája”. Szimpátia, közeledés, flört. Az első érintés, az első kézfogás, az első csók, majd szinte végtelen mennyiségű második csók. (A folyamat további részleteiről lásd az illetékes oldalakat).

De van még egy fontos alkotóeleme a rózsaszín köd vegyületének, amitől nem lenne olyan hatásos a szerelem évezredes receptje. Az ismerkedés. A szerelmesek randevúja nem csak romantikus időtöltés, hanem egy kritikus tesztidőszak is, amikor egymást teszteljük. Nem csak megismerni akarjuk a másikat, hanem próbálunk rájönni a hibáira és megismerni a felszín alatt lakozó „valódi” énjét.

Talán a sokat látott brit tudósok is egyetértenének abban, hogy a hosszú és alapos ismerkedés legalább olyan fontos eleme egy tartós párkapcsolatnak, mint az ösztönös vonzalom, vagy a mindent elsöprő szenvedély. Hiszen a randizás nem csak adatgyűjtés, hanem mérlegelés is.

Nincs tökéletes ember – ezt még egy rózsaszín ködben úszó szerelmes is tudja. Azt kell mérlegelnünk, hogy a másik hibái, rossz szokásai, furcsaságai mennyire elfogadhatóak számunkra. Mennyire tudunk együtt élni azokkal a bosszantó apróságokkal, vagy alapvető szemléletbeli különbségekkel, amelyek elválasztanak, elválaszthatnak minket egymástól. Ha igen, akkor ott van esély egy sikeres párkapcsolatra. Ha nem, akkor talán jobb bele se kezdeni.

angol-nyelviskola-randi3

Ugyanez a logikája annak is, hogyan válassz jó nyelviskolát. Ha egy angol nyelviskola éppen arról próbál meggyőzni a hirdetéseiben, hogy miért érdemes nála azonnal beiratkozni, ugyanazt kell tenned, mint, ha egy pasi, vagy egy csaj próbálna veled rögtön „ágyba bújni”.

Tedd ki a stop táblát és hívd randira! Ismerd meg! Mérd fel a terepet! Tedd fel a Téged foglalkoztató kérdéseket! Győződj meg arról, hogy tényleg jól, megfontoltan választasz, mielőtt döntést hozol. Nézd meg a saját szemeddel!

Nézd meg a saját szemeddel- talán ez a legfontosabb, ha nem akarsz a rózsaszín ködből a szurokfekete semmibe, a csalódás gödrébe zuhanni. Ha az ember lakva ismerszik meg, akkor az angol nyelviskola tanítás és működés közben. A rózsaszín köd egyetlen ellenszere, ami számodra elegendő garanciát nyújt a későbbi csalódás ellen, a bemutatóóra.

A bemutatóóra a mi első, igazi randink. Korábban is flörtöltünk egymással (regisztráció), elkezdtünk ismerkedni (szintfelmérő és oktatási tanácsadás), de igazából a bemutatóórán van lehetőségünk jobban, mélyebben megismerni egymást. Itt van lehetőséged arra, hogy alaposan kielemezz minket és bedobd a klasszikus keresztkérdéseket. A válaszaink után pedig már könnyebben fogsz tudni megalapozott döntést hozni a folytatásról.

A bemutatóóra azért annyira fontos, mert eloszlatja a rózsaszín ködöt és a szikár tényekre irányítja a reflektor fényeit. A módszerre, az oktatási szemléletre és arra, hogy egészen pontosan mit várhatsz tőlünk és mi mit várunk el tőled. Nem többet, de nem is kevesebbet. És azt hiszem, ennél többet egyetlen angol nyelviskola sem segíthet abban, hogy meghozd a számodra legjobb döntést.

angol-nyelviskola-randi

Share This