Erről a képről fog szólni a következő 1 éved – Speak! angol nyelviskola

Éppen azon agyalsz, hogy fel kellene egy kicsit turbózni az angolodat? Csak töprengesz rajta, vagy már egy picit komolyabbak a szándékaid és nem csak minket, hanem több más angol nyelviskola oldalát is nézegeted? Csak egy kicsi lökés hiányzik ahhoz, hogy belevágj? Akkor olvasd el ezt a bejegyzést. Ha sietsz, akkor a poszt végén van egy csekklista, amit mindenképpen nyomtass ki és vidd magaddal, amikor lecsekkolod a választott nyelviskolát.

Ez nem egy rinocérosz…

angol-nyelviskola-rino

hanem a nyelvtanulásod projektje, ami akkora falat, hogy egyben képtelenség lenyelni.

Tudom, hogy hozzá vagy szokva a gyors dolgokhoz és az azonnali megoldásokhoz. A gyors nethez, a gyorsétteremhez, a gyorspénztárhoz, a rapid információszerzéshez, a rövidített olvasmányokhoz stb.

De vannak dolgok, amikhez idő kell, ha jól akarod csinálni.

Egy jó honlapot nem tudsz összerakni 30 perc alatt. A szakdolgozatodat sem fogod tudni megírni a pünkösdi hosszúhétvégén (ha csak nem ctrl+c-diplomás szeretnél lenni, de ugye nem akarsz?). Az egészséges életmódra való áttérés eredményei sem mutatkoznak meg azonnal, és ha nem akarsz 2 hét alatt visszahízni az induló súlyodra, akkor a gyors fogyást sem ajánlom.

Nézzünk meg egy másik példát! Csukd be a szemed egy pillanatra és képzeld el a nyelvtanulást sportágként. Megvan? Kicsit homályos a kép? Segítek. Hosszútávfutás. Nem sprint. Nem gyorskorcsolya. Nem Forma 1. Kemény, izzasztó és fárasztó hosszútávfutás, amit megtör néhány vizesárok és derékig érő gát, amin át kell verekedned magad, ha célba akarsz érni.

angol-nyelviskola-running

Mindegy, hogy melyik angol nyelviskola tanfolyamát választod végül, jó ha tudod, hogy a nyelvtanuláshoz idő kell. Az esetek többségében egy 60 órás tanfolyam nem elég

Azt, hogy hány órányi tanulásra van szükséged sok tényezőn múlik (korábban tanult órák száma, mennyire magabiztosan megy a beszéd, hová szeretnél eljutni és ehhez honnan kell elindulnunk stb.). De az biztos, hogy

A Speak! Angol Nyelviskola csekklistája, amivel kezelhető „falatonként falhatod fel a rinocéroszt”:

  1. Ne akarj egy szuszra túl lenni a nyelvtanuláson. Bontsd le lépésekre a „rinocérosz-projektet” és keress a megvalósításukhoz olyan partnert (angol nyelviskola, magántanár stb.), aki hozzád hasonlóan kis lépésekben és a mindennapi sikerélményekben gondolkodik.
  2. Amikor több angol nyelviskola közül kell választanod, akkor nézd meg, hogy hol kötelező és személyes a szintfelmérő. A tapasztalataink szerint 10 nyelvtanulási kudarcélmény hátterében 8 alkalommal a rossz szintmeghatározás és emiatt a rossz csoportbeosztás áll. Ez kulcskérdés, érdemes rászánni az időt, ha tényleg meg akarsz tanulni angolul.
  3. Nézd meg, hogy mit választasz. Ha egy angol nyelviskola nem tart bemutatóórát, akkor tedd fel a logikus kérdést: miért nem mutatják meg a módszert, amivel tanítani fognak? Nem merik? Nem biztosak magukban? Vagy egyszerűen csak nem tartják fontosnak, hogy képbe kerülj? Bárhogy is legyen, mindig magadnak higgy.
  4. Elérhető célokat akarj megvalósítani. Amikor beiratkozol egy angol nyelviskola tanfolyamára és elkezdesz tanulni, órára járni, akkor a „nászutas időszak” után jönni fognak a holtpontok. (Ha már tanultál korábban, akkor tudod miről beszélek, ha most vágsz bele, akkor jobb helyzetben vagy, mert fel tudsz rá készülni.) A holtpontokon két dolog fog átvinni: ha mindennap érnek sikerélmények (ezért fontos, hogy ne rögtön „tökéletesen” akarj beszélni, hanem mondjuk legyen cél a get home helyes alkalmazása), és ha…
  5. van társad, aki átsegít a nehézségeken. Ha egy (jó) angol nyelviskola tanfolyamát választod, akkor a tanárod és a csoporttársaid lesznek azok, akik átsegítenek a nehézségeken. Tekints rájuk olyan edzőtársként, akik húznak magukkal, motiválnak, ha mélypontra kerülsz, és egyszerűen nem engedik, hogy feladd.

Nyomtasd ki ezt a csekklistát és amikor rászánod magad a tanulásra, akkor ezzel a kezedben menj el egy angol nyelviskola szintfelmérőjére, bemutatóórájára. Ha feltetted az összes kérdésedet és mindenhol van pipa, akkor tudni fogod, hogy jó kezekben vagy. Hajrá!

Tégy próbára minket! Jelentkezz a Speak! Angol Nyelviskola ingyenes és lézerpontos szintfelmérőjére és használd a csekklistát, hogy meggyőződj róla: nem a levegőbe beszélünk és itt jó helyen jársz, ha meg akarsz tanulni angolul.

button

Share This