Ez a 3 pofon egyszerű tipp szerepel a profi kommunikátorok titkos kézikönyvének első oldalán – Speak! Angol Nyelviskola

Profi kommunikátorok nem teremnek minden bokorban. A nyelvhasználók elit osztagának tagjai titkos kiképzésen vesznek részt, ahol megtanulják azokat a gyilkos nyelvi technikákat, amelyekkel ellenállhatatlan lesz az angoljuk. A Speak! Angol Nyelviskola megszerezte annak a titkos kézikönyvnek az első oldalát, amit minden profi nyelvhasználó-kadét megkap a kiképzés első napján. Kíváncsi vagy rá melyik 3 pofon egyszerű tippel kezdődik az anyag? Akkor görgess tovább!

angol-nyelviskola-secret

RÉSZLET A PROFI KOMMUNIKÁTOROK KÉZIKÖNYVÉBŐL:

  1. Ne agyalj!

A profi kommunikátorságnak szerves része a gördülékenység. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen a kommunikációd, ott kell lennie a fejedben azoknak a kommunikációs paneleknek, amelyeket bárhol, bármikor, bármilyen helyzetben elő tudsz kapni.

Tudod, hogy nem kell majd sokat gondolkodnod a következő mondatodon? Ha előtte legalább százszor kimondtad már hangosan azt az EGY mondatot. Vagy ezerszer. Vagy kétezerszer. Soknak tűnik? Vajon gyerekként hányszor mondtad ki azt a mondatot, hogy „éhes vagyok”, mielőtt gondolkodás nélkül jöttek a szádra a szavak?

Egy profi angol nyelviskola, vagy nyelvtanár nem agyalásra, hanem gyakorlásra kényszerít. Válaszd ki azt a helyet, ahol nem elméleti magyarázatokkal, hanem praktikus, azonnal alkalmazható mondatokkal és mintákkal tanítanak meg angolul.

  1. Egy szó mint száz, nem szó

Az az angol nyelviskola, vagy angoltanár, aki önmagában CSAK szavakat tanít (vagyis akár szóban, akár írásban „szótáraztat” téged), a legjobb szándékai ellenére is zsákutcába vezet.

A színes szókincs nagyon fontos része a profi kommunikátorságnak, de ha egyesével és nem komplett kifejezésekbe ágyazva tanulod a szavakat, akkor tudod mi lesz a végeredmény? Sok pici, magányos sziget a nagy kék óceán kellős közepén, átjárók, hidak, kommunikációs kapcsolatok nélkül.

Egy szó nem szó. Tanulj komplett kifejezéseket, mert így egyszerre több jelentését is megtanulhatod egy szónak, másrészt sokkal könnyebben meg fogod jegyezni, amit tanultál.

  1. Angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni

Triviális? A látszat ellenére nem is annyira nyilvánvaló. A legtöbb angol nyelviskola, vagy angol oktatással foglalkozó tanár, intézmény azon az állásponton van, hogy előbb az elméleti alapokat lefektetni, aztán jöhet a gyakorlás (írásban), majd végül a beszéd.

De mit okoz Benned az olyan nyelvtanulási folyamat, amiből hiányzik a beszéd? Akkut gyomorgörcsöt, izzadó tenyeret és remegő térdet, ha meg kell szólalnod angolul.

angol-nyelviskola-talking

Ahhoz, hogy profi kommunikátor legyen bátran és magabiztosan, és nem félve, makogva kell beszélned, amihez viszont folyamatosan beszélned, beszélned és beszélned kell.

Nincs mese, nincs kibúvó: oda kell lépned egy másik emberhez és szóba kell elegyedned vele. Akkor is, ha Londonban töltöd a hosszúhétvégét; ha összefutsz egy turistával a Kossuth téren; vagy ha egy angol nyelviskola kurzusára jársz.

Szeretnél vérbeli kommunikátor lenni? Akkor próbáld ki a Speak! Angol Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerét: jelentkezz ingyenes és lézerpontos szintfelmérőnkre, és indulj el a beszédközpontú nyelvtanulás útján:

banner_button

Share This