Karácsonyi pillanatok és ünnepi gondolatok Tőled és a Speak! angol nyelviskola csapatától

Karácsonykor igyekszünk a lehető legjobbat kihozni mindenből. Ünnepi díszbe és fénybe öltöztetjük az otthonunkat, ajándékokat veszünk a szeretteinknek, süteményeket, finom ételeket sütünk és az év többi napjához képest sokkal több időt töltünk egymással. Karácsonykor jobban odafigyelünk egymásra és önmagunkra. Mert vannak olyan napok és pillanatok, amikor „letehetjük” egy kicsit a „küldetésünk” terhét és örülhetünk mindannak, ami az elmúlt egy évben velünk történt. És a karácsony egy ilyen ünnepnap. Nekünk, a Speak! angol nyelviskola munkatársainak nincs is annál felemelőbb és örömtelibb pillanat, mint amikor látjuk, halljuk és olvassuk azokat a sikertörténeteket, amelyeket írtatok. Ma ezekből a success storykból állítottunk össze egy ünnepi csokrot, amit reméljük, hogy nem csak mi, hanem ti is szívesen fogtok olvasni.

angol-nyelviskola-ünnepi-gondolatok

„Nagyon jól éreztem magam, és rá kellett jönnöm, hogy azt, ami miatt nem szólaltam meg eddig angolul, vagyis a „bizonytalanságot” itt muszáj lesz elfelejtenem, ami szerintem nagyon jó. Eddig ilyen módszerrel még nem találkoztam, szerintem eredményesen fognak telni az órák. Már most úgy érzem, hogy egy kicsit bátrabb lettem.” (Bettina)

„Soha nem voltam még nyelviskolában és viszonylag nagy félelemmel jöttem. Azonban az izgalom 5 percig tartott. Mindenki, mind a tanárok, mind a diáktársak nagyon segítőkészek, és végre úgy tanulhatom az angolt, ahogy én azt magamban mindig is elképzeltem. Az oktatás lendületes, érdekes volt végig felkeltette a figyelmem. Várom a további kihívásokat.” (Csaba)

Nagyon tetszett mivel eddig nem találkoztam hasonló tanítási módszerrel. Az eddigi nyelviskolák tanítási módszerei sajnos nálam nem vezettek célra, nyilván az én hozzáállásom is közrejátszott ebben, viszont itt tényleg látom már, hogy a bemutatóóra is hasznos volt. Köszönöm:)” (Erika)

Üdítő élmény volt. Először izgultam, hogy meg kell szólalni, szerepelni, de a technika és a belevitt humor feloldott bennem minden feszültséget. Már a bemutatóórán tanultam újdonságot és megértettem  a folyamatos beszéd és gyakorlás fontosságát. Jó a társaság és oldottak az emberek és ez a bemutatóóra magas színvonalát és a módszer hatékonyságát is tükrözi. Ez után az alkalom után már várom, hogy elkezdődjön a tanfolyam.” (Niki)

 „Köszönök mindent, de főleg a reményt!” (Judit)

Fantasztikus és felemelő érzés volt megtapasztalni egy teljesen újszerű megközelítést, látásmódot, valóban lelkes hozzáállást. Jó, hogy az életszerű megoldások helye ez a nyelviskola. Nagy élmény volt. Köszönöm!” (Csilla)

„Nagyon szórakoztató volt a bemutatóóra. Egy jól felépített rendszert láttam, aminek minden pontján végighaladtunk, így értelmet is nyert. Izgultam, hogy a többi tanuló előtt kell-e a tudásomat produkálni, de ez a páros gyakorlatokban teljesen működőképes volt- minden szégyenérzet nélkül. Jövök és kipróbálom az intenzív kurzust.” (Edit)

Hálával és köszönettel tartozom nektek az itt eltöltött idő miatt, ami számomra nagyon hasznos és érdekes volt. Úgy érzem, hogy nagyon sok dolog helyére került a kicsi és „felszínes” tudásomban. Szerintem nagyon jó a módszer, amivel tanítotok. A párban való beszélgetés segíti a szóbeli kifejezés fejlesztését és a bennünk lévő gátlások feloldását, mivel hasonló tudással rendelkezővel kell kommunikálni, aki már olyan szinten van, hogy akár ki is tud javítani, ha hibát vétek. Köszönettel tartozom Eszternek a türelméért és kedvességéért. Néha nagy szükség volt rá, mert láttam, hogy felnőtt embereket sem egyszerű fegyelmezni és kordában tartani, de Eszter sikeresen vette az akadályt. További sok sikert kívánok nektek.” (Zsóka)

angol-nyelviskola-ünnepi-gondolatok

„A tanfolyam alatt újabb hasznos szavakkal, kifejezésekkel bővült az ismeretem. Tetszett, hogy sokat beszélgettünk egymással különböző témákról. A célomat úgy érzem elértem, bár sajnálom, hogy pár órát ki kellett hagynom. Ezeket többé- kevésbé sikerült pótolni. A tanárunkkal Sacival nagyon elégedett vagyok/voltam. Nem csak fantasztikus tanár, de csodálatos ember is egyben. Köszönöm, hogy itt lehettem jó  élményekkel és úgy érzem sikeresen távozom.” (Viktória)

„Nagyon tetszett a tanfolyam. A szókincsem szerintem sokat fejlődött. Az órák hangulata is nagyon jó volt, nem fáradtam el a 4. óra végére. Az úgymond „hagyományos” nyelvtanulási módszerekkel (szótárazás, tesztek megoldása stb.) sajnos nem boldogultam, de ezzel a módszerrel úgy gondolom, hogy jól haladok a tanulással és már sikerélményeim is vannak.” (Gabriella)

Nekem tetszett és bevált a 100% beszéd, 0% könyv módszer. Az órák jó hangulatban teltek és észrevétlenül ragadtak rám a szavak és kifejezések, amelynek a pozitív hatását nem csak az órákon, hanem a különböző angol nyelvű kommunikációs csatornákon (TV, mozi, internet, könyv) is határozottan érzek. Lassan kezd felszivárogni a homály, ha két angol anyanyelvűt hallok beszélgetni. Zsani nagyon jó tanár, ajánlom mindenkinek, mint ahogyan az iskolát is.” (Csaba)

„Mióta angolt tanulok most éreztem először, hogy tudok is valamit és ez a sikerélmény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy magabiztosabban beszéljek a mindennapok során. Pár nyelviskolában megfordultam, de azt gondolom, amit ti nyújtotok az teljesen más, mint az eddigi tanulmányaim során tapasztaltam. Elég az, hogy nincsen könyv, nem egy írott könyv alapján kell haladni, nem az igeidők bemagolása a cél, hanem az (ami sok mondat fordításával jön elő), hogy éles helyzetben tudja az ember, hogy mit kell/kellene használni 🙂 Egyszóval: nem „könyvszagú”, és nem „igeidő táblázat szagú” a módszer. Szerintem ezzel lehet igazán tanulni. Megtanítottatok angolul gondolkodni, amit az gondoltam heti két órában lehetetlen, de nektek sikerült.” (Mónika)

angol-nyelviskola-ünnepi-gondolatok

Már most hiányzik az a hangulat, tanulási kedv és öröm, amit itt tapasztaltam a nyelvtanfolyam során. A belső motivációm erősödött a sikerek után és otthon is belevágtam a sűrűjébe:  olvastam, hallgattam, néztem a lehetőségeket angolul. Jó érzés volt a tanfolyam közben, hogy az „idegen” nyelvtani tesztek, angol szövegek már nem voltak olyan rémisztőek. Jó volt együtt gyakorolni a csoporttársaimmal, akiket menet közben jobban megismerhettem és akikkel a közös munka mindig jó kedvű és motiváló volt. Egyik este a kislányom leült mellém az asztalhoz és ”angolszavakat” kezdett el írni a lapra. Én is tanulni szeretnék- mondta, mert akkor anya mindig vidám.” (Viki)

Őrületesen fantasztikusak voltak az órák. Mindig jó volt a hangulat. Nagyon sokat tanultam és ezt mind észrevétlenül. Tanárom és csoporttársaim is nagyon odafigyelőek voltak.  Sokat segítettek nekem mindenben. Ezzel a tanfolyammal mindent nyertem: nem csak nyelvtudást, de barátokat is.” (Nikol)

Ezeknek a sikertörténeteknek a szellemében kívánunk Nektek nyugodt, békét készülődést és szeretetteljes karácsonyi ünnepeket!

És egyet ígérhetünk: jövőre, veletek, ugyanitt.

A Speak! angol nyelviskola csapata

Share This