A Speak! angol nyelviskola gondolatai szerelemről, szeretetről és Valentin napjáról

Szerelmesnek lenni különleges és megismételhetetlen dolog. Ha megkérdeznénk a filozófust arról, hogy mi a szerelem, valószínűleg beteljesülésről és harmóniáról beszélne. A természettudós az agy bonyolult biokémiai folyamatairól, hormonokról és az agyi tevékenység megváltozásáról szólna. A költő a szenvedély tüzéről, a pszichológus a társ megtalálásának boldogságáról, az utca embere pedig lehet, hogy egy megmagyarázhatatlan „rózsaszín ködről” beszélne. Bárhonnan is nézzük, szerelmesnek lenni semmihez sem hasonlítható „másállapot”. Szűnni nem akaró boldogság, letörölhetetlen mosoly és mindent felülíró vágy, hogy a szerelmünkkel legyünk. Valahol az idők kezdetén, a sors szekerén, vagy a DNS-lánc egy pontján elrendeltetett, hogy társat keressünk magunknak a világban, és amikor megtaláljuk, mi legyünk a legboldogabb emberek a Földön. Ez hát a szerelem és az a tengernyi más érzés, amely a szerelem lábnyomába lépve még szorosabbra, még erősebbre fonja a kötelékeket két ember között. De, hogy miért lehet fontos egy angol nyelviskola számára a szerelem? Olvass tovább és kiderül…

angol-nyelviskola-szerelem

Egyetlen angol nyelviskola, így a Speak! angol nyelviskola sem „lebeg” az emberek fölött. Mi azokból az érzésekből, vágyakból, tettekből, szándékokból és lehetőségekből „táplálkozunk”, amelyek a hozzánk beiratkozó emberek sajátjai. Együtt élünk a félelmekkel és a reményekkel. A csalódásokkal és a sikerélményekkel. A rossz és jó napokkal, örömmel és bánattal, lemondással és szenvedéllyel, magánnyal és szerelemmel.

Ha egy ember szerelmes, akkor úgy érzi: nincs lehetetlen. Hogy puszta kézzel képes lenne elhordani egy hegyet, megmászni a legmagasabb hegycsúcsot, ledönteni minden útjában álló korlátot. Igen, ha jól belegondolunk, egy szerelmes ember nem is különbözik olyan nagyon egy motivált embertől. A sikeréhség és az önmagába vetett hit tüze olyan nagy lángon ég egy szerelmes ember testében-lelkében, ahogy normális esetben egy egészséges önbizalmú, tudatos és mindenre elszánt emberben szokott.

A szerelem tehát nem csak rózsaszín felhő, hanem elsöprő erejű szenvedély is, ami a szerelmes emberben felszínre hozhatja a saját legjobb énjét. A motivált, céltudatos, erős akaratú, kitartó és sikerre éhes embert, aki arra született, hogy valami nagyszerűt hozzon létre. Legtöbbünknek nem adatik meg, hogy nagy tetteket hajtsunk végre, vagy kitörölhetetlen nyomot hagyjunk az emberi civilizáción, de az igen, hogy önmagunk életét a legjobb képességeink szerint tervezzük, építsük és éljük meg.

angol-nyelviskola-szerelem

Ezért lehet a szerelem egy angol nyelviskola legjobb szövetségese. Attól az elementáris erejű hatástól, amely falakat dönt le és olyan lépésekre sarkall, amelyeket egyébként nem lépnénk meg. A lehetetlen lehetetlenségének érzésétől, a jó értelembe vett felindultságtól és attól, hogy megfeleljünk annak, akit szeretünk.

Éppen ezért lehet egy szerelmes ember társa, aki ennek az elsöprő szenvedélynek a forrása, egy angol nyelviskola legjobb barátja. Olyan hatalom birtokosa ő, aki minden szakmai érvnél, hirdetésnél, üzenetnél, rábeszélésnél hatékonyabban segítheti elő a nyelvtanulással kapcsolatos első, helyes döntés megszületését. A döntést, hogy belevágsz az angoltanulásba.

A szerelmesek napján nem szeretnénk szakmai szempontokat, vagy meggyőző sikertörténeteket felsorakoztatni a helyes döntés és a Speak! mellett. Csupán annyit kívánunk neked, kedves olvasó, hogy ha még nincs, találd meg a társadat a nagyvilágban, ha pedig már megtaláltad, soha ne engedd el.

A többit pedig bízd rá és a Speak! angol nyelviskola tanáraira és hidd el: a siker nem marad el.

Share This