4 csíkos az Adidas? Kit érdekel? Az árérzékeny angol nyelvtanfolyam

Azért jutott eszembe a Punnany Massif, Nincsen zsé című dalának ez a sora, mert mostanában nagyon sokszor elhangzik az, hogy az emberek árérzékenyek. Nagyon megnézik, hogy mire költenek, összehasonlítják az árakat –akkor is, ha angol nyelvtanfolyam, vagy új mosógép vásárlásáról van szó- és végül a legolcsóbb megoldás mellett döntenek. A nyelvoktatási piac is tele van „akciós tanfolyamokkal”, ami annak a jele, hogy a nyelviskolák többsége is osztja ezt az állítást és igyekszik „4 csíkos Adidas tanfolyamokkal” csábítgatni a diákokat. És sokan csábulnak is. Az első csalódásig. Aztán néznek, hogy a végén se pénz, se tudás. Szeretnéd tudni miért nem vezetnek jóra az „akciós tanfolyamok”? Miért csapják be magukat a szolgáltatók, amikor felülnek az árhintára? Szeretnéd elkerülni, hogy Te is megégesd magad egy árérzékeny tanfolyammal?

Szögezzünk le valamit mindjárt az elején. Az ár fontos, de nem az egyetlen tényező, ami befolyásolja a vásárlói döntéseket. Ha igaz lenne, hogy csak az ár számít, akkor mindenki a legolcsóbb kínai cipőben járna és kamu olasz parfümmel fújná magát. Az Apple rég csődbe ment volna, a Gozsdu udvar pedig szombat esténként kongana az ürességtől.

angol-nyelvtanfolyam-discount

Az árérzékenységről papolók szerint akkor lesz népszerű termék egy mosógép, vagy egy angol nyelvtanfolyam, ha olcsó. Azt már kevesebben merik kimondani, hogy jobb is az ilyen termék. Vagy megbízhatóbb. Vagy hosszú távon jobban megtérülő. Mert az esetek 99%-ban nem is az. Sőt. Gagyi, rossz minőségű, idő és energiapazarló.

Az ár fontos, de nem a 21. századi vásárlók új Istene. Legalább ugyanilyen fontos döntési szempont, ha nem fontosabb a márka, a minőség, a garancia, a gyorsaság és a megbízhatóság.

Ne kerülgessük a forró kását. Az árérzékeny, vagy akciós angol nyelvtanfolyam, mint termék az esetek túlnyomó többségében tudatos átverés, szemfényvesztés, vagy jóhiszemű baklövés. Mert felmerül a kérdés: vajon min spórol egy szolgáltató, ha 30-50%-os árengedményt ad egy tanfolyamból, vagy eleve mélyen a piaci ár (csoportos angol nyelvtanfolyam esetén 1200-1500 Ft/óra) alatt dolgozik? A tanár fizetésén? Az infrastruktúrán? Az óraszámon?

Vagy, ha nem ezeken a tételeken spórol, akkor hol szedi be az alapvető működéséhez szükséges pénzeket? Kötelezően tankönyvet vásároltat veled? Egekbe emeli a pótlás díjait? Nem biztosít pénzvisszafizetési garanciát? Nem vállal felelősséget a haladásodért? Esetleg nem foglalkoztat elég munkatársat ahhoz, hogy Te a legjobb szolgáltatást kapd és csak a tanulással kelljen foglalkoznod?

angol-nyelvtanfolyam-adidas

Bármelyik opcióról is legyen szó, az akciós angol nyelvtanfolyam esetében soha nem tudhatod, hogy milyen árat fizetsz az árengedményért. Ahogy egy 4 csíkos Adidas cipő minősége sem vethető össze egy original Adidas termékkel, úgy egy akciós angol nyelvtanfolyam sem mérhető egy normál árú (és jó módszerre épülő) tanfolyamhoz. Se hatékonyságban, se színvonalban, se minőségben, se megbízhatóságban.

A túlzott árérzékenység két dologhoz vezethet: újabb kudarchoz, vagy nagy ráfizetéshez. Mert egy újabb kudarccal, vagy abbahagyod a tanulást, vagy az akciós helyett egy olyan angol nyelvtanfolyam mellett teszed le a garast, ami meg is tanít angolul, de addigra már kivettek a zsebedből 30-40.000 Ft-ot.

A döntés a tiéd: 4 csíkos, vagy original Adidas angol nyelvtanfolyam?

Share This