Miért fontos, hogy bízz? Avagy miért nem tud működni az az angol nyelvtanfolyam, amiben nem bíznak a diákok?

A bizalom egy „súlyos”, nehéz érzés. Nehezen megszerezhető és nagyon könnyen elveszíthető. Megfoghatatlanabb egy fátyolfelhőnél, törékenyebb egy szappanbuboréknál és nagyon keveset tudunk a természetéről. Mégis elképzelhetetlen nélküle az életünk. Bizalom nélkül nem tudunk se kapcsolatot teremteni, se „közlekedni” az életben. Ha gyerekként nem bíznánk a szüleinkben, akkor az első születésnapunkat sem érnénk meg. Ha nem bíznánk abban, hogy a piros lámpánál megállnak az autók, akkor soha nem tudnánk átmenni az utca egyik oldaláról a másikra, és kénytelenek lennénk ugyanabban a háztömbben leélni az életünket. És igen, bizalom nélkül egy angol nyelvtanfolyam sem lehet működőképes. Hogy miért? És miért fontos, hogy ne csak elhidd, amit mondunk, de meg is bízz bennünk? Olvass tovább és kiderül.

angol-nyelvtanfolyam-bizalom

A Speak! angol nyelviskola a 100% beszéd, 0% könyv módszerű, beszédközpontú angol nyelvtanfolyam eszméjét képviseli. Ez egy olyan állítás, amiért mindig, minden körülmények között felelősséget tudunk vállalni. Állítás és üzenet, hiszen minden rendelkezésünkre álló kommunikációs eszközzel megpróbáljuk közvetíteni az emberek felé. Blogolunk és posztot írunk róla a Facebookon, feltesszük a szórólapjainkra, plakátjainkra, online hirdetéseinkre, a weboldalunkra.

Ha eljut hozzád, volt, jelenlegi, vagy jövőbeni diákunkhoz ez az üzenet, akkor erre te első körben kialakítasz magadban valamilyen válaszreakciót. Ez a válaszreakció alapvetően egy hitbéli elköteleződés lesz: vagy elhiszem, vagy nem. Elhiszem nektek, hogy a Speak!-ben tényleg a beszéd a legfontosabb, vagy nem. Persze nem teljesen „vakon kell repülnöd”, hiszen számtalan élő, hús vér ember sikertörténetét olvashatod rólunk, a módszerről, a tanfolyamról, végső soron mégis te, egyedül döntesz. Neked kell mérlegre tenned a kételyt és a hitet, és neked kell tudnod megítélned minket.

Bárhogy is dönts, azt tudnod kell, hogy az első reakciótól a tanfolyam sikeres elvégzéséig még hosszú út vezet és ezen az úton a legfontosabb társad a bizalom lesz. Ha a legelső találkozásunkkor nem szavazol bizalmat nekünk, akkor anélkül válnak el útjaink, hogy igazán keresztezték volna egymást. Ha viszont zöld utat kapunk tőled, akkor attól a perctől fogva felelősséggel tartozunk neked és felelősséget kell vállalnunk irántad.

A mi felelősségünk a Te megelőlegezett bizalmadból ered. Végső soron a szintfelmérő kitöltésétől az utolsó, sikeres szintzáró vizsgáig, vagyis az angol nyelvtanfolyam minden egyes pontján meg kell szolgálnunk ezt a megelőlegezett bizalmat. Rá kell szolgálnunk, méltónak kell rá válnunk, újra és újra ki kell érdemelnünk.

De a bizalom kétirányú folyamat. A sikerhez neked is legalább ugyanannyira bíznod kell abban, hogy azt kapod, amit megígértünk neked. A bizalom fenntartásához neked is el kell fogadnod azt, hogy nem ok nélkül mondjuk azt, amit mondunk. Ahhoz, hogy elérd az angol tanulással kapcsolatos célodat, bíznod kell a tanárodban, a nyelviskolában, a módszer helyességében. Mert, ha nem bízol benne, vagy folyamatosan kételkedsz bennünk, akkor hogyan tudnád szívvel-lélekkel végrehajtani a feladataidat? Hogyan tudnál hétről hétre, őszinte lelkesedéssel részt venni az angol nyelvtanfolyam soron következő óráján? Mi motiválna abban, hogy házi feladatot írj, vagy behozd a lemaradásodat? Mi másért foglalkoznál az egésszel, ha nem azért, mert bízol abban, hogy velünk el tudod érni a céljaidat?

angol-nyelvtanfolyam-bizalom

Hit és bizalom. Az egyik nélkül nem tudunk elindulni, a másik nélkül nem tudunk célba érni. Ahhoz, hogy a 100% beszéd 0% könyv módszerű angol nyelvtanfolyam elérje a célját és aktív, magabiztos, ösztönös nyelvhasználóvá válj, mindkettőre szükséged lesz. Mi a magunk részéről mindent el fogunk követni azért, hogy megszolgáljuk a megelőlegezett bizalmat és minden egyes nap okot adjunk arra, hogy bízz bennünk.

A kérdés már csak az, hogy te készen állsz-e arra, hogy bizalmat szavazz nekünk. Mert, ha igen, akkor hidd el: nem fogsz csalódni se bennünk, se a beszédközpontú angol nyelvtanfolyam eszméjében.

Share This