Miért ragaszkodsz a tűsarkúdhoz?  – Egy angol nyelvtanfolyam, ami nem csak egy estére tehet magabiztossá

Miért ragaszkodnak a nők ennyire a tűsarkú cipőikhez? Egy férfi számára elsőre ez egy józan ésszel felfoghatatlan és megválaszolhatatlan kérdés. Hiszen melyik férfi lenne képes elviselni azt a fájdalmat, amit egy ilyen –bocs hölgyek- kínzóeszköz okoz, ráadásul „önként és dalolva”? Az a nő viszont, aki munkába, vagy éppen egy randira magas sarkú cipőt választ, egészen másként közelíti meg ezt a kérdést. A tükörbe nézve nem a várható kényelmetlenségre, vagy a kínzó lábfájásra gondol, hanem arra, hogy vonzónak és magabiztosnak érzi magát. Nem a nehézségek, hanem a lehetőségek körül forognak a gondolatai. Egy elismerő pillantáson, egy hajnalig tartó bulin a csajokkal, vagy éppen egy szenvedélyes csókon az első randevún. Ez lenne a magas sarkú cipők nagy titka? Vagy a tűsarok csupán része valami ennél is nagyobbnak? És miért tarthat tovább az a magabiztosság, amit egy angol nyelvtanfolyam óráin szerezhetsz? Olvass tovább és kiderül!

angol-nyelvtanfolyam-tűsarok

A tűsarok nem csak a női vonzerő szimbóluma. Magas sarkú cipőt viselni többről szól, mint a hosszú lábakról, a nőiesség megéléséről, vagy a férfiak figyelmének megszerzéséről. Egy tűsarkút viselő nő azt üzeni a külvilágnak, hogy tudja milyen célok vezérlik és nem retten meg az oda vezető út viszontagságaitól. Egyszerűen arról van szó, hogy van, aki képes továbblátni az „esti lábfájásnál”, mert tudja, hogy okkal vette fel azt a cipőt.

A tűsarkú viselése azért jó tanmese, mert pontosan arról szól, mint a nyelvtanulás. Arról, hogy vannak olyan célok az életben, amelyeknek az eléréséért áldozatokat kell vállalnunk, vagy le kell mondanunk bizonyos kényelmi szempontokról. Ki ne tudna kapásból 10 olyan helyet felsorolni, ahol szívesebben ülne egy esti angol nyelvtanfolyam órái helyett? Van-e olyan ember, aki az egész napos kemény munka után, hulla fáradtan ne akarna inkább lazítani egy kicsit, vagy beülni a barátaival a kedvenc bárjába tanulás és leckeírás helyett?

“Nagyon jól éreztem magam az órákon. Még mikor hullán is érkeztem az órára, akkor is feldobódva távoztam. Sokat fejlődött a bátorságom, hogy beszéljek, és a tanfolyam rámutatott, hogy mik azok a hiányosságok, amin még javítanom kell. A leckék nagyban hozzájárultak ahhoz, hogyha nem is volt időm konkrétan leülni a szavakat megtanulni, a mondatalkotásnál annyit gondolkodtam rajta, hogy észrevétlenül is belement a  fejembe. Zsani nagyon jó tanár, megadta a kellő visszajelzést mindenre, az órán pörgetett minket és motivált.” (Anett)

Azok az emberek, akik komolyan elszánták magukat a nyelvtanulásra, felismerték, hogy erőfeszítés, áldozatvállalás és munka nélkül nincs siker. Nincs jobb állás, szakmai megbecsülés, előrelépési lehetőség, vagy éppen felszabadult külföldi nyaralás. Csak szorongás, örökös gyomorgörcs, frusztráció és az, hogy mindig másokat léptetnek elő, helyetted.

angol-nyelvtanfolyam-tűsarok

Egy angol nyelvtanfolyam óráin megszerezhető tudás nem csak egy napra, vagy estére tehet magabiztossá.Fegyvereket adhat a kezedbe, amelyekkel jobban meg tudod állni a helyed a mindennapos küzdelmekben. Lehet, hogy az elején ezért áldozatokat kell hoznod, de hidd el: megéri.

Mert egész életedben hálás lehetsz magadnak, hogy képes voltál elviselni a „tűsarkú szúrását életed szerelméért”.

“Nekem a legnagyobb sikerem az volt, hogy a nyár során két alkalommal is fél napos, angol nyelvtréninget kellett tartanom, valamint szintén 2x rövidebb fél- 1 órás prezentációt megtartani a kollégáimnak angol nyelven. Korábban ez számomra elképzelhetetlen volt, de nem csak a lámpaláz miatt, hanem mert meggyőztem magam, hogy nem tudok angolul. Aztán idejöttem a Speak! Nyelviskolába és rögtön egy olyan tesztet írtam -mindenféle felkészülés nélkül-, ami alapján a haladó szintre soroltak be. Emlékszem az első órára, amikor be kellett mutatkozni: kezem, lábam, gyomrom remegett, pedig biztonságban voltam. Gondoljátok, hogy ezek után mit jelentett nekem fél napig angolul beszélni egy tréningen. : )Azonban mindez már a múlté, hála a csoportnak és persze Petrának. Ma már nem jelent gondot megszólalni, kezdeményezni, vagy szóba elegyedni a külföldi kollégákkal, míg korábban menekültem az ilyen helyzetek elől. Arcom-fülem elvörösödött, de mostanra ennek nyoma sincs. Nagyon örülök, hogy végigcsináltam ezt a tanfolyamot. Amiért jöttem azt maximálisan megkaptam, a céljaimat elértem, mert a legfontosabbat a Speak! és Petra visszaadta nekem: az önbizalmamat :)” (Melitta)

Share This