Speakman: Mondjatok magatokról pár szót!

Nagy Bálint: Nagy Bálint vagyok, operatőr szakon végeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Rendezőként és operatőrként tevékenykedem. Nándival közösen nagyon sokféle projekten dolgozunk, a videóklipektől a játékfilmig.

Lőrinc Nándor: Én forgatókönyvíróként végeztem a Színház- és Filmművészetin, azóta rendezőként és íróként is dolgozom, több projekten is, beleértve ebbe sorozatokat, rövidfilmeket, de a legfontosabb számomra a Bálinttal közös alkotói tevékenységünk.

Speakman: Hogyan éltétek meg azt, hogy több millióan néztek meg egy olyan klipet, aminek elkészítésében oroszlánrészetek volt?

NB: Nagyon jó érzés, hisz még soha nem találkozott ennyi néző, még egyetlen munkánkkal sem!
LN: Valahol az egész olyan, mintha meg se történt volna, hiszen ezek az eszméletlen számok egyáltalán nem kézzel foghatóak. Ha előadóként állsz a színpadon közvetlenül érzékelheted a tomboló nézők tömegét, ehhez képest mi adatokkal, nullákkal, százalékokkal találkozunk. Furcsa dolog az internet.

Speakman: Hogyan változott meg az életetek a Boggie klipjének óriási sikere után?

NB: Azt még nem mondanám, hogy megváltozott az életünk, de biztos, hogy ha hasonló színvonalon dolgozunk, akkor sok jó lehetőségünk adódik majd a továbbiakban.
LN: Igen, én is így állok ehhez, biztos vagyok benne, hogy egy pár éve tartó út újabb fontos szakaszához értünk.

angoltudás-nélkül-nem-megy
Kép forrása: MTI

SpeakmanMiért választottátok a Speak! Nyelviskolát? Mivel győztünk meg titeket?

NB: A nagyon egyszerű, és hatékony módszerrel, ami valóban a beszédre összpontosít, úgy, hogy közben minden szükséges nyelvtani alapot kezel. Nekem pont erre volt szükségem.
LN: Duma, duma, duma. Pont, amivel a legtöbb problémám van. Egészen furcsa volt pár alapvető dolgot életemben először megérteni, nem is értem, hogy máshol miért nem így tanítják.

Speakman: Mi a célotok a nyelvtanulással?

NB: Az, hogy minden élethelyzetben tökéletesen tudjak kommunikálni. A mi szakmánkban ez elengedhetetlenül fontos
LN: Így van, különböző szakmai fórumokon elő kell tudnunk adni az ötleteinket, koncepcióinkat, ez pedig magabiztos angoltudás nélkül nem megy.

Speakman: Hogyan fog megváltozni az életetek, ha még jobban fogtok angolul beszélni?

NB: Ez nagyban segíteni fog abban, hogy nyissunk, és nemzetközi projektekben is képesek legyünk megállni a helyünket.
LN: Szerintem ez a mi életünkben nagy változást hozhat. A mi szakmánk lényege az, hogy képes legyél nagyban gondolkodni.

Speakman: Mit kellett megoldanotok ahhoz, hogy járhassatok angol tanfolyamra?

NB: Az időt!
LN: Hát igen. Azzal még mindig küzdünk.

Speakman: Hogy érzitek magatokat az angol nyelvtanfolyamon?

NB: Nagyon élvezetes, kellemes időtöltés bejárni az órákra.
LN: Szórakoztató, mindig kifejezetten van kedvem menni, az mellékes, hogy nem mindig tudom megoldani, a lényeg tényleg az, hogy még egyszer sem éreztem azt, hogy „hát, ma ezt jó lenne kihagyni.”

Speakman: Miben mások ezek az nyelvórák, mint amikre korábban jártatok?

NB: Például abban, hogy hamar vége van. Észre sem veszed, és eltelt másfél óra. Ezt eddig ritkán tapasztaltam a nyelvtanulásban.
LN: Ezt sokáig lehetne sorolni, nyilván a beszédközpontúság egy sajátos elem, a közös munkák, csapatépítés, úgy, hogy eközben nem húz le a másik, hanem te magad is folyamatosan fejlődsz, épülsz.

Bálint és Nándor klipje nagy nemzetközi figyelmet kapott, ugyanis a Gizmodo felfedezte a Parfüm című szám francia verziójához készült klipet. A páros által rendezett klipet érdemes megnézni, Boggie-t ebben egy fiktív program interface-ét használva „photoshopolják” és stylistolják sztárrá pár perc leforgása alatt.

Share This