Kép forrása: drobotdean – www.freepik.com

Az élet legtöbb területén komoly előnyt jelent, ha valaki szerencsés, de az angoltanulásnál (és a szintfelmérésnél) rossz vége lehet. Elmondom miért:

Azt javaslom, hogy ha belevágsz az angolba a kezdeteket ne bízd a szerencsére. Kicsit pontosabban megfogalmazva arra gondolok, hogy ne menj bele „szerencsejátékokba”, hiszen egy rossz tippel nagyot bukhatsz. Azaz ne engedd, hogy megtippeljék a tudásszinted.

Gyakori, hogy valakinek azt mondják, hogy szerintem te középhaladó vagy. És olyan is van, hogy az ember magától állapítja meg, hogy „évek óta tanulok angolul, szóval már biztos haladó szinten vagyok”. De az igazság az, hogy a nyelvtanulásban semmi helye a tippelgetésnek. Mert vagy szerencsésen eltalálják a szinted, vagy nem. De a mi tapasztalataink alapján általában nem….

A hozzánk érkezők közel 80% nem tudja, vagy nem jól tudja a tudásszintjét. És el sem hinnéd, hogy mennyiszer van az, hogy pusztán emiatt szenvednek az angollal. Hiszen a tanulás csak akkor lehet könnyű, ha az anyag illeszkedik a szintedhez. Nem olyan magas fokozatú, hogy ne értsd, és nem is olyan könnyű, hogy elund magad.

Ne higgy a tippelős szintfelmérőknek

Az is félrevezető lehet, ha kitöltesz egy olyan szintfelmérőt, amiben túl nagy szerepet kap a szerencse. Gondolok itt a hagyományos (a helyes választ bekarikázós) tesztekre. Az ilyen felmérőknél elég ha ügyesen tippelsz és máris olyan eredményt kapsz, ami nem fedi a valódi tudásszinted. Ez pedig a későbbiekben meg fogja nehezíteni a tanulást.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Speak! Nyelviskola alapító tanárának, Dunay Péternek a sztorija:

Péter egyszer kíváncsiságból kitöltött egy tippelgetős online spanyol szintfelmérőt. Soha életében, egyetlen percet sem tanult spanyolul, de ügyesen tippelt. Így aztán meglepődve tapasztalta, hogy a teszt alapján középhaladó szintű spanyol tudása van. Ugye már érted, hogy miért pontatlan (és ezáltal káros) ez a tippelős módszer?

Ne bízd magad a szerencsére

Ha meggyőztelek arról, hogy az angoltanulásban nincs helye a szerencsének, akkor azt javaslom töltsd ki a mi különleges online szintfelmérőnket. Itt nem lesz lehetőséged tippelni, hiszen mi a mondatalkotási képességeid mérjük fel. Így pontos eredményt kapsz. Valamint a felmérés után személyre szabott tanulási tippekkel is segítünk az eredményed alapján. Mindezt teljesen ingyen, hogy ezzel segítsünk az otthoni angolozásban.

 

Kattints ide a szintfelmérőért!

Share This