Kép forrása: canva – canva.com

A világ globalizálódásával az angol nyelvtanulás iránti igény rohamosan növekszik. A technológia megjelenésével az (online) angol nyelvtanulás könnyebbé és elérhetőbbé vált, mint valaha. Az egyik ilyen technológia, amely jelentős hatást gyakorolt a nyelvtanulásra, a Zoom alkalmazás. Ebben a blogban a Zoom online angol tanuláshoz való használatának előnyeit vizsgáljuk meg, és arra is kitérünk, hogy a Speak!-ben hogyan vált előnyünkre ez a program.

angol nyelviskola

Miért jobb online tanulni?

Az online nyelvtanulás az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, és a hagyományos, tantermi tanulással szemben számos előnye van ennek a nyelvtanulási módszernek. Ebben a cikkben néhány okot fogunk megvizsgálni, hogy miért jobb online angol nyelvet tanulni, és hogy miért ne hagyd, hogy az online tanulás gondolata elriasszon téged.

1.         Rugalmasság

Az online nyelvtanulás egyik fő előnye a rugalmasság. Az online nyelvtanfolyamok bárhonnan elérhetők, ahol van internetkapcsolat, és a tanulók saját tempójukban és saját időbeosztásuk szerint tanulhatnak. Ez különösen előnyös azok számára, akiknek sűrű a napirendjük vagy rendszertelen a munkaidejük. Arról nem is szólva, hogy ha esetleg elutazol, akkor sem maradsz le az óráidról, hiszen manapság már mindenhol van lehetőség internethasználatra. Tanfolyamjaink többféle napon és idősávban indulnak, így te is biztosan találsz majd magadnak nálunk a ráérésednek megfelelő beosztású tanfolyamot.

Ha pedig magánórában szeretnél tanulni, akkor tulajdonképpen bármikor, bármennyit tanulhatsz nálunk online.

2.         A tananyag sokfélesége

Az online nyelvtanfolyamok olyan erőforrások széles választékát kínálják, amelyek a hagyományos, tantermi tanulás során nem mindig állnak rendelkezésre. Ezek az erőforrások közé tartozhatnak interaktív gyakorlatok, valamint hang- és videóanyagok. Emellett az online nyelvtanfolyamok gyakran alkalmaznak játékosítást, hogy a tanulást még vonzóbbá és szórakoztatóbbá tegyék. Ez nálunk sincsen másképp – az órák ugyan olyan jó hangulatban zajlanak, mintha személyesen jelennél meg nálunk. Arról nem is beszélve, hogy ezt akár a nappalidban, a kanapédról is megteheted.

3.         Költséghatékonyság

Az online nyelvtanulás költséghatékony is lehet a hagyományos tantermi tanuláshoz képest, legyen szó az utazási költségről, vagy éppen a parkolási díjról. A személyes oktatás hátránya lehet, hogy a nyelviskola bérleti díját a tandíjba építik bele, így magasabb áron kínálják a nyelvtanulás lehetőségét.

4.         Folyamatos tanulás

Az online nyelvtanulás lehetővé teszi a folyamatos tanulást, ami elengedhetetlen a nyelvtanuláshoz. Az online tanfolyamok segítségével a tanulók akkor is folytathatják a nyelvtudásuk gyakorlását és fejlesztését, amikor nem tartózkodnak az osztályteremben vagy egy oktatóval. Az online nyelvtanulás azt is lehetővé teszi, hogy a tanulók bármikor hozzáférjenek a tananyaghoz és a forrásokhoz, ami hasznos lehet a készségek áttekintéséhez és gyakorlásához.

5.         Személyre szabott tanulás

Az online nyelvtanulási platformok gyakran kínálnak személyre szabott tanulási lehetőségeket. A tanulók az egyéni igényeikhez és tudásszintjükhöz igazított tanfolyamokat és anyagokhoz jutnak hozzá, ami hatékonyabbá és eredményesebbé teheti a tanulást.

Összességében az online nyelvtanulás számos előnyt kínál a hagyományos, tantermi tanulással szemben. Az online nyelvtanfolyamok rugalmasságot, sokféle forrást, költséghatékonyságot, folyamatos tanulást és személyre szabott tanulási lehetőségeket kínálnak. Ezeknek a kihasználásával a tanulók hatékonyabban és eredményesebben érhetik el nyelvtanulási céljaikat.

Milyen nálunk az online nyelvtanulás, és milyen felületet használunk?

Kép forrása: https://learnenglish.britishcouncil.org/

A Speak! Nyelviskola 2020 márciusában kényszerült a személyes oktatásról online oktatásra váltani, és ebben az időben a Zoom-ra esett a választásunk.

A Zoom egy felhőalapú videokonferencia-alkalmazás, amely segítségével a világ különböző területeiről is segíti az embereket abban, hogy távolról kapcsolódjanak és együttműködjenek egymással. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy virtuális értekezleteket, webináriumokat és videokonferenciákat tartsanak, illetve azokhoz csatlakozzanak, olyan funkciókkal, mint a képernyőmegosztás, felvétel, virtuális háttér és csevegés. A Zoom támogatja a külön szobákat is, ahol a tanár kisebb csoportokra oszthatja a résztvevőket megbeszélések vagy tevékenységek céljából, valamint a whiteboardot a közös rajzoláshoz vagy ötleteléshez.

A Zoom hatalmas népszerűségre tett szert a COVID-19 járvány idején, amikor számos vállalkozás, iskola és szervezet áttért a távmunkára és az online tanulásra. Az alkalmazás különböző platformokon, például asztali, webes és mobileszközökön érhető el, így bárki számára könnyen elérhető, aki rendelkezik internetkapcsolattal. A Zoom ingyenes és fizetős csomagokat is kínál különböző funkciókkal és korlátozásokkal.

Mik a Zoom előnyei?

Kép forrása: https://pages.approachusa.org/en-us/free-english-conversation-classes
  • Kényelmes és rugalmas

A Zoom megkönnyíti az angol nyelvtanulást otthonról vagy bárhonnan, így rugalmas és kényelmes lehetőséget kínál az elfoglalt tanulók számára. Mindössze egy internetkapcsolattal rendelkező számítógépre vagy mobileszközre van szükséged, és a világ bármely pontjáról csatlakozhatsz az angol leckékhez. Így ha külföldön élsz magyarként, akkor is meg tudsz tanulni angolul a Speak! módszerével.

  • Interaktív és magával ragadó

A Zoom lehetővé teszi a tanulók számára, hogy valós időben lépjenek kapcsolatba tanáraikkal és osztálytársaikkal, így a tanulás élménye még magával ragadóbbá és interaktívabbá válik. Az olyan funkciók, mint a képernyőmegosztás, a virtuális háttér és a csevegés lehetővé teszik a tananyag megosztását, valamint a közös ötleteléseket.

  • Személyre szabott tanulás

A Zoom segítségével a tanulók személyre szabott figyelmet kaphatnak tanáraiktól, akik tanítási módszereiket az egyes tanulók egyedi tanulási stílusához igazíthatják. Ez lehetővé teszi, hogy a tanulók a saját tempójukban haladjanak, így a tanulás hatékonyabbá és élvezetesebbé válik.

  • Költséghatékony

Az angol nyelvtanulás a Zoom segítségével költséghatékony a hagyományos tantermi tanuláshoz képest. A tanulóknak nem kell pénzt költeniük a programért, ami jelentősen csökkentheti a tanulás költségeit.

Összefoglalva, a Zoom egy hatékony eszköz az online angol nyelvtanuláshoz, amely kényelmet, rugalmasságot, interaktivitást, személyre szabhatóságot, költséghatékonyságot kínál. Ha szeretnéd fejleszteni az angol nyelvtudásod, a Speak! és a Zoom tökéletes választás lehet számodra. Első lépésként pedig töltsd ki ingyenes online angol szintfelmérőnket, hogy segíteni tudjunk.

Budai Boglárka
a Speak! Nyelviskola ügyfélszolgálati vezetője és tanára

Share This