Kép forrása: freepik – www.freepik.com

Szeretnél megtanulni angolul? Akkor azzal kell kezdened, hogy tükörbe nézel. Na de miért javasoljuk ezt?

Nagyon egyszerű, látnod kell hogy pontosan hol állsz, ha szeretnél sikeres nyelvtanuló lenni. Tudod egy jó angol szintfelmérő tükröt tart a tudásod elé. Belenézve pontosan láthatod, hogy hol tartasz a nyelvtanulásban, és mennyi idő alatt érhetsz el célodig.

Mégis kevesen mernek belenézni ebbe a tükörbe, mert nem akarnak szembesülni az esetleges hiányosságaikkal. Sokan pedig úgy érzik, hogy ciki lesz, ha kiderül, hogy már évekig tanulták a nyelvet, de mégsem megy gördülékenyen…

Pedig nem szabadna félni ettől, hiszen egy pontos szintfelmérő rengeteget segíthet a tanulásban!

Ha nem tudod, hogy pontosan milyen tudásszinten állsz, akkor nem fogod látni azt sem, hogy milyen út vezet el a célodig, és mennyi idő lesz elérni. Arról nem is beszélve, hogy megeshet, hogy rossz szinten vágsz bele a tanulásba és emiatt kudarcaid lesznek.

Olyan ez mint a lakásfelújítás

Tegyük fel, hogy szeretnéd felújíttatni a fürdőszobád. Felhívsz egy szakembert és megkérdezed, hogy mennyi idő, és mennyi pénz lenne megépíteni álmaid fürdőjét. Erre a szaki azonnal rávág egy árat, anélkül, hogy bármi fogalma lenne róla milyen állapotban van a fürdőszobád jelenleg. Megbíznál te egy ilyen szakemberben?

Ha jól sejtem nem bíznál benne, hiszen egyértelmű, hogy kezdésnek fel kellene mérni, hogy honnan kell nekiindulni. És ez pontosan így van az angoltanulásnál is.

Szóval azt javaslom, hogy legyél bátor: Nézz bele a tükörbe, azaz tölts ki egy szintfelmérőt! Ez fog segíteni abban is, hogy könnyedén menjen az otthoni angolozás a mostani karanténos időszakban.

Ha szeretnél pontos eredményt kapni, akkor ajánlom az általunk összeállított 30 perces, ingyenes online felmérést. Itt a mondatalkotási képességeid teszteljük, így a hagyományos teszteknél sokkal jobban be tudjuk azonosítani tudásszintedet.

Ráadásul felmérődet kézzel javítjuk ki, majd felhívunk, hogy átbeszéljük az elért eredményed, és tanácsokkal segítsünk a fejlődésben. Mi ezzel szeretnénk kicsit segíteni ebben a válsághelyzetben:

Töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőt ide klikkelve!

Share This