Nem akartam hinni a szememnek –  A bemutatóóra, ami Nálad is tuti ki fogja verni a biztosítékot

1 évvel ezelőtt ezt írtam: „a bemutatóóra felépítése és a profi tanári hozzáállás miatt sikerült megszabadulni a gátlásaimtól, elfeledkezni a tudásbéli hiányosságaimról és leküzdeni a félelmeimet az esetleges rossz kiejtés, vagy pontatlan fogalmazás miatt. (…) A bemutatóóra engem két dologról győzött meg. Egyrészt arról, hogy a beszédközpontú angol tanfolyam nem csak duma! Komolyan gondolják, hitelesen és jól csinálják. A másik, hogy ha a sok rossz tapasztalat és hiábavaló próbálkozás után valaha újra angol nyelvtanfolyamra jelentkeznék, akkor nagy valószínűséggel elsőként a Klapka utca 1. szám alatt kopogtatnék.” Az azóta eltelt 12 hónapban a Speak! a második otthonommá vált. Napról napra, hétről hétre látom magunkon a fejlődést és büszke vagyok rá, hogy a részese lehetek ennek az egyedülálló vállalkozásnak. Mert itt dolgozni legalább annyira különleges dolog, mint itt tanulni. Ezért is vettem csütörtök este az irányt egy újabb Speak!-es bemutatóóra felé. És nem akartam hinni a szememnek…

Könnyed. Játékos. Adrenalin löket. Humoros. Meggyőző. Energikus. Pörgős. Dinamikus. Már az első órán tanultam valami újat. Odaszögezett a székemhez. Egy óra alatt többet beszéltem angolul, mint az elmúlt 1 évben összesen. Meggyőzött, hogy jó helyen járok. Hogy nem unalmas az biztos. A nyelviskola neve nem csak szlogen.

Az elmúlt 1 évben ilyen és ehhez hasonló jelzőket, véleményeket olvastam azokban az írásokban, amelyekben a diákok a Speak! bemutatóóráján szerzett tapasztalataikat, élményeiket és érzéseiket osztották meg velünk. Amellett, hogy az ilyen sikertörténetek után egyszerűen jobb érzés dolgozni, ezek a storyk mindig felkeltették a kíváncsiságomat. Vajon a sok változás, amiben az elmúlt 12 hónapban részünk volt, a bemutatóórát is elérte? Azok a megfigyelések, érzések, amiket tavaly ilyenkor tettem, még mindig aktuálisak? Úgy döntöttem a saját szememmel nézem meg újra. És nem akartam hinni a szememnek

bemutatóóra-ufo

Nem akartam hinni a szememnek, mert nem akartam elhinni, hogy az egy évvel ezelőtti állapothoz képest is lehet még sokkal jobb és ütősebb a bemutatóóra. Semmi sem változott, mégis minden más lett. A módszer, az óra felépítése, Péter, az elvek, amelyekre felépült a Speak! és a jó hangulat ugyanaz. Mégis, mintha mindent a négyzetre emeltek volna az elmúlt 1 évben. Még pörgősebb, még dinamikusabb, még meggyőzőbb, még viccesebb, még jobb hangulatú és még különlegesebb lett az egész.

Aki abban reménykedik, hogy most az egyszer beleshet a kulisszák mögé és ezen az íráson keresztül megismerheti a bemutatóóra intézményét, annak sajnos csalódást fogok okozni. Nem azért, mert gonosz vagyok és megtartom magunknak a titkainkat, hanem mert ezt egyszerűen nem lehet szavakkal leírni.

A bemutatóóra lényege is éppen ez. Hogy legyen egy olyan alkalom, amikor nem mások elmondása, egy szórólap, egy honlap, egy jó fej oktatásszervező, vagy tanár miatt legyél „meggyőzve” arról, hogy a Speak! egy jó hely és érdemes itt tanulni. A bemutatóóra célja az, hogy a saját szemeddel lásd, hogyan működik a 100% beszéd, 0% könyv módszer és az egész rendszer. Élesben, őszintén, tabuk és magyarázkodás nélkül. Azért, hogy pontosan tisztában legyél azzal, mi vár rád, ha úgy döntesz: nálunk vágsz bele az angoltanulásba.

Ez a bemutatóóra semmihez sem fogható, vagy hasonlítható dolog. Egy ufó a magyar nyelvoktatási rendszer egén. És, ha másért nem, már ezért az élményért is megéri legalább egyszer kipróbálni milyen felszabadító érzés ilyen közegben és módszerrel angolul tanulni.

bemutatóóra-ufo

Share This