Érdekel egy new yorki utazásbeszámoló egy angoltanár szemszögéből?

Blaskovits Eszter, a Speak! Nyelviskola tanára októberben meglátogatta a metropolist. Elhozta neked élményeit, legjobb fotóit és még pár nyelvtanulós érdekességet is. Szerintem imádni a fogod bejelentkezéseit:

Első nap – kaja a semmiből

„Sziasztok! Épp New York-ban töltök egy kis időt. Imádom az itteni helyeket, az embereket, a kultúrát, és ezt szeretném egy kicsit nektek is bemutatni. És bár elsődlegesen pihenek, nem tudok elmenni egy-egy Speak-es kifejezés mellett.

A mai kifejezés például a made from scratch, amit nehéz szó szerint magyarra fordítani, de azt jelenti, hogy az ételt teljes egészében te készíted, minden hozzávalót, gyakorlatilag a semmiből, és nem használsz előre elkészített összetevőket.”

New York 1. nap

Második nap – krimi és Upper West Side

„Mai szavunk a whodunit, ami a krimi egyik megfelelője az angol nyelvben, és az egyik kedvenc szavam. A napi New York kép pedig az Upper West Side-on készült, ami tele van szebbnél szebb épületekkel. Megéri tenni egy sétát és csak gyönyörködni a házakban🙂”

New York 2. nap

Harmadik nap – medvés szóvicc

„A mai napra egy szóviccet találtam (1. kép, szójáték a bare naked, azaz anyaszült meztelen kifejezéssel). Haha 😀

És a többi képem a másik kedvenc részem New Yorkban Greenwich Village a hangulatos kis utcákkal és tégla hàzakkal. De itt található ez a ház is. Ki ismeri fel? 😉”

New York 3. nap

Negyedik nap – a videó

Eszti erre a napra egy videót hozott nekünk, hogy kicsit bele tudjunk csöppenni a város forgatagába és átérezzük a hangulatát.️🗽🚕

Na az ilyen utazós élményekért különösen megéri angolul tanulni😉

New Yorkból jelentkezik a Speak! Nyelviskola tanára, Blaskovits Eszter

4. NAP – Blaskovits Eszter, a Speak! Nyelviskola tanára New Yorkból jelentkezik.😮😊Eszti ma egy videót hozott nekünk, hogy kicsit bele tudjunk csöppenni a város forgatagába és átérezzük a hangulatát.🇺🇲️🗽🚕Na az ilyen utazós élményekért különösen megéri angolul tanulni😉

Posted by Speak Nyelviskola on Tuesday, 16 October 2018

Ötödik nap – felhőkarcolók és éjszakai fények

„New Yorkot fentről is látni kell. A szabályosan elrendezett vízszintes és függőleges utcák a sok-sok emberrel és sárga taxikkal lenyűgöző látványt nyújtanak 67 vagy épp 102 emelet magasságból. Az éjszakai látványról nem is beszélve… The City that never sleeps.”

New York 4. nap-1

New York 4. nap-2

New York 4. nap-3

New York 4. nap-4

Hatodik nap – a híres Central Park

„A Central Park New York ikonikus része. Kihagyhatatlan program. Rengeteg különféle növény- és állatfaj otthona, bizonyos részei olyanok mintha egy kisebb erdei sétát tenne az ember. Különleges élmény és látvány ahogy a metropolis és a természet találkozik. És mindig tud újat mutatni.”

New York 6. nap-1

New York 6. nap-1

New York 6. nap-3

Utolsó nap – a híres Central Park

„Manhattan-t 16 híd köti össze a környező kerületekkel. :O Ezek nagy része gyalogosan is használható. A látvány pedig lenyűgöző. Például élmény a Brooklyn hídon sétálni, de ha a szomszédos Manhattan hídon megy az ember, akkor is gyönyörű látvány a Brooklyn híd a háttérben Manhattan-nel.”

New York 7. nap-1New York 7. nap-2

New York 7. nap-3

New York 7. nap-4

Mit szólsz Eszter beszámolójához? Te is kedvet kaptál, hogy meglátogasd New Yorkot?

Szeretnél magabiztos angoltudást, hogy kényelmesen és biztonságosan utazhass külföldre? Akkor próbáld ki a Speak! Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerű tanfolyamait. Gyere el ingyenes szintfelmérőnkre:

Jelentkezem

Share This