Bevallom, egy kicsit hipochonder vagyok, ezért az én véleményem az, hogy minden tőled telhetőt meg kell tenned azért, hogy valamennyi egészséges életmóddal kapcsolatos angol kifejezést elsajátíts.

Leginkább az esetleges egészségügyi problémák kialakulásának megelőzése miatt lesz erre szükséged, de ki tudja, manapság a healthy way of life menő, szóval még fel is vághatsz ezekkel a kifejezésekkel.

 

1. Balanced diet – kiegyensúlyozott étrend

 

Azt hiszem, vitán felül áll, hogy a kiegyensúlyozott étrend az egészséges életmód bástyája. Ez tehát az egyik legfontosabb kifejezés.

 

2. Staying hydrated – hidratáltnak maradni/lenni

 

Valamelyest a harmonikus étrend részét képezi a napi szükséges folyadékbevitel, de jóval több ennél. A hidratáció még a megfelelően összeállított tápanyagoknál is fontosabb – lévén létszükséglet.

 

3. Counting calories – kalóriát számolni

 

Megfigyelted már a boltok polcainál a csomagolásokat tanulmányozó vásárlókat? Ők tudatosan próbálják követni, mennyi kalóriát visznek a szervezetükbe. Ez rendkívül hasznos.

 

4. Following a meal plan – követni egy étrendet

 

Megszámlálhatatlan étrend közül válogathat az, aki egészségesen szeretne étkezni. A lényeg ezek következetes betartása.

 

5. Going on a cleanse – tisztító kúrát végezni

 

Megoszlanak a vélemények, hogy a tisztítókúrák valóban egészségesek-e. Mindenesetre, most már tudod, hogy mondhatod angolul.

 

6. Daily dose of vitamins – napi vitaminbevitel

 

Kétségtelen, hogy a megfelelő típusú és mennyiségű vitaminok bevitele nélkül nem teljes az egészséges életmód.

 

7. Gluten free – gluténmentes

 

Léteznek gluténmentes diéták. Érdemes tudni, hogyan kérhetsz ezeknek megfelelő ételeket.

 

8. Sugar free – cukormentes

 

A cukormentes üdítők és ételek egyre nagyobb számban elérhetők. Csak arra figyelj, hogy a sugar free coke mellé ne tolj be egy hatalmas hamburgert sült krumplival!

 

9. Lactose intolerant – laktózintolerancia

 

Egyes vélekedések szerint minden ember laktózérzékeny, csak más-más mértékben. Hasznos kifejezés, ha egészségesen szeretnél élni.

 

10. Low fat – alacsony zsírtartalmú

 

Az egészséges életmód egyik pillére a zsíros ételek kerülése. Ez a kifejezés igen hasznos, ha a csökkentett zsírtartalmú étrendet követed.

 

+1. Organic – természetes

 

A szó jelentése valójában inkább ‘szerves’, azonban a magyarban az egészséges életmód kontextusában nem így használjuk a vegyszerektől mentes gyümölcsök és természetes anyagokból készült kozmetikumok gyűjtőnevét.

 

Ha úgy érzed az életmódváltás mellé szeretnéd az angoltanulást is felírni a sikerlistádra, próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert, az angoltanulás tankönyvmentes és kommunikatív változatát.

Első lépésben jelentkezz be ingyenes szintfelmérőnkre, hogy megtudd, honnan kell elindulnod a tanulásban:

button

Share This