Kép forrása: cookie_studio – www.freepik.com

Kétség sem fér hozzá, hogy a magabiztos angol beszédhez fontos, hogy jól tudjuk a nyelvtant. Mégis van egy ennél sokkal fontosabb dolog! Egy jó angol tanfolyamon pedig ez kéne, hogy a középpontba kerüljön…

Na de mi lehet fontosabb a nyelvtannál? És egyáltalán miért írna erről egy nyelviskola? Nem magunk ellen beszélünk így? Nézzük meg. 😉

A nyelvtanulás célja valójában az, hogy tudjunk kommunikálni. Ehhez a nyelvtan is egy fontos eszköz, de önmagában kevés! Ezért olyan angol tanfolyamra van szükséged, ami elsősorban kommunikálni tanít és nem a nyelvtanra, illetve az elméletre helyezi a hangsúlyt.

Az élet minden területén a kommunikáció visz előre

Tudod mi a közös egy boldog párkapcsolatokban, egy sikeres karrierben, és a kiegyensúlyozott magán- és családi életben? Az, hogy mindegyik eléréséhez nélkülözhetetlen, hogy jól kommunikáljunk.

Az angoltanulásnál is a kommunikáció számít. Hiszen sajnos nem sokat ér a tudásunk (és a tanulásba ölt hosszú évek), hogyha éles helyzetben meg sem merünk szólalni angolul.

Mi ezért hiszünk a 100% beszéd, 0% könyv módszerben. Mert angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni. Ilyen egyszerű ez, már gyermekként is így tanulunk meg kommunikálni. És hidd el, hogy a megfelelő módszerrel ugyanúgy megtanulod a nyelvtant is a beszéd által. Csak a sorrend nem mindegy, hiszen ha a nyelvtant veszed előre és a beszédet nem gyakorlod, akkor szenvedés lesz a tanulás.

A jótékony mellékhatás

Az már csak hab a tortán, hogy a beszédközpontú nyelvtanulás nem csak az angol kommunikációs képességed fejleszti. Ez a folyamatos csoportos beszédgyakorlás abban is segít, hogy általánosságban kommunikatívabbá válj.

Meglepve szoktuk tapasztalni, hogy milyen változásokon tudnak keresztül menni a csöndesebb, vagy kicsit maguknak való tanulók. Pár hét angolozás után teljesen kinyílnak és sokkal lelkesebben csevegnek a szünetekben is. Sőt, többször kaptunk már olyan visszajelzést is, hogy a munkájuk során is magabiztosabbnak érzik magukat, amikor meg kell valamit beszélniük a kollégákkal, vagy főnökkel.

Ez is azt bizonyítja, hogy a kommunikáció a kulcs. Angolul tanulni pedig csak beszédközpontúan érdemes, hiszen így sokkal hatékonyabb lesz és még élvezhetjük is az órákat. 🙂

Ha szeretnéd kipróbálni a 100% beszéd, 0% könyv módszert akkor kattints ide:

Jelentkezem

Share This