Az iskolai nyelvoktatás általában úgy néz ki, hogy a tanár kiáll az osztály elé magyarázni, a diákok pedig szépen csendben jegyzetelnek és kitöltik a munkafüzet feladatait.

Egy gond van csak ezzel, de az elég nagy probléma:

Ezzel a módszerrel senki nem tanul meg magabiztosan beszélni az adott nyelven.

Ideális esetben a tanár nem beszél

Ez elsőre lehet meredeken hangzik, de egy jó nyelvórán a tanárnak kellene a legkevesebbet beszélnie. Mert attól, hogy őt hallgatod soha nem fogsz tudni megszólalni.

A beszéd kulcs a gyakorlás. Rengeteg gyakorlás. És még annál is több gyakorlás.

Hozzánk sokan fordulnak azzal, hogy nem mernek megszólalni angolul és ezen soha nem lepődünk meg.

Az lenne a meglepő, ha valaki megtanulná az angol beszédet pusztán elmélet alapján. A közoktatásban mégis ezzel a szemlélettel találkozhatsz. Pedig ha belegondolsz akkor azonnal észreveszed, mennyire logikátlan elgondolás.

A diákoknak be se álljon a szája

Az lenne az ideális, ha egy angolóra nagy része abból állna, hogy a diákok beszélnek és ezáltal gyakorolják a nyelvhasználatot. A tanár csak annyit magyarázna, ami ahhoz szükséges, hogy a tanulók neki tudjanak kezdeni a gyakorlásnak. És persze közben figyelné és kijavítaná őket, amikor szükséges.

De ezt leszámítva akár síri csendben is ülhet a sarokban. Mert a lényeg az, hogy az óra résztvevői BESZÉLJENEK.

Ugye érted már?

Most már érted, hogy miért gondolom, hogy egy jó tanárnak tudnia kell befognia a száját? A cél az lenne, hogy a diákok is kapjanak lehetőséget a beszédre.

Sőt. Nekik kellene többet beszélniük.

A hagyományos oktatásban hajlamosak erről teljesen megfeledkezni. Így nem csoda, hogy a legtöbb tanulónál siralmas eredményeket és komoly kudarcokat okoznak csak.

Valójában ez az oka annak, hogy annyi ember tanul hosszú évekig egy nyelvet anélkül, hogy meg merne szólalni rajta.

És szomorú, de legtöbbször ez az oka annak is, amikor valaki feladja az angoltanulást és ezzel együtt azokat a céljait is, amikhez a nyelvtudás kellett volna.

Ne ess bele ebbe a csapdába

Szeretném, ha nem a kudarcok és a feladás irányába haladnál. Így arra kérlek, hogy válassz olyan nyelvtanulási módszert, ami gyakorlatias. Ahol az órán a diákok beszélnek többet.

Így képes leszel elérni céljaidat és megtapasztalhatod a tanulás örömét.

Mert a jó módszerrel a tanulás valóban könnyű és örömteli. Még ha ez hihetetlennek tűnik is számodra.

Mi ezért hiszünk a 100% beszéd, 0% könyv módszerben, amivel már közel 4.000 embert indítottunk el a magabiztos nyelvtudás felé vezető úton. Biztosak vagyunk benne, hogy téged is meg tudunk tanulni angolul beszélni. Vágj bele, első lépésként gyere el ingyenes szintfelmérőre:

banner_button

Piroska Dóra, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This