Minden egyes diáknak van neve, arca, egyénisége, és története

Szatmári Vivi „régi motorosnak” számít a csapatunkban, mégis először jelenik meg szerzőként a blogunkon. (Ha tudtuk volna, hogy ennyire jól ír, már biztos korábban rávettük volna a blogolásra.)

 

Vivi mosolyának csak kevés ügyfél – és valószínűleg ők is csak elképesztően nagy erőfeszítések árán – tud ellenállni. Ennek a lefegyverző őszinteségű cikknek viszont egyenesen képtelenség. Ha tudni szeretnéd milyen emberek fognak segíteni neked abban, hogy megtanulj angolul beszélni, akkor tegyél félre mindent 2 percre, és olvasd el.

Belép az ajtón, bizonytalanul körültekint.

Mostanra van időpontom egy ilyen… hogyishívják…

Szintfelmérőre jöttél? – kérdezzük biztató mosollyal.

A következő pillanatban már mutatjuk is a kis helyiséget, ahol az újdonsült diákunk az elkövetkezendő egy órát fogja tölteni.

Szinte tapintani lehet a feszültséget a levegőben, miközben „a fél óra múlva jövünk és kijavítjuk!” felkiáltással magukra hagyjuk őket a feladatlappal, a ridegnek tűnő kis fülkében.

Egy óra elég ahhoz, hogy a szorongást szép lassan felváltsa valami egészen más érzés.

Egy kis idő elteltével már a fülke sem kelt olyan barátságtalan hatást. A nemrég még a feszengve kezüket tördelő emberek pedig egyre felszabadultabban mesélnek terveikről, céljaikról, álmaikról.

Találkozásunk végére szinte teljesen kicserélve, csillogó szemekkel és reményekkel telve hagyják maguk mögött azt az ajtót, amit nem sokkal azelőtt még átlépni is olyan nehéz volt.

És ez még csak a kezdet

Ha megkérdezik tőlem, hogy mivel foglalkozom, azt felelem, hogy segítek az embereknek elérni az angollal kapcsolatos céljaikat. Ez a segítség pedig nem csupán a futószalagszerű, hagyományos adminisztrációs teendőkben merül ki.

Nálunk minden egyes diáknak van neve, arca, egyénisége és egy története, így mi is tudunk egy kis személyes élményt kötni mindenkihez.

Onnantól kezdve pedig, hogy a diákok nem csupán egy végtelenül mozgó futószalag következő, névtelen elemei, személyes küldetésként élem meg, hogy segítsek nekik elérni azt a célt, amit első találkozásunk alkalmával bizalmasan osztottak meg velem.

Nagy felelősség hárul ránk, rám, hiszen mi vagyunk, én vagyok az „első benyomás” a többségükben kissé félve belépő leendő diákoknak.

Akkor miért csinálom? Mert, ami itt történik, az nem csupán az adott cél tulajdonosának okoz örömet.

Felbecsülhetetlen érzés napról-napra azt látni, ahogyan a legtöbben már az első találkozás alkalmával a bizalmukba fogadnak, ahogyan szép lassan felszabadulnak, ahogyan meghálálják a kedvességet és a biztatást.

Ahogyan egyre nagyobb elszántsággal indulnak el ezen a rögös úton, amit nyelvtanulásnak hívunk, hogy aztán pár hónap múlva összefussunk a folyosón és boldogan meséljék, hogy első beszélgetésünk óta mi mindent sikerült már elérniük a segítségünkkel.

Rengeteget kapok / kapunk tőletek

A munkám során nemcsak adok, hanem kapok is. Nem is keveset.

A sok kis történetből én is tanulok, a diákok engem is inspirálnak.

A nap végén pedig akkor megyek haza elégedetten, ha minél több visszaigazolást kapok arról, hogy jól végzem a munkámat. Legyen az egy mosoly, egy lelkes pillantás, egy élményekkel teli beszámoló, egy szimpla köszönöm, vagy egy „jövök tanulni!” felkiáltás, és tudom, hogy már volt értelme aznap felébredni.

Ez egy olyan hely, ahol mindenki győztes

Egy olyan közös cél vezérel minket, amivel mindenki csak nyerhet.

Nyernek a diákok, mert megtanulnak angolul beszélni (és közben még jól is érzik magukat).

Én azért nyerek, mert feltölt és motivál, hogy a munkám során részese lehetek egy közös küldetésnek: segíthetek az embereknek elérni a céljaikat.

Mindezért a környezetem is végtelenül hálás, hiszen a sok pozitívumnak és sikerélménynek köszönhetően a munkán kívül is sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.

Ami pedig a Speak!-et illeti – tudom, hogy ez a nyelviskola biztos lábakon áll, amíg vannak céljaikat elérni vágyó emberek, akik egy olyan helyre érkeznek, ahol megértik, támogatják és segítik őket.

Hiszen ki ne szeretne egy olyan helyre járni, ahol végre segítő kezet nyújtanak neki?

Ha te is bátorításra szorulsz, és szeretnél egy olyan nyelviskolában angolul tanulni, ahol nem sorszámként, vagy fejkvótaként, hanem olyan emberként tekintsenek rád, akinek célja van azzal, hogy angolul tanul, akkor jelentkezz be ingyenes szintfelmérőnkre, és ismerjük meg egymást:

banner_button

 

Szatmári Vivien
tanulási tanácsadó
Speak! Nyelviskola

Share This