Elfelejtetted, hogy miért akarsz megtanulni angolul? A Speak! angol nyelviskola válaszol

A Speak! angol nyelviskola blogján hétről hétre, sok különböző témát járunk körbe a nyelvtanulással kapcsolatban. Rákérdezünk a helyes motiváció forrására. Inspiráló emberek és gondolatok kapcsán töprengünk el az élet „nagy kérdéseiről”, felelősségről, döntésekről és helyes cselekvésről. Beszélünk a Speak! angol nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerű, beszédközpontú és teljesítménycentrikus angol nyelvtanfolyamának helyességéről és a hagyományos nyelvoktatási formák kudarcáról. De néha mi is elfelejtjük feltenni az alapkérdést: miért akar valaki megtanulni angolul?  Hogy még személyesebb legyek: te, kedves olvasó, miért akarsz megtanulni angolul? A Speak! angol nyelviskola most felteszi ezt a sokszor elfelejtett kérdést és megpróbál rá választ is adni.

„Azt vesszük alapul, hogy meg akarunk tanulni angolul. Ez azt mutatja, hogy bármennyire is megtépázott minket az élet, és persze a tanárok, még mindig nem adtuk fel. Az indíttatás jelen van, és most már azt is tudjuk, hogy nem a képességeinkkel van a baj.

Nagyon szeretnénk kommunikálni, egyrészt azért, mert vonzódunk ehhez a nyelvhez, másrészt, mert már fontos az eltervezett életünk szempontjából is. Erre kell építenünk, minden vágyunk, hogy végre látványosan fejlődjünk.

Az ember nem szereti, ha kihagyják dolgokból. Imádom nézni a focit, főleg az angol bajnokságot. Ennél már csak egy dolgot szeretek jobban: focizni. Nem rossz dolog nézőnek lenni, látni, hogy egy-egy ember milyen szépen és kényelmesen használja az angolt. Ennél tényleg már csak az a jobb, ha én használom így. Ezért részt kell vennem a játékban, a néző szerepet el kell felejtenem.

angol-nyelviskola-ne-felejtsd

A részvételnek és a gyakorlásnak pedig elsősorban az a lényege, hogy kommunikálni tudjunk. A rengeteg kommunikáció során pedig létrejön a megértés a nyelvvel kapcsolatban, megjelenik a rutin, a tapasztalat, kényelmesen veszünk részt olyan szituációkban, ahol a nyelvet használnunk kell, hiszen már nem az angolra kell figyelnünk.

Teljesen természetessé válik, hogy angolul kommunikálunk, jó a kontrollunk, egy-egy e-mail megírásánál már tényleg csak a tartalomra kell figyelnünk, nem az angoltudásunk szab határt annak, hogy elérjünk valamit.

Már nem kell odafigyelnünk arra, hogy hogyan rakjunk össze egy mondatot, melyik szót használjuk, mert ez már annyira természetes, hogy nem is emlékszünk arra, milyen volt akkor, amikor ezt nem tudtuk megcsinálni.” (Dunay Péter-Hrncsár József: Nem mersz megszólalni angolul? Avagy a nyelvérzék mítosza, részlet.)

Hát ezért akarunk megtanulni angolul kommunikálni.

És a Speak! angol nyelviskola ezért tesz meg mindent azért, hogy meg is tanítson rá.

angol-nyelviskola-ne-felejtsd

 

Share This