ENGLISH COACHING

A magabiztos angol kommunikációért és az üzleti sikerekért

Ki vagyok én?

Dunay Péter vagyok, több mint 25 éve foglalkozom nyelvtanítással. A nevemet adtam ahhoz a módszerhez, amellyel hitem szerint a leggyorsabban és leghatékonyabban lehet megtanulni angolul. Ez a 100% beszéd, 0% könyv módszer, ami egy végtelenül egyszerű alapelvre épül: angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni.

Az a küldetésem, hogy megtanítsam angolul beszélni egész Magyarországot. Ezért szeretnék segíteni neked is, hiszen tudom, hogy ha magabiztosan kommunikálsz angolul, akkor az üzleti életben is jobb lehetőségeid lesznek.

  Egy új megoldás, ami segíteni fog neked

  2013-ban alapítottam meg a Speak! Nyelviskolát, amit arra terveztem, hogy a csoportos offline tanításban legyen erős. De a járványhelyzet arra kényszerített, hogy fejlesszek és változtassak. Adott volt a feladat: mindent, amit addig csináltunk, meg kell tudnom oldani online is. Valamint a megváltozott tanulási igényekre válaszként a csoportos nyelvoktatás mellett a magánoktatásra is sokkal nagyobb figyelmet kellett helyeznem.

  Az elmúlt pár hónapban az online magánoktatási szolgáltatásunk minőségi szintet lépett. Így született meg az English Coaching szolgáltatás, amit már méltónak tartok vezetők és cégvezetők képzéséhez.

  Azon tudatos vezetőnek, vagy cégvezetőnek ajánlom az „ENGLISH COACHING”-ot:

  • aki szeretne magabiztosan, tárgyalási szinten beszélni angolul
  • aki szoros időbeosztása miatt nem szeretne másokhoz alkalmazkodni
  • aki szeretné maga megszabni, hogy mikor és mennyi időt szán a tanulásra
  • aki tudja, hogy a jó angoltudással előnybe kerülhet az üzleti életben, és elérheti, hogy cége nagyobb bevételt termeljen
  • akinek konkrét célja van az angoltanulással
  • aki tapasztalt partnert keres ahhoz, hogy az angollal kapcsolatos bizonyosságát növelje
  • aki tenni és fejlődni akar saját maga, és a cége érdekében
  • aki tisztában van azzal, hogy az önfejlesztés a legjobb  válasz a vírushelyzetből adódó bezártság kártékony hatásainak áthidalására

  Mit jelent a coaching?

  Nézzük meg a szó meghatározását angolul, majd magyarra lefordítva:

  COACHING: is a form of development in which an experienced person, called a coach, supports a learner or client in achieving a specific personal or professional goal by providing training and guidance (forrás: Wikipedia)

  Lefordítva: egy olyan fejődési forma, amely során egy tapasztalt személy, akit edzőnek hívunk, támogat egy tanulót vagy ügyfelet abban, hogy egy konkrét személyes vagy szakmai célt elérjen azáltal, hogy edzést és útmutatást nyújt

  Ez pontosan mit jelent? Vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről.

  Ahhoz, hogy egy coaching project sikeres legyen, négy nagyon fontos összetevőre van szükségünk:

  1. experienced person – tapasztalt személy
  Vagyis szükségünk van egy olyan emberre, aki a területen jártas, csinálta már, ismeri pontosan a buktatókat, és lehetséges megoldásokat.

  Más szóval, ha szervezetfejlesztési célból kifolyólag szeretnénk coaching szolgáltatást igénybe venni, jobban járunk, ha egy olyan személyt bízunk meg, aki épített már szervezetet. Angoltanulásnál pedig tapasztalt tanárra van szükségünk.

  Amennyiben a fent említett tényezők közül bármelyik hiányzik, a személyt nem nevezhetjük tapasztaltnak.

  2. learner – tanuló

  A másik oldalon szükségünk van egy olyan személyre, aki képes kijelenteni, hogy az adott dologról nem tud mindent, aki meg van győződve róla, hogy bármiről lehet újat tanulni, és jelenleg van egy problémája, amire megoldást keres. Saját szándékból vállalkozik a fejlődésre, ellenkező esetben a coaching project kudarcra van ítélve.

  Amennyiben a fent említett tényezők közül bármelyik nézőpont hiányzik, a személyt nem nevezhetjük tanulónak.

  3. specific goal – konkrét cél

  Az előzőekben megemlített személyek megegyeznek abban, hogy pontosan mit szeretnének elérni. Ez az egyik legfontosabb menedzsment eszköz: a goal setting, azaz célok meghatározása.

  A hatékony fejlődés érdekében a célt pontosan kell meghatározni az alábbiak szerint:

  1. Specific – konkrét
  2. Measurable – mérhető
  3. Achievable – elérhető
  4. Realistic – reális
  5. Time – határidőhöz kötött
   (Ezek a SMART célok)

  Ha már megvan a konkrétum, és a konkrét határidő – minimum az év, hónap – az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy el is érjük célunkat.

  Amennyiben az egyes és ötös pontok hiányoznak, azt nem nevezhetjük célnak.

  4. training/guidence – edzés/útmutatás

  Ez a legegyszerűbb összetevő. Egyszerűen edzésre kell járnod. Azaz angolórára, ahol gyakorolsz.

  Amennyiben valaki nem jár edzésre, felejtse el a fejlődést.
   

  Összegezve

  Határozottan kijelenthetjük, hogy ha a fent említett 4 összetevő közül bármelyik hiányzik, akkor a coaching project kudarcra lesz ítélve. Azt is bizonyossággal kijelenthetjük, hogy ha a fent említett 4 összetevő adott, akkor a coaching projectet sikerre tudjuk vinni.

  Az English Coaching szolgáltatásomat ezekre az alapelvekre építettem.

  Mi fog történni az
  English Coaching során?

  Elárulom: drillezni fogunk. Hogy ez mit jelent? Nézzük meg a szó meghatározását angolul, majd fordítsuk le magyarra:

  DRILL: to teach somebody something by making them repeat it a lot of times (forrás: Oxford Advanced Learner’s dictionary)

  Lefordítva: megtanítani valakiknek valamit azáltal, hogy elérjük náluk, vagy rávesszük őket arra, hogy ugyanazt a dolgot nagyon sokszor megismételjék

  1. teach – megtanít

  Azt jelenti, hogy van a kezemben mások számára értékes tudás, amit képes és hajlandó is vagyok átadni és/vagy megosztani. Az átadáshoz rendelkezem olyan eszközökkel, amelyek segítségével pontosan azt a fejlődési tempót tudom elérni, amit korábban meghatároztunk.

  Stratégia mentén haladok, amely akár hónapokra előre meghatározza minden egyes nap, és minden egyes óra menetét. Látom, hogy egy-egy egység hogyan fog befolyásolni későbbi egységeket, ezért nem impulzív a tananyag, hanem tudatos.

  Az egyik legfontosabb nézőpontom a tanulóm tudásszintje, amit napi szinten elemzek, ugyanis nem működőképes, ha egy 10 éves gyereknek olyan edzést tartok, mint egy 20 évesnek. Igazodnom kell ahhoz, hogy a játékos, azaz tanuló milyen szinten áll.

  Ha szükséges, tudok irányt váltani, hisz menet közben a célok változhatnak.

  Amennyiben a fent említett nézőpontok közül bármelyik hiányzik, azt nem nevezhetjük tanításnak.

  2. make – eléri, hogy valaki megtegyen valamit

  Azaz edzőként felvállalom azt a szerepet, hogy az edzések során én adom az instrukciókat. Én felelek a játékosom fejlődéséért. Ehhez olyan eszközöket kell használnom, amivel rá tudom venni vagy el tudom érni, hogy abban a dologban jártasságot szerezzen. Vagyis az edzésen a vezető én vagyok.

  Tudom, hogy pontosan milyen készséget kell fejleszteni, amikor a játékos eljön edzésre. Ez jelen esetben a beszéd – ezért az edzésen nem tesztek kitöltésére, vagy az elméletre teszem a hangsúlyt.

  Mivel beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni, ezért az eszközeim a kétirányú kommunikációt támogatják. Az időgazdálkodásom erre épül.

  Amennyiben a fent említett nézőpontok közül bármelyik hiányzik, nem fogunk tudni elérni sok mindent. Vagyis ezek nélkül a tanulás nem edzés lesz, csak valamilyen céltalan, hatékonytalan és drága időtöltés.

  3. repeat – megismétel

  Az ismétlésre teszem a hangsúlyt, hiszen tapasztalt edzőként mindig ez vezetett eredményre. Ez a legfőbb vezérelv arra vonatkozóan, hogy építsem a rutint a játékosaimban.

  Ismételtetem a támadást, a védekezést. Hagyom, hogy hibázzanak. A legsűrűbben használt instrukció, amit használok a „Még egyszer.”

  Nem felejtem, hogy én is azért lettem professzionális edző, mert amiben a legerősebb vagyok, abban jelen volt az ismétlés.

  Amennyiben a fent említett nézőpontok közül bármelyik hiányzik, már nem edző vagyok, hanem csak egyszerűen leadom az anyagot.

  4. a lot of times – rengetegszer

  Ez a nézőpont segít nekem abban, hogy stabilan és kitartóan tudjuk produkálni a mennyiséget. Labdajátékok szakértői ezt hívják érintésszámnak.

  Tisztában vagyok azzal, hogy a mennyiség nem azért kell, hogy egy játékos jól érezze magát az edzésen, hanem azért, hogy majd jól teljesítsen a meccsen.

  Arra ügyelek, hogy az edzésen százszor nagyobb arányban érintsék a labdát, mint a meccsen. Ha bárki egy kétirányú kommunikációs élethelyzetben kényelmesen szeretne elmondani 10-15 mondatot, ahhoz az edzéseken 300-400 mondatot mondatok el vele.

  Amennyiben a fent említett nézőpontok közül bármelyik hiányzik, a játékosomnak annyi állóképessége sem lesz, hogy akár egyetlen egy normális mondatot is el tudjon mondani egy éles helyzetben.

  Pontosan milyen előnyöm származik az English Coaching szolgáltatásból?

  Két nagyon fontos előnyre tesznek szert azok, akik részt vesznek ezen a szolgáltatáson:

  1. Magabiztosság: A jó angoltudás megnöveli magabiztosságodat. Segít, hogy a világ bármely táján elboldogulj és bárkivel képes legyél kommunikálni, üzletelni. Ugye magyaráznom sem kell, hogy ez mekkora előny?

  2. Jobb üzleti lehetőségek: Ha beszélsz angolul, akkor nemzetközi vizekre evezhetsz. Sokkal több ügyfelet és partnert fogsz tudni megfogni. Így a jó angoltudás még jobb bevételekkel is járhat. Valamint nem okoz majd gondot az utazás sem, és az sem, ha egy konferencia vagy előadás angoltudást igényel.

  Mennyibe kerül az English Coaching?

  Három opció közül tudsz választani. Szerintem mindegyikkel jól jársz, hiszen a magabiztos angoltudásod busásan megtérül majd.

  Mit mondanak azok, akik
  már tanultak a módszeremmel?

  Az első lépés az ingyenes online szintfelmérés

  Első lépésként töltsd ki ingyenes online szintfelmérőnket. Ezt személyesen én, Péter fogom kiértékelni. Majd felhívlak, hogy eredményed alapján javasoljam a számodra legjobb megoldást. Ezután megtalálom a számodra legmegfelelőbb edzőt, akivel közösen tudtok dolgozni a célok elérésén. A munkátokat személyesen én fogom felügyelni és ellenőrizni.

  Share This