Az angol tanulók egyik legnagyobb ellensége a szenvedő, vagy más néven passzív szerkezet. Nagyon illik rá a név, hiszen szinte minden magyar diák megszenved vele. Ha jól sejtem neked is nehezen megy.

De van egy rossz hírem: ha szeretnél magabiztosan beszélni angolul, akkor muszáj lesz begyakorolnod. Hiszen rengeteg hétköznapi mondat van, amit nem fogsz tudni angolul megfogalmazni nélküle!

De ne aggódj, nem hagyjuk, hogy egyedül szenvedj meg vele! Dunay Péter (a 100% beszéd, 0% könyv módszer megalkotója) egy rövid és egyszerű videós leckével segít neked begyakorolni.

Ebben a videóban két receptet hoz neked, amivel olyan tökéletesen fog menni a szerkezet, mint amilyen tökéletesen Anyukád készíti a vasárnapi húslevest a receptjéből. 😀

Nézd meg a 4 perces videót:

 

Miért van szükséged erre a szerkezetre és miért ilyen nehéz?

„Az autót meg kellene javítani.” Egyszerű, hétköznapi mondat. Mégis a legtöbben gondban vannak, ha ugyanezt angolul kell kifejezniük. Ugyanis ilyenkor a szenvedő szerkezetre van szükség – ez pedig a legelszántabb nyelvtanulóknak is komoly fejtörést okozhat.

2018 tavaszán csináltunk egy nagy felmérést azzal kapcsolatban, hogy milyen nyelvtani szerkezetek okozzák nektek a legnagyobb problémát. Toronymagasan győzött a szenvedő szerkezet.

Nem véletlenül érdemelte ki az aranyérmet, hisz az angol nyelv máshogy oldja meg az ezzel kapcsolatos gondolatokat, mint a magyar. Egyszerűen ennyi áll a háttérben, így ha jól begyakorolod, akkor könnyen orvosolhatod a problémáidat.

Szóval azt javaslom végezd el a videóban megadott feladatokat, hogy közelebb kerülj a magabiztos nyelvhasználathoz!

Ha pedig úgy érzed, hogy ez kevés, akkor gyere el hozzánk egy beszédközpontú angol tanfolyamra. Így a szerkezet gyakorlás közben fog rögzülni az agyadban. De még arra is lehetőséget kapsz, hogy részt vegyél a külön tréningünkön, amit kifejezetten a szenvedő szerkezet elmélyítésére alkottunk meg.

Mert a megfelelő módszerrel történő nagy mennyiségű gyakorlás mindig meghozza a gyümölcsét! 🙂

Tetszett ahogy Péter tanít és szívesen gyakorolnál még a segítségével? Akkor gyorsan iratkozz fel a Youtube csatornánkra ingyenes angoltanulós videókért:

Kattints ide a feliratkozáshoz!

Share This