Kép forrása: bedneyimages – www.freepik.com

Lőttek az idei nyaralásnak és egyre nehezebben bírod az otthonmaradást? Akkor hadd repítselek át virtuálisan Londonba ezzel az 3+1 tippel!

Kétség sem fér hozzá, hogy sokat fejlődhet a nyelvtudásod azzal, ha angol anyanyelvű környezetben vagy. Na de mit lehet tenni, hogyha az utazás kizárt, de te mégis szeretnéd kicsit magadba szívni a kultúrát és a nyelvet? Segítünk!

Íme 3+1 dolog, amivel otthonod kényelmét élvezve ismerheted meg Londont:

1) Járd körbe a várost virtuálisan

Ugyan a város nyüzsgését így nem élheted át, de azért arra ma már több lehetőséged is van, hogy virtuálisan körbejárd az angolok hőn szeretett fővárosát.

Ide kattintva például a VisitLondon weboldalon bebarangolhatod az összes turistalátványosságot. Ez a fotókból összeállított 360 fokos virtuális térkép a város összes látványosságát bemutatja – úgy haladhatsz végig rajtuk, mintha ott sétálnál az utcákon. Ha pedig minden megnézett látványossághoz elolvasol egy angol nyelvű leírást (például a Wikipédián), majd megpróbálod lefordítani az első pár bekezdést, akkor máris kipipálhatod a napi angol leckét.

2) Vegyél részt egy online idegenvezetésen

Ha egy igazán pörgős idegenvezetésre vágysz, akkor becsatlakozhatsz a Look Up London Walk & Tours egyik élő videójába. Ezeket a videókat Katie, egy londoni idegenvezető hölgy készíti. Felhasználja saját „karantén előtti” videó felvételeit, illetve rengeteg más fotót. Közben pedig a bemutatott helyek történelméről mesél.

A koronavírus miatti karantén alatt az Instagram oldalán (amit ide kattintva elérsz) minden hétfőn, szerdán és pénteken indul egy ilyen virtuális idegenvezetés élő adásban, magyar idő szerint 15 órakor. Ezek a videók az angolodat is fejleszthetik, hiszen minél több angol beszédet hallasz, annál könnyebben fog menni a hallás utáni szövegértés.

3) Látogasd meg a világ egyik leghíresebb múzeumát, a British Museum-ot

A londoni British Museum egyike a világ legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumainak. Itt aztán tényleg magadba szívhatod a kultúrát és a történelmet.

Hála a Google-nek a múzeumban megtalálható leghíresebb kiállítási tárgyakat egy virtuális túrán is végignézheted ide kattintva. Időrendi sorrendben haladhatsz végig és kontinensekre bontva megtalálod a híres leleteket, illetve azok leírását. Ezeket olvasgatva pedig angol szókincsed is bővítheted.

4) Tanulj angolul, hogy ha vége a karanténnak élőben is belevethesd magad a városba

Kétség sem fér hozzá, hogy a leginkább úgy kerülhetsz közel a sokszínű angol kultúrához, ha megtanulsz angolul. 😉 Erre tökéletes a mostani otthon maradós időszak, hiszen szinte mindenkinek több ideje jut a nyelvtanulásra. És ha most rákapcsolsz az angolozásra, akkor jövőre ilyenkor akár már személyesen is megtapasztalhatod, hogy mekkora élmény angolul beszélgetni a helyiekkel Londonban.

Ha beszédközpontú módszerrel vágsz bele a tanulásba, akkor pedig még élvezni is fogod. Ugyan nem lesz olyan, mint egy nyaralás, de ettől is többé válsz és új élményekkel gazdagodhatsz. Szóval én azt javaslom, hogy próbáld ki hogyan működik online a 100% beszéd, 0% könyv módszer:

Jelentkezem

Share This