Ha egész évben keményen tanultál (vagy épp dolgoztál), de a nyarad szabad, akkor elsőre talán őrültségnek hangzik, hogy pihenés helyett tanulással töltsd. Pedig a nyári intenzív angol nyelvtanfolyamok megváltoztathatják az ember életét!

Ugyanez a helyzet, hogyha szülőként gyermeked nyári szünetéről kell döntened. Fontos szem előtt tartanod a jövőjét.

Félre ne érts, én senkit nem szeretnék arra biztatni, hogy végkimerülésig hajtsa magát és egy percet se töltsön pihenéssel. A kikapcsolódás is nagyon fontos, de a nyár ennél sokkal több lehetőséget rejt magában.

Ha hajlandó vagy beáldozni a kb 11 hetes szünetedből 6-9 hetet, azzal olyan angoltudást szerezhetsz, amely életed minden területén folyamatosan előnyt jelent majd a jövőben.

Így azért már nem hangzik annyira rosszul ugye? Rászánod a szünet felét az angolra, és ezzel óriási előnyt szerzel az életben.

Az angoltudás segít abban, hogy elvégezd az egyetemet (amihez 2020-tól nélkülözhetetlen a nyelvvizsga), de akár abban is, hogy kiköltözz külföldre. És akárhol is tervezed a jövődet, álmaid munkához tuti előnyt jelent majd.

De nem is kell ennyire előre szaladni. Csak képzeld el mennyire jó érzés lenne, hogyha a Deákon tudnál segíteni a turistáknak, amikor útbaigazítást kérnek. Ha a Szigeten együtt tudnál bulizni a külföldi fesztiválózókkal és lazán elbeszélgetnél velük „az élet nagy dolgairól”. Vagy ha külföldi utazásaid során könnyedén össze tudnál barátkozni a helyiekkel és az angoltudás segítene, hogy végig biztonságban érezd magad.

Mi kell ahhoz, hogy egy nyár alatt megtanulj angolul?

Őszinte leszek, 1 nyár alatt nem fogsz eljutni a nulláról odáig, hogy profin beszéld a nyelvet. Ugyanis nem léteznek olyan csodamódszerek, amikkel 1-2 hónap alatt megtanulsz egy nyelvet.

De ha elvégzel néhány intenzív tanfolyamot, akkor óriásit fejlődhetsz. Például eljuthatsz kezdő szintről a középhaladóig. Ami már segíteni fog a nyelvvizsga lerakásában és abban, hogy meg merj szólalni angolul.

Ehhez 2 dolog kell:

1. Óraszám

Az első és legfontosabb az, hogy tegyél bele elég óraszámot a tanulásba.

Semmit sem fogsz elérni egy nyár alatt, ha heti 2-3 órát szánsz a tanulásra. Gondolkodj inkább olyan intenzív tanfolyamokban és képzésekben, amik minden hétköznap több óra tanulást jelentenek.

2. Beszédgyakorlás

Mindenképp olyan képzést keress, ami ebben a nagy óraszámban főleg olyan dolgokat gyakoroltat veled, amiket egyedül nem tudnál begyakorolni. Mert legyünk őszinték, azért felesleges pénzt kiadnod, hogy egy munkafüzet feladatait olvasgasd, vagy szavakat szótárazz és hanganyagokat hallgass. Ezt otthon is bármikor megteheted. És erről szól a nem túl hatékony iskolai angol tanítás is.

De a fent felsoroltak abban soha nem fognak segíteni, hogy a beszédkészséged fejlődjön.

Ahhoz, hogy végre legyőzd a nagy „nem merek megszólalni angolul” mumust beszédgyakorlásra lesz szükséged. Csak így kapsz használható angoltudást.

Ezért azt javaslom, hogy olyan módszert válassz, ami a gyakorlatra épít és nem az elméletre. Ami begyakoroltatja veled a beszédet és azokat a dolgokat, amiket egyedül nem tudnál megtanulni. Így fogsz tudni egy óriási és látványos fejlődést elérni.

Kipróbálnád a Speak! Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerére épülő intenzív tanfolyamait? Akkor ismerj meg minket egy ingyenes online szintfelmérésen! Jelentkezz most:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This