„Döbbenetes, hogy honnan indultam, és hova jutottam.” – interjú Melindával, az Év Diákjával

2016 márciusában meghirdettük a Hónap Diákja versenyt, hogy kifejezhessük elismerésünket azon diákjaink iránt, akik példamutató hozzáállással és szorgalommal tanulnak nálunk angolul. Tavaly 11 serleget osztottunk ki, és 11 interjú készült el a győztesekkel, közülük pedig január végén, hosszas mérleges után választottuk ki 2016 Év Diákját.

Barátságos, de kemény küzdelem volt, hiszen olyan emberek versengtek egymással, akik egytől egyig, fantasztikus sikereket értek el tavaly a nyelvtanulásban, és kiemelkedő teljesítményt tettek le hónapról hónapra az asztalra.
Egy ember hozzáállása, szorgalma, állhatatossága viszont még ebből a mezőnyből is kiragyogott.

 

2016-ban az Év Diákja cím győztese: Czilli Melinda

Most a vele készült interjút olvashatjátok.

Melinda 37 éves, szoftverfejlesztőként dolgozik, és egy gyönyörű, 8 éves kislány büszke anyukája. Munkakeresés miatt kezdett el angolul tanulni. Kitartó természete, küzdeni akarása, és emberfeletti szorgalma miatt, Melinda lett a 2016-ban az Év Diákja a Speak! Nyelviskolában.

 

SpeakMan: Gratulálunk Melinda! 🙂 Nagyon szuper, hogy ismét itt vagy, ezúttal már nem a Hónap Diákjaként, hanem mint a 2016-os Év Diákja. Gondoltad volna? J Szerinted miért téged választottunk?

Melinda: Sokat gondolkodtam rajta, mert nem gondolom, hogy én lennék a „legjobb diák” a Speak!-ben. Talán a szorgalmam, a lelkesedésem, esetleg a vizsgákon elért jó eredményeim miatt kaphattam én a címet. (a legutolsó megmérettetésen Melinda 99%-ot ért el – a szerk.)

SpeakMan: Pörgessük vissza egy picit a filmet. Hogyan emlékszel vissza a 2016-os évre?

Melinda: Én nagyon élveztem az itt töltött időt, és nem is akarom abbahagyni a tanulást. Addig megyek, amíg bírom fizikailag és anyagilag J

Összességében nagyon vidáman és elégedetten tekintek vissza erre az egy évre: döbbenetes, hogy honnan indultam, és hova jutottam.

SpeakMan: Honnan indultál? Mi volt a célod, amikor belevágtál a tanulásba?

Melinda: A2-2-es szintről kezdtem el a tanulást.  Akkoriban költöztünk fel Budapestre, de még nem dolgoztam. Viszont körülnéztem a munkaerőpiacon, és az összes álláshirdetésben azt láttam, hogy az angol elvárás.

Ráadásul most már nem elég egy valahogy beszélni, a legtöbb munkahelyen elvárás a magas szintű kommunikáció, a folyékony beszéd.

Amikor ezeket a hirdetéseket olvasgattam, egyszer csak eljött a pont, ami után úgy éreztem, hogy nincs értelme tovább halogatni a dolgot – fejest kell ugranom a tanulásba. És aztán fejest is ugrottam.

SpeakMan: Oké, akkor gondolom adott volt, hogy keress egy helyet.

Melinda: Igen, szörfölgettem a neten, és elkezdtem nyelviskolákat keresni. Tudatosan olyan helyre szerettem volna jönni, amikről jó visszajelzések vannak, és az egyik oldalon valaki írt egy nagyon pozitív véleményt a Speak! Nyelviskoláról.

Megnéztem a honlapot, és onnantól már nem volt több kérdés. 🙂

SpeakMan: Azt már tudjuk, hogyan találtál ránk. Most mesélj egy picit arról, hogy volt-e kedvenc pillanatod a nálunk töltött idő alatt.

Melinda: Kedvenc pillanatom? Az nagyon sok van. Igazából az órák hangulata mindig annyira jó, hogy egy nehezebb nap után is feldob a tanfolyam. Talán az a kedvenc pillanatom, amikor megérzem ezt a pozitív változást.

Nagyon tetszik, hogy nem „feszített” annyira az óra, tehát lehet viccelődni, vagy ha szlenggel kapcsolatos kérdésem van a tanáromhoz, akkor minden további nélkül válaszol.

SpeakMan: Van olyan téma, amit különösen szeretsz?

Melinda: Minden témát szeretek, nincs mumus. 🙂 Később a nyelvtant még biztos gyúrni kell egy kicsit.

Az a jó a Speak!-ben, hogy itt nem lehet kiemelni egyetlen jó dolgot, vagy kedvenc témát: ez az egész együtt alkot egy egészet, ami nagyon jól működik.

SpeakMan: Egy picit komolyabb téma, de muszáj megkérdeznem. Volt mélypontod? Érezted úgy az elmúlt egy évben valaha, hogy kész, elég volt, abbahagyom?

Melinda: Ilyen mélypontom nem volt, de meg tudja viselni az embert, ha kevés szabadideje van.

Anyukaként nekem a hétköznapjaim is elég mozgalmasak, szombatonként jövök tanulni, és így csak egy napom marad pihenni. Egy éven át folyamatosan, hétről hétre jönni, jönni, jönni az egy kicsit kimerítő.

De nem annyira, hogy azt mondjam, időt kérek, és tartok néhány hét, vagy hónap szünetet. Bennem sokkal erősebb a fáradtságnál az ambíció, a tanulni akarás, és a tudásszomj.

[…]

A teljes interjút a hamarosan megjelenő The Speak magazinban olvashatjátok el.

Nem tudod mi az a The Speak magazin? Ez csak egy dolgot jelenthet: még nem vagy a diákunk. Ha szeretnél az lenni, és Melindához hasonló sikereket elérni a nyelvtanulásban, akkor jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre, és tedd meg az első lépést az aktív, kommunikációképes nyelvtudás felé vezető úton:

banner_button

Share This