Kép forrása: freepic.diller – www.freepik.com

Ha arra kényszerülsz, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt otthon maradj, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy angolozol. Busásan megtérül majd.

Nehéz és bizonytalan időszakot élünk, a koronavírus kapcsán kialakult helyzet emberek tömegeinek az életét borítja fel. Ilyenkor természetes, ha nyugtalan az ember.

Én mégis arra biztatlak, hogy aggódás helyett próbáld meg hasznosan eltölteni ezt az időszakot, és tegyél meg minél több apróságot, amivel bebiztosíthatod jövődet. Például indulj el (újra) az angoltanulás útján.

Két okból is hasznos lesz, ha így teszel:

1) Segít egészséged megóvásában

Nemzetközi és hazai szakemberek is hangoztatják, hogy az aggodalom és a pánik gyengíti az immunrendszert. Pedig most igazán fontos az erős immunrendszer!

Ha belevágsz a tanulásba az segíteni fog elterelni figyelmed a rossz hírekről, így kevesebbet fogsz stresszelni a jelenlegi helyzeten és a jövőn is. Ez pedig segít lelki és testi egészséged megőrzésében.

2) A legjobb befektetés

Nekünk meggyőződésünk, hogy a jelenlegi krízis után óriási szükség lesz angolul jól beszélő szakemberekre. Ezért bátorítunk mindenkit, hogy ezt a nehéz időszakot fordítsa tanulásra, önfejlesztésre.

Arról nem is beszélve, hogy magabiztos angoltudással új lehetőségek tárháza nyílik meg előtted, és sokkal könnyebben elboldogulhatsz ebben a bizonytalan világban.

Hogyan fogj neki?

Rengeteg online nyelvtanulási lehetőséged van. Ugyan a beszédkészséged fejlesztését valószínűleg nem fogod tudni otthonról megoldani (erre még mindig egy csoportos, beszédközpontú tanfolyam a legjobb módszer), de mégis sokat tehetsz a fejlődésedért.

Én azt javaslom, hogy kezdj a szórakoztató nyelvtanulási módszerekkel:

  • Nézz filmeket és sorozatokat eredeti nyelven
    Sokszor írtunk már róla, hogy angoltudásod fejlesztésének ez az egyik legegyszerűbb és legszórakoztatóbb módja. Ráadásul családi programnak is tökéletes lehet, és most valószínűleg több időd jut majd rá, mint egy átlagos hétköznapon.
  • Tanulj videós leckékből
    Az előző ponthoz hasonlóan ez is egy élménydús és kellemes módja a tanulásnak. Ráadásul még annyi időt sem igényel, mint az angol sorozatozás, vagy filmezés. A mi Youtube csatornánkon például rengeteg 3-5 perces kis nyelvlecke és szókincsfejlesztő videó található. Mindegyiken alapítónk, Dunay Péter magyaráz, aki már több mint 25 éve tanít angolul. Szerintem élvezni fogod a leckéit. Ide kattintva megtalálod őket!

Remélem, hogy megfogadod tanácsainkat és kihasználod ezt a szerencsétlen helyzetet arra, hogy kihozd belőle a legjobbat!

Ne feledd, mi továbbra is tartunk angol órákat online. Szóval ha pedig szeretnél komolyabban is belevágni az tanulásba, akkor első lépésként érdemes kitöltened az online szintfelmérőnket:

Jelentkezem

Share This