Kép forrása: stockking – www.freepik.com

Minden egyes nap veszítesz azzal, ha nem beszélsz jól angolul. És itt nem csak pénzre gondolok (habár anyagilag is hátráltathat). Számoljunk egy kicsit, szerintem motiválni fog a nyelvtanulásra:

Az angol világnyelv. Ráadásul évről évre egyre nagyobb a fontossága hazánkban is. Szóval az nem kérdés, hogy aki beszéli jobb lehetőségekhez jut. De mégis ritkán gondolunk bele, hogy mit veszít az, aki nem beszéli. Pedig nagyon is kézzel fogható dolgokról van szó.

Kezdjük a „mocskos” anyagiakkal

Az anyagi biztonság mindannyiunk életében fontos tényező, amit angoltudással könnyebb megteremteni. Hiszen aki beszél angolul, az kutatások alapján akár havi 50.000 Ft-al több fizetést kaphat. Így ha nem tanulod meg a nyelvet, azzal gyakorlatilag éves szinten akár 600.000 Ft-tól eshetsz el.

Arról nem is beszélve, hogy a nyelvtudással megszerezhető jobb pozíciók nem csak magasabb fizetéssel járnak, de sokszor nagyobb boldogsággal is. Hiszen a legtöbb álommunkának napjainkban feltétele az angoltudás – de ha megszerezzük az áhított pozíciót, azzal nagyobb kihívást, izgalmasabb mindennapokat, jobb kollégákat, vonzóbb juttatásokat és akár kellemesebb munkaidőt is kaphatunk. Ez pedig ténylegesen jobb életminőséget jelent.

Nézzük azt is, ami pénzzel nem mérhető

A világon kb. 1 milliárd 268 millió ember beszél angolul, de mindössze közel 15 millió magyarul. Életed szerelme, vagy a legjobb barátod talán pont azok között van, akik ugyan magyarul nem, de angolul igenis beszélnek. Így ha te nem beszélsz angolul, akkor esélyed sem lesz megismerni őket.

Nem egy tanulónk van, aki életreszóló barátságokat kötött külföldiekkel, miután végre megtanult angolul beszélni. Sokan pedig külföldre költöztek és az ottani emberek között találták meg a helyüket és otthonukat.

De ha kicsiben gondolkodunk akkor is csak nyerhetsz a nyelvtudással: képzeld el milyen jó érzés lesz, amikor kimész egy fesztiválra és két koncert között összehaverkodsz egy csapat külföldi diákkal. Vagy amikor összefutsz egy elveszett turistával és az útbaigazítás mellett az életéről is megtudsz picit, mert kellemesen elcsevegtek angolul.

Ne feledkezz meg az apró élményekről sem

Angoltudás nélkül kimaradnak a kicsi, de szuper dolgok is az életedből. Mint amikor kedvenc színészed legújabb filmjét eredeti hanggal élvezed. Vagy amikor egy nyaralásnál simán elbeszélgetsz a helyiekkel és valóban megismered a kultúrát. Esetleg az, amikor egy külföldi kollégának azonnal el tudod magyarázni, hogy mit szeretnél és kiderül, hogy még tök jófej is.

Ne feledd, hogy angolul minden elérhető és bárhol el tudsz boldogulni. Nem véletlenül hívjuk világnyelvnek. Ha nem beszéled, akkor a világ nagy része zárva marad előtted és rengeteg lehetőséget „bebuksz”.

Meríts ebből motivációt és tanulj meg angolul beszélni, hogy többé ne bukj el semmit a magabiztos nyelvtudás hiányán. Ha elszántad magad, akkor próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert:

Jelentkezem
Share This