Gyakran hallani, hogy az angoltanulás csodás befektetés. És ezt bizony szó szerint kell érteni, ha azt vesszük alapul milyen fizetést szerezhetünk jó nyelvtudással.

Mi a Speak! Nyelviskolában 5 éve tanítunk angolt. A diákjaink visszajelzési alapján a kezdetektől tudtuk, hogy a jó nyelvtudás bizony meglátszik a fizetéseken is. Sokan pont ezért vágnak bele a tanulásba.

Most összegyűjtöttük nektek, hogy mégis mennyi az annyi. Azaz mennyivel is keresnek többet azok, akik jól beszélik a nyelvet. Ezzel is motiválni szeretnénk titeket, hiszen ha a tudásunkba fektetünk, az mindig megtérül.

Kb. 50 000 Ft-al magasabb fizetés

2012-es magyarországi adatok alapján átlagosan havi bruttó 57.000 Ft-al keresnek többet azok, akiknek van külföldi tapasztalatuk. Tehát éltek, vagy dolgoztak kint.

Ők nem amiatt keresnek jobban, mert nyelvvizsgájuk, vagy bármilyen papírjuk lenne. Önmagában a magabiztos nyelvtudás adja meg nekik ezt az előnyt.

Külön felhívnám a figyelmedet arra is, hogy ezek a hivatalos adatok már 7 évesek! Mi azt látjuk, hogy azóta csak még tovább nőtt az angoltudás értéke.

Sokat beszélgetünk a nálunk tanuló diákokkal, és ez alapján úgy látjuk, hogy 2019-ben átlag nettó(!!) 50.000 Ft-al kapnak többet azok, akik tényleg magas fokon beszélnek angolul.

Egyes szakmákban akár háromszoros kereset

Ennél is elképesztőbb adatokat mutat az a 2016-os magyar felmérés, ami azt vizsgálta, hogy mennyit jelent a nyelvtudás egyes szakmákban. Itt az jött ki, hogy vannak területek, ahol akár háromszoros fizetést biztosíthat!

Például a banki és biztosítási területen nyelvtudás nélkül havi 200.000 Ft körül alakul a fizetés. Középfokú tudással azonban már közel havi 400.000 Ft-ot vihetnek haza a dolgozók. Míg felsőfokú tudással akár 800.000 Ft felett is kereshetnek, azaz háromszor annyit kapnak!

Elképesztő ugye? Remélem Téged is motiválni fog arra, hogy belevágj az angoltanulásba. Vagy épp újrakezdd.

A beszéd többet számít a papír

Szeretném felhívni a figyelmedet még egy fontos dologra. A legtöbb munkahelyen ma már nem a nyelvvizsga a fontos. Arra helyezik a hangsúlyt, hogy a jelöltek jól beszélik-e a nyelvet.

A munkaadók is megtapasztalták, hogy a papír és végzettség sokszor még nem jelenti azt, hogy a munkavállaló meg is tud szólalni angolul. Épp emiatt terjedtek el az angol nyelvű állásinterjúk.

Szóval ha jobb pozícióra, vagy magasabb fizetésre vágysz, akkor fontos, hogy a beszédközpontú nyelvtanulást válaszd. Én azt javaslom próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert! Kezdésként töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket!

Jelentkezem

Share This