Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy hosszabb vagy rövidebb időre, de elhagyják az országot, hogy jobb életfeltételeket teremtsenek maguknak.

Ehhez nagyon jól jön – sőt, nélkülözhetetlen – a magabiztos angol nyelvtudás.

Függetlenül attól, hogy mennyire vagy perfekt angolból, az alábbi tíz mondat nagy segítségedre lesz, ha kivándorlásra adtad a fejed.

Ezt a 10 mondatot csomagold be a bőröndbe, ha külföldön szeretnél élni vagy tanulni

1) El tudná magyarázni hol/hogyan intézhetem el ezt? – Could you explain to me, where/how can I get this done?

2) Magyarországról érkeztem, egy jobb életszínvonal reményében. – I emigrated from Hungary in the hope of a better standard of living.

3) Szeretnék letelepedni ebben az országban. – I’d like to settle down in this country.

4) Szeretném mielőbb megismerni az itteni infrastruktúrát. – I’d like to get to know the local infrastructure, as soon as possible.

5) Valóban gyorsan tanulok, és szomjazom a tudásra. – I learn really fast, and I thrist for knowledge.

6) Kicsit stresszes vagyok a hirtelen környezetváltozás miatt. – I’m a little stressed, because of the sudden change of environment

7) Szeretnék mielőbb munkába állni, és aktív részese lenni a társadalomnak. – I’d like to start to work as soon as possible.

8) Meg tudom mutatni a papírjaim, hogy igazoljam magam. – I can show you my documents to identify myself.

9) Orvosi segítségre van szükségem. – I need medical aid.

10) Szeretném kibérelni ezt a lakást. – I’d like to rent this apartement.

Ha tehát magad is nemzetközi vizekre eveznél, mindenképpen ajánljuk, hogy legalább ezeket a mondatokat sajátítsd el. Ellenben, ha nem a kiérkezést követő – alapvetően is stresszes – hónapokat szeretnéd még idegtépőbbé tenni, érdemes már itthon elkezdened a nyelvtanulást.

Mi a Speak!-nél a 100% beszéd, 0% könyv tanulási mechanizmusban hiszünk, és azt gondoljuk, a te céljaidnak is ez a módszer felel meg leginkább. Amennyiben úgy gondolod, tennél egy próbát, várunk ingyenes szintfelmérőnkön, ami után megbeszélhetjük, hogyan tovább. Egy biztos: számíthatsz ránk, ha kivándorlásra készülsz és szeretnél már az első naptól magabiztosan beszélni angolul:

banner_button

 

Share This