Kétség sem fér hozzá, hogy ha lehetőségünk van a külföldi angol tanulásra, akkor rövid idő alatt óriásit fejlődhetünk.

De mit tehetünk akkor, ha nem tudunk elutazni, viszont gyors eredményekre vágyunk? Léteznek itthon hasonlóan hatékony módszerek?

Nagyon sok emberben felmerülnek ezek a kérdések, ezért Péter úgy döntött, hogy készít egy videóblogot, amiben alaposan körbejárja a témát.

Előre leszögezem, hogy mi nem fogunk neked hazudni. Nem fogunk azzal hitegetni, hogy léteznek olyan „csodamódszerek„, amikkel 1-2 hónap alatt eljutsz a folyékony és magabiztos angoltudásig. Hiszen ez sajnos nem lehetséges.

De ettől még több jó alternatívája is létezik a külföldi angol tanulásnak. Ezekkel a hagyományos módszereknél sokkal gyorsabb és látványosabb eredményeket érhetsz el. Érdekelnek a részletek?

Nézd meg a 3 perces videóblogot:

 

 

A külföldi tanulás hatékonysága tehát nem csak az anyanyelvi környezetben rejlik

Összefoglalva a videóban elhangzottakat fontos kiemelnünk, hogy a külföldi tanulás nem pusztán attól ilyen eredményes, hogy anyanyelvi környezetben vagyunk és bele vagyunk kényszerítve a nyelv használatába.

Van még 1 tényező, amiről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig kulcsfontosságú: anyanyelvi környezetben az ember akár napi 8-10 órát foglalkozik a nyelvvel!

És itt nem elméleti tanulásról van szó. Nem tankönyveket nézegetünk, hanem folyamatosan angol beszédet hallgatunk, és ami ennél is fontosabb, hogy mi magunk is BESZÉLÜNK.

Az itthoni angol tanulás kulcsa

Tehát annak a kulcsa, hogy Magyarországról is hasonlóan hatékonyan menjen a nyelvtanulás 2 dolog:

  1. Tegyél bele a tanulásba elegendő óraszámot! Biztosan nem fogsz gyorsan haladni, ha heti 1-2 órát szánsz az angolozásra. Gondolj csak bele, ha Angliába költöznél, akkor egy hét alatt akár 50-70 órát gyakorolnád a nyelvhasználatot. Ezért érdemes intenzívebb tanfolyamot választani itthon.
  2. A beszédgyakorlásra helyezd a hangsúlyt, ne az elméletre! Külföldön bele vagy kényszerítve a beszédhelyzetekbe és emiatt kapsz tényleg használható nyelvtudást. Ezért fontos, hogy itthon is beszédközpontú tanfolyamot válassz. Különben hiába teszed bele a tanulásba az óraszámot, a beszédkészséged nem fog fejlődni és továbbra sem mered majd éles helyzetekben használni a nyelvet.

Tetszett Péter üzenete és szívesen tanulnál tőle a továbbiakban is? Akkor iratkozz fel a Youtube csatornánkra ingyenes angoltanulós videókért:

Kattints ide a feliratkozáshoz!

Share This