2019. augusztusában Gergő nyerte el a Hónap Diákja Díjat az angol tanfolyamán nyújtott teljesítményével.

Elmeséli hogyan jutott el odáig, hogy már a külföldi utak és az angol nyelvű állásinterjú sem okoznak gondot neki:

Névjegy: Visnyik Gergely 15 hónapja tanul a Speak! Nyelviskolában, és hosszú utat tett meg ez idő alatt. Sikersztorija igazán motiváló.

SpeakMan: Mesélj pár mondatot magadról kérlek. Mivel foglalkozol és mi a hobbid?

Gergő: Nagykereskedelmi cégeknél dolgoztam az elmúlt 20 évben értékesítési területen. A feleségemmel sokat járunk színházba, moziba, de ami igazán kikapcsol, az a kerti munka. Ha sport, akkor pedig csak a MotoGP jöhet szóba.

Kezdetek

SpeakMan: Miért szeretnél megtanulni angolul?

Gergő: Az angoltudás megszerzésével egy hiányosságot szeretnék pótolni, hogy beszélek egy idegen nyelvet és magabiztosan meg tudok szólalni. Illetve remélem, hogy a munkaerőpiacon is előnyösebb helyzetből pályázhatok már olyan pozíciókra is, ahol az angoltudás az elvárás.

A fentieken kívül az utazásban is nagy segítségemre volt már idén nyáron is. Azért az egy más érzés, amikor már nem érzed kiszolgáltatva magad külföldön az idegen nyelvismeret hiányossága miatt.

SpeakMan: Tanultál már régebben is angolul? Ha igen, akkor mik voltak a tapasztalataid?

Gergő: 4-5 évvel ezelőtt egy rövid ideig magántanárhoz jártam, ahol tankönyvből tanultunk. Azt kevésbé éreztem hatékonynak, és ezzel igazán akkor szembesültem, amikor itt a Speak!-ben ugyanazt a nyelvtant vettük és teljesen érthetővé vált számomra az alkalmazása.

SpeakMan: Hogyan találtál rá a Speak! Nyelviskolára és mi volt az első benyomásod rólunk?

Gergő: Interneten keresgéltem számomra megfelelő angol nyelvoktatást és egyszer csak elém került a Speak! oldala. Tetszett amit olvastam róla, és az is, hogy beszédcentrikus az oktatás. Bejelentkeztem egy próbaórára és utána be is iratkoztam.

Angol tanulási élmények

SpeakMan: Mióta tanulsz nálunk, és mennyit fejlődött a nyelvtudásod azóta? Milyen hatással van az életedre az angoltanulás?

Gergő: 15. hónapja tanulok itt és úgy érzem, hogy rengeteget fejlődtem és sok sikerélmény is ért már a nyelv használatát illetően. B1-1-ről indultam és most B 2-6-nál tartok.

SpeakMan: Szereztél azóta, hogy nálunk tanulsz bármilyen olyan élményt, amihez az angoltudásod segített hozzá?

Gergő: Igen, a külföldi nyaralástól kezdve az angol nyelvű 1 órás állásinterjúig

SpeakMan: Mesélj egy picit azokról, akikkel a legtöbb időt töltötted itt. Milyen a kapcsolatod a tanároddal/tanáraiddal és a csoporttársaiddal?

Gergő: Két tanár tanított a Speak!-ben akiknek sokat köszönhetek. Németh Bálint volt korábban a tanárom és Rusz Timi tanít most. Mindketten sokat segítettek/segítenek, hogy jobb legyen az angol tudásom. Eredetileg nem akartam nyelv vizsgázni, de rábeszéltek és igazuk van, neki ugrom az év végén. Szerencsés vagyok, mert összetartó csoportba jártam és járok. Vannak olyan csoporttagok, akikkel a privát életben is tartjuk a kapcsolatot, pl. Herkules Zoli, aki néhány hónappal ezelőtt volt hónap diákja.

Hónap Diákja cím

SpeakMan: Mit gondolsz miért te lettél a hónap diákja?

Gergő: Nem tudom pontosan, de talán a kitartásom miatt.

SpeakMan: Hogyan fejleszted az angolodat a tanfolyamon felül?

Gergő: Angolul nézek filmet sorozatot, illetve, ha magyarul nézek egy filmet, akkor a neten kikeresem a sciptjét, ahol az eredeti angol párbeszédet tudom követni. Sok kifejezést lehet így megtanulni és ezeket ki szoktam szótárazni.

Motiváció a tanuláshoz

SpeakMan: Miből tudsz motivációt meríteni a tanuláshoz, és hogyan maradsz motivált?

Gergő: Az angolnyelv használatából adódó sikerélmények motiválnak, amikből szerencsére egyre több van. Ez fenntartja az érdeklődésemet és arra sarkall, hogy még jobb legyek. Ilyenkor érzem, hogy tényleg megéri.

SpeakMan: Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele az angoltanulásba? Vagy mivel biztatnád azokat, akik nem mernek belevágni?

Gergő: Korábban én is mindig gyártottam a kifogásokat, hogy miért nem kezdek bele és mindig új meg új határidőt adtam magamnak amikor ez meg fog történni. Hiba volt húzni az időt, mert a megszerzett nyelvtudással új ajtók nyílnak ki előttem, amik már rég nyitva lehetnének, ha hamarabb bele kezdtek a tanulásba akár utazásról, angol nyelvű cikk/könyv olvasásáról vagy a munkalehetőségről beszélünk.

 

congrats

 

Nagyon köszönjük az interjút Gergő! További sok sikert a tanuláshoz!


Szeretnél te is ilyen nyelvtanulási sikereket elérni? Akkor próbáld ki a Speak! Nyelviskola beszédközpontú módszerét:

Jelentkezem
Share This