Néha legszívesebben feladnád az angoltanulást, hiszen semmi időd nincs rá munka és család mellett? Akkor olvasd el a Speak! Nyelviskola tanárának, Timinek a levelét, mert erőt fog adni!

Legyünk őszinték: veszett ügyed van, ha olyan tanárt választasz, aki nem tud motiválni. Mert felnőttként a nyelvtanuláshoz pont olyan elengedhetetlen a motiváció, mint az, hogy egy jól működő módszerrel tanulj. Ezért is vagyunk elképesztően büszkék arra, hogy nálunk a Speak! Nyelviskolában olyan tanárok dolgoznak, mint Rusz Timi.

Timi egyik nap gondolt egyet és kiküldött egy emailt a diákjainak, hogy erőt öntsön beléjük. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy többen könnyekig hatódtak a soraitól. Szerintem neked is erőt fog adni, érdemes átfutnod:

„Sziasztok!

Tudom, hogy ez a levél váratlanul ér titeket. Engem is váratlanul ér. Vagy talán mégsem. Mindig is ilyen érzések kavarognak bennem, amikor rátok gondolok, de most még le is írom, sőt, el is küldöm nektek. Hadd írjam le, hogy miért vagyok a Speak! nyelviskola tanára 4 év után is. Ne értsetek félre, imádom a munkahelyemet. Remek főnökeim vannak, és nagyszerű csapat tagja vagyok. De én sosem akartam tanár lenni, és sosem akartam azt a stressz mennyiséget a nyakamba venni, amit a családom több, tanári pályán dolgozó tagján láttam gyerek- és tini koromban. És mégis itt vagyok és tanítok. És a legszebb az egészben az, hogy ÉRTETEK teszem. (Figyelem, nyálas, érzelgős tartalom következik; de minden szava igaz és a szívemből származik.)

Csodállak Titeket! Elképesztő és felfoghatatlan számomra, hogy ennyire kitartóak vagytok. Azért, mert családotok van, gyerekeitek vannak, néhányan magánéleti válsággal küzdötök, másokat a munkahely terhe nyom. Mindenkinek megvan a maga keresztje, és van egy dolga, ami véges: az ideje. És mégis eljöttök, és heti több órát szántok arra, hogy angolozzatok.

Tudom, hogy ez egy szükséglet. Tudom, hogy sokatoknak ettől függ egy előléptetés, egy új munka, egy diploma. De itt vagytok. És feláldozzátok a szabadidőtöket vagy a családdal eltölthető időtöket arra, hogy magatokat fejlesszétek.

Emelem a kalapom előttetek. És úgy gondolom, hogy minden reggel, amikor a tükörbe néztek, nektek is emelnetek kellene a kalapotokat magatok előtt. Mert elképesztő az, amit vállaltok. Annyira büszke vagyok arra, hogy a sors engem rendelt el, ha csak kis időre is, hogy az angoltanárotok legyek. Annyira büszke vagyok RÁTOK és arra, amit elértetek. Ez a ti eredményetek. A ti fejlődésetek. A ti utatok. Én csak egy „eszköz” vagyok, ha úgy tetszik. Alázattal tölt el az, hogy tudom, hogy hozzá tudlak titeket segíteni a célotokhoz.

Egy kérésem viszont van: HIGGYÉTEK EL, HOGY JÓK VAGYTOK! Bármelyik szinten is lennétek, higgyétek el, hogy sokat fejlődtetek. Higgyétek el, hogy ez nektek megy.

Minden reggel, amikor felébredtek, akkor vegyétek tudomásul, hogy dolgozó emberekként plusz terhet cipeltek, mert a tanulást is elkezdtétek. És mennyire jól teszitek. 🙂 Annyira ügyesek vagytok. Annyira sokat fejlődtetek. Annyira érződik a változás az angolotokban. Nem vagyok ezzel kapcsolatban elfogult. Gondoljatok csak vissza arra a pillanatra, amikor beiratkoztatok. Mennyit tudtatok akkor? Mennyit tudtok most?

Legyetek bátrak! Legyetek büszkék magatokra. Merjetek mondani BÁRMIT. Mert el tudjátok mondani.

Köszönöm, hogy eljöttetek a Speak!-be. Köszönöm, hogy elfogadtatok tanárotoknak.

És profizmus ide vagy oda: SZERETLEK TITEKET!

Timi”

 

Szeretnéd kipróbálni milyen az angoltanulás egy modern, beszédközpontú módszerrel, és ilyen csodálatos tanárokkal? Akkor gyere el hozzánk egy ingyenes szintfelmérésre! Jelentkezz most:

Jelentkezem

Share This