Kép forrása: cookie_studio – www.freepik.com

Ezt nagyon sokan kérdezik tőlem is. Másoktól is. Időről időre valamilyen impulzus hatására sokakban előjön ez a kérdés. Mi kell ahhoz, hogy megtanuljak angolul?

Aztán mondasz valamilyen választ rá. Azt veszed észre, hogy ilyenkor próbálsz adni valamilyen tanácsot, próbálsz segíteni és a reakció rögtön egy akadály. Mondhatsz bármit, teljesen mindegy, hogy az segít-e vagy sem, a reakció mindig egy akadály.

Mi kell ahhoz, hogy valaki jó focista legyen? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó marketinges legyen? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó webfejlesztő legyen? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó fodrász legyen?

Érted? Ha valaki ezt a kérdést teszi fel, nem akar tanulni, nem akar focista lenni, nem akar marketinges lenni, nem akar webfejlesztő lenni, nem akar fodrász lenni.

NEM AKAR VÁLTOZTATNI. Csak úgy tesz valamilyen automatikus társadalmi elvárási és megfelelési kényszerből, mintha akarna tanulni, jobb lenni, fejlődni.

A kifogások anatómiája

Ennek van egy anatómiája. Aki változást szeretne, és ezért tesz is valamit, az a LEHETŐSÉGET látja, az van a szeme előtt. Aki pedig valójában irtózik a változásoktól, a MUNKÁT látja csak benne. Az pedig tudjuk, hogy büdös.

Aki változtatni akar, tisztában van azzal is, hogy ez munkával jár. Sokkal. De neki ez nem büdös. Igazándiból másodlagos, hisz a lehetőség az, ami mozgatja, és nem a munka.

Akinek csak a munkán van a figyelme, lesz egy csomó kudarca, mert a céljaiból és az álmaiból nem lesz semmi. Ez a teljesen értelmetlen kérdés – Mi kell ahhoz, hogy megtanuljak angolul? – csak a jéghegy csúcsa. Aki egy picit is jó ember ismerő, fel kell, hogy ismerje a háttérben meghúzódó rettegést, amit a változással járó munkamennyiség okoz.

Mégis mi kell ahhoz, hogy megtanulj angolul? Valójában ez a helyes válasz erre a kérdésre. Mondd meg te.

Neked is el kell döntened, hogy változtatni szeretnél, vagy pedig ettől a hideg is kiráz. A többi csak felesleges duma, és terheli a környezetet.

Ha eldöntötted, hogy változtatsz, akkor szívesen segítünk. Első lépésként töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket, ami alapján már személyre szabott tanácsokkal tudunk segíteni:

Kattints ide a szintfelmérőért!

Dunay Péter
alapító, szakmai vezető

Share This