Kép forrása: freepik – www.freepik.com

Nem tudom, hogy milyen hónapban olvasod ezt a cikket. De azt tudom, hogy ha még ebben a hónapban nekikezdesz az angol tanulásnak, akkor könnyebben elérsz a magabiztos beszédig, mintha várnál.

A legjobb pillanat arra, hogy belevágj az angol tanulásba mindig a most! Hadd magyarázzam el miért:

Vagy egy tucatnyi embert ismerek, aki szeretne megtanulni angolul, de mindig halogatja:

  • „Most stresszes időszak van a munkahelyemen, ha jobb lesz a helyzet belevágok az angolba.”
  • „Jelenleg semmi pénzem egy nyelvtanfolyamra, de majd ha tudtam félretenni nekikezdek.”
  • „A munka és a család mellett nincs időm tanulni, de mindenképp belekezdek majd, amikor végre lesz egy szusszanásnyi időm.”

Talán neked is ismerősek a fenti mondatok és úgy gondolod, hogy érthető, ha ezekben a helyzetekben valaki nem vág neki a tanulásnak.

Pedig kifogás mindig lesz

A kemény igazság az, hogy soha nem fog eljönni a tökéletes idő az angol tanulásra. Valószínűleg soha nem lesz olyan, hogy az életed mentes lesz minden stressztől, semmi nem fogja rabolni az idődet és rengeteg lesz a félretett pénzed is, amit önmagad fejlesztésére fordíthatsz. De ez nem baj, mert nem ez a titka azoknak az embereknek sem, akik megtanultak angolul!

A sikeres nyelvtanulóknak is voltak kifogásaik. De ezek ellenére is nekikezdek az angol tanulásnak (akár sokadszorra is). Legyőzték az akadályokat, mert tudták, hogy megéri küzdeni a magabiztos nyelvtudásért, és az azzal járó előnyökért.

És ehhez lehet az kellett, hogy még több stressznek tegyék ki magukat. Vagy hogy feláldozzák azt a kevéske szabadidőt is, ami magukra és a pihenésre jutott volna. Sőt, még az is lehet, hogy feladták a költséges nyaralást, vagy azt a pénzt, amit szórakozásra fordítottak volna. Mert tudták, hogy ezek az áldozatok segíteni fognak abban, hogy végre komolyan elkezdhessenek angolul tanulni, és meg sem álljanak ameddig el nem jutnak odáig, hogy magabiztosan beszélik a nyelvet.

Álmok = áldozatok

Ha megkérdezel valakit, aki felnőtt korában megtanult angolul szinte biztosan azt fogja mondani, hogy nagy áldozatokat hozott a nyelvtudásáért. De abban is biztos lehetsz, hogy megérte neki meghozni ezeket az áldozatokat.

Szóval ha arra vágysz, hogy

  • megkapd álmaid állását, amihez kell a nyelvtudás,
  • vagy könnyedén el tudj beszélgetni a külföldiekkel,
  • vagy magabiztosan utazhass a világ bármely tájára, annak tudatában, hogy mindenhol megértik az angolod,

akkor itt az ideje, hogy hagyd a kifogásokat és nekikezdj az angol tanulásnak! Hiszen ha túl sokáig halogatsz, akkor az lesz a vége, hogy végleg feladod. Szóval könnyebben fogsz sikereket elérni, ha inkább egyszerűen nekikezdesz.

Vágj bele most az angol tanulásba! A 100% beszéd, 0% könyv módszerrel könnyen fog menni, ha nem halogatod:

Jelentkezem

Share This