A nyelvtanulás komoly befektetés, így érdemes megfontoltan választani angol tanfolyamot. Hiszen ha rosszul választunk rengeteg pénzt dobunk ki az ablakon. Ha viszont jól választunk, akkor gyorsan meg fog térülni az ára.

Először is hadd szögezzem le, hogy ugyan az angoltanulás nem a legolcsóbb dolog, de nagyon megéri költeni rá. Hiszen kutatások alapján akár havi 50.000 Ft-al megnövelheti a fizetésünket, ha magabiztosan beszéljük a nyelvet.

Na de hogyan válasszunk angol tanfolyamot, hogyha az a cél, hogy tényleg gyorsan megtanuljuk a nyelvet? Mire kell figyelnünk, hogy eredményeket is kapjunk a pénzünkért?

A legfontosabb szempont, amit a legtöbben elfelejtenek

Kézenfekvőnek tűnhet ár alapján választani angol tanfolyamot: megnézi, hogy az adott tanfolyam hány órás és milyen áron van. De ha így teszünk, akkor pont a legfontosabb szempontot nem vesszük figyelembe! A HATÉKONYSÁGOT.

Ha olyan tanfolyamot választunk, ahol nem tudunk hatékonyan fejlődni, akkor hiába jön ki olcsóra az óradíj, rengeteg órányi tanulásra lesz szükségünk, hogy bármi eredményt elérjünk. Ez pedig nem csak drága lesz, de a motivációnkat is megtépázhatja.

Ezért az óradíjnál sokkal fontosabb, hogy olyan képzésen vegyünk részt, ahol tényleg minden egyes óra után érezzük a fejlődést, és így rövid alatt tudunk eredményeket elérni.

A módszeren legyen a fókusz

Egy tanfolyam hatékonyságát az határozza meg, hogy milyen módszerrel tanítanak. Valószínűleg neked is van sok tapasztalatod a hagyományos, iskolai módszerrel. Amivel a gyerekek 4-12 évig tanulnak angolul, és a többségük mégsem jut el még a középszintig sem. Ez sajnos azt igazolja, hogy a hagyományos módszer minden, csak nem hatékony.

De léteznek olyan módszerek is, amik a beszédre és a gyakorlatra fókuszálnak, és sokkal nagyobb a hatékonyságuk.

Ezekkel nem telik hosszú években, hogy megtanuld beszélni a nyelvet. És így a motivációd sem fog elkopni útközben, hiszen nem végeláthatatlan a tanulás. És hétről hétre érzed majd a fejlődést is.

Az én tanácsom tehát az, hogy ne ár, hanem a módszer hatékonysága alapján válassz angol tanfolyamot. Így ugyanis hosszú távon sokkal olcsóbban fogsz kijönni, mintha évekig tanulnál egy kevésbé hatékony módszerrel. Ha kipróbálnád a Speak! Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerét, akkor töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket, majd „gyere el” az online bemutatóóránkra:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This