Fölösleges porfogóból is lehet kincset érő adomány – lezárult a Speak! Nyelviskola és a Baptista Szeretetszolgálat tankönyvgyűjtési akciója

Tankönyvmentesítettük a nyelvoktatási piacot: a Speak! Nyelviskola Nagy Tankönyvgyűjtési Akciójában közel 600, a polc tetején porosodó, vagy talán soha ki sem nyitott angol tankönyvet gyűjtöttünk össze. A könyveket tegnap (szeptember 6.) adtuk át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, akik az adományokat magyarországi, és határon túli gyerekekhez, és iskolákhoz fogják eljuttatni.

Az akciót 2016. június 17.-én indítottuk el, és arra kértünk titeket, hogy hozzátok be valamelyik régi, megunt angol könyveteket, amiből nem tanultatok meg angolul beszélni. Minden behozott tankönyvet egy 5 000 Ft értékű tanfolyambónusszal jutalmaztunk, a tankönyveket pedig jótékony célra ajánlottuk fel.

2 835 000 Ft

Az akció keretein  belül összesen 567 db tankönyvet kaptunk tőletek, és 2 millió 835 ezer forintnyi tanfolyambónuszt osztottunk ki. A használt, de jó állapotban lévő tankönyvek becsült értéke meghaladja az 1 000 000 forintot.

Hihetetlenül büszkék vagyunk rátok, hogy a nyári uborkaszezon kellős közepén is ekkora elszántsággal vetettétek bele magatokat az akcióba. Nem kérdés: ez a közösség tényleg hegyeket képes megmozgatni.

„Miért csináltátok meg ezt az akciót, ha tankönyvellenesek vagytok?”

Nem vagyunk tankönyvellenesek. Szeretünk olvasni. Szeretjük a könyveket. Szeretjük az új könyvek semmihez sem fogható, varázslatos illatát.

De hiszünk abban, hogy egy tankönyv nem fog megtanítani Téged angolul beszélni. Mert angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni, a beszédhez pedig mindig legalább két ember kell. (Ha nem hiszed, járj utána itt és itt.)

Ezért nem használunk tankönyveket az angoltanításhoz, és ezért 100% beszéd, 0% könyv a módszerünk neve, és az iskolánk mottója.

Azért indítottuk útjára a Nagy Tankönyvgyűjtési Akciót, mert azt valljuk, hogy a tankönyvek egy bizonyos pontig fontos útitársai a nyelvtanulóknak. A magyar nyelvoktatási rendszer egyik legnagyobb problémája az, hogy nem használja jól a könyveket, és nem tudja, mikor válnak hasznos segédanyagból a kommunikáció korlátjaivá.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A nyelvtudás nem lehet kiváltság

 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében viszont kötelességünknek éreztük, hogy a begyűjtött könyvek ne egy szelektív hulladékgyűjtőben landoljanak, hanem nehéz sorsú, hátrányos  helyzetű családokhoz és gyerekekhez jussanak el.

Mert a nyelvtudás nem lehet kiváltság: minden embernek jár az a lehetőségekkel teli élet, amit a magabiztos angoltudás nyújthat.

Hát ezért csináltuk meg ezt az akciót.

És tudjuk, hogy a Baptista Szeretetszolgálat segítségével a könyvek tényleg a lehető legjobb helyre, a legjobb kezekbe fognak kerülni.

Oda, ahol igazán szükség van rájuk.

Köszönjük, ha Te is részt vettél az Akcióban. Ha lemaradtál volna, akkor pedig ne búsulj: to be continued…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Speak! Nyelviskola csapata a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaival

Share This