Nagy Tankönyvgyűjtési Akció a Speak! Nyelviskolában

Szeretünk olvasni. Szeretjük a könyveket. Szeretjük az új könyv semmihez sem fogható, varázslatos illatát. De hiszünk abban, hogy egy tankönyv nem fog megtanítani Téged angolul beszélni. Mert angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni, a beszédhez pedig mindig legalább két ember kell. A 100% beszéd, 0% könyv nem csak egy jól csengő szlogen, hanem a Speak! Nyelviskola nyelvtanulási programjának szíve és motorja. Ezért útjára indítjuk a Nagy Tankönyvgyűjtési Akciót, amiben Rád is számítunk.

Hozd be egy régi, megunt, a megvásárlása óta a könyvespolcon porosodó, vagy talán soha ki sem nyitott angol tankönyvedet, és mi megajándékozunk Téged egy 5 000 Ft értékű tanfolyambónusszal, amit június 17. és augusztus 18. között válthatsz be a Speak! Nyelviskolában.

Az adományod jó helyre kerül: a begyűjtött könyveket 2016. szeptember 1-jén adjuk át a Baptista Szeretetszolgálatnak, akik gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek a könyvek.

Hogyan működik a Nagy Tankönyvgyűjtési Akció?

A Nagy Tankönyvgyűjtési Akció 3 lépésben

Az 1. lépés: hozd be a régi angol tankönyvedet

Hozd be azt az angol könyvet, amit soha nem nyitottál ki. Vagy azt, amelyiknek a megvásárlásánál aktiválódott a fájdalomközpont az agyadban, mert olyan drága volt, mégsem sokat segített az angol “beszélőkéden”. Esetleg keresd meg azt, amelyik a legtöbb gyötrő, álmatlan éjszakát, izzasztó fordítási, vagy szövegértési feladatot okozta. Aztán, ha megvan, akkor csapd a hónod alá, és sétálj be vele a Speak! Nyelviskolába.

A 2. lépés: vedd át az 5 000 Ft értékű tanfolyambónuszodat

Ha először jársz nálunk, akkor nyugodtan hozd magaddal a tankönyvet szintfelmérőre. Ha pedig korábban már voltál nálunk szintfelmérőn, vagy bemutatóórán, esetleg jártál, vagy most is jársz hozzánk tanfolyamra, akkor csak add le a földszinti ügyfélszolgálaton, vagy a továbbiratkozási irodában, és azonnal jóváírjuk Neked az 5 000 Ft értékű tanfolyambónuszt.

A 3. lépés: szeptember 1-jén kiszállítjuk az adományt

Az augusztus 31-ig beérkező tankönyveket összegyűjtjük, becsomagoljuk és elszállítjuk a Baptista Szeretetszolgálatnak (a diákjaink javaslatára ez a szervezet lett a befutó), akik gondoskodnak róla, hogy az adományotok a lehető legjobb helyre, a legjobb kezekbe kerül.

baptista logo

A Baptista Szeretetszolgálat munkájáról ezen a linken keresztül tudhatsz meg többet: http://www.baptistasegely.hu/

Beváltási feltételek

Fontos: a tanfolyambónuszodat a 2016. június 17. és 2016. augusztus 18. között induló tanfolyamokra tudod beváltani. A bónusz felhasználható 5x4, 2x4 és 1x6 órás, hétköznapi és szombati tanfolyamokra is.

Ha a Nagy Tankönyvgyűjtési Akció keretében behozod a régi könyvedet, akkor 1 x 5 000 Ft értékű tanfolyambónuszra vagy jogosult, amit egy alkalommal, egy tanfolyamra válthatsz be.

Ha egynél több könyvvel érkezel, akkor szerencsés esetben akár 2-3 tanfolyamot is 5 000 Ft kedvezménnyel végezhetsz el (egy tipp: 3 hetes nyári intenzív tanfolyamainkra akár 3 bónuszt is be tudsz váltani), de fontos, hogy az utolsó tanfolyamod kezdő dátuma augusztus 18-a előtt legyen.

Miért hatékonyabb a 100% beszéd, 0% könyv módszer a tankönyvalapú oktatásnál?

Miért jobb a 100% beszéd, 0% könyv módszer a hagyományos nyelvoktatásnál?

Teszteket írni, nyelvvizsga feladatokat gyakorolni, vagy nyelvkönyveket olvasni otthon, egyedül is lehet. Fölöslegesen ne dobj ki egy csomó pénzt az ablakon olyan dolgokra, amihez nincs szükséged egy tanfolyamra. Nálunk elméleti magyarázatok helyett életszerű, a valódi élet, valódi helyzeteire felkészítő gyakorlatok, könyvek és tesztek helyett pedig valódi emberek és igazi párbeszédek várnak rád.

Könyv, vagy nem könyv? Ez itt a kérdés.

Szeretjük a könyveket. Szeretünk olvasni. Szeretjük érezni az új könyv jellegzetes, semmihez sem hasonlítható illatát. Szeretünk a könyvre olyan útitársként gondolni, ami végigkíséri az életünket. A 100% beszéd, 0% könyv mottó, tehát nem a könyvek ellen szól. Csak azt mondjuk, hogy könyvből nem lehet megtanulni angolul beszélni. Mert a kommunikációhoz mindig legalább két ember kell és egyetlen nyelvkönyv sem helyettesítheti az embert.

Miért fontos a beszéd folyamatos gyakorlása?

Azért kell folyamatosan, megállás nélkül, állandóan beszélned egy angol nyelvtanfolyam alatt, hogy a valódi élet, valódi helyzeteiben is megálld a helyed. Emlékszel még gyerekként hogyan tanultad meg a saját anyanyelved? A magyar helyesírás szabályainak aktuális kiadásából? Nyelvtani kisokosokból? Esetleg szótárfüzetből? Nem inkább hallás után, a környezeteddel beszélgetve? A cél az, hogy bármilyen helyzetről is legyen szó, meg merj és tudj szólalni angolul. Ehhez pedig beszélned kell.

Nyelvész akarsz lenni, vagy meg akarsz tanulni angolul beszélni?

Talán Te is úgy vagy vele, hogy amíg nem tökéletes a mondatod, addig inkább meg sem szólalsz. Jó, ha tudod: csak az hibázik, aki csinál is valamit. Azért kell gyakorlás közben hibáznod, hogy ne éles helyzetben (a boltban, a bankban, szállodában, reptéren, vagy egy egyszerű telefonhívás során) jöjjenek elő a bizonytalanságok.

Nyelvvizsgázni, vagy angolul beszélni szeretnél megtanulni?

Tapasztalataink szerint ma az emberek többsége nem angolul, hanem nyelvvizsgázni akar megtanulni. Mert a papír kell a diplomához, jól mutat az önéletrajzban, ezen múlik az előléptetés. Emiatt viszont eljutottunk ahhoz az abszurd helyzethez, hogy fontosabb lett a tudást igazoló papír, mint maga a tudás. Nem jó ez így. A nyelvvizsga egy fontos állomás a magabiztos nyelvtudáshoz vezető úton, de nem végállomás. Ha nem csak papíron jó az angolod, akkor nem csak az éles helyzetek megoldása, de a nyelvvizsga sem fog gondot okozni.

Hallgasd meg azokat, akik már könyv nélkül tanulnak angolul:

“Élveztem a tanfolyamot, jó kis csapat voltunk élünkön Évával. Motiváltuk egymást és közben jól szórakoztunk. Kemény edzés volt, a hét közben igencsak megfáradt agytekervényeimnek, de a szombati alkalmak után mindig úgy jöttem el, hogy örülök, hogy itt voltam, végigcsináltam az egészet. Volt értelme, mert bátrabban használom azóta az angol nyelvet a munkám során és vadidegenekkel is, akik megállítanak az utcán. Automatikussá vált egy jó pár kifejezés, vagy ha bakizom, azonnal kijavítom, és nem érzem magam hülyének a tévedések miatt.” (Mészáros Zsuzsanna)

“Amikor először eljöttem a nyelviskolába akkor, nagyon nehezen ment az angol, szinte a semmiből indultam. 3 szintet végeztem el, és úgy érzem, hogy sokat fejlődtem, most már jobban ki tudom fejezni magam, mielőtt elkezdtem az iskolát. Előtte meg sem tudtam szólalni. Nagyon jól éreztem magam az órák alatt és nagyon jó tanároktól tanultam.” (Zsuzsanna)
“Nagyon tetszett a tanfolyam. Az órák jó hangulatban teltek. Az új szavakat és az új nyelvtani anyagot is betudtuk gyakorolni. Hasznosnak tartottam az extra házikat is, mert ha óra után esetleg maradtak bizonytalanságok, az extra házikkal helyére kerültek azok is. Összességében nagyon hatékonynak tartom ezt a nyelvtanulási módszert, mert óráról órára észrevehető a fejlődés anélkül, hogy magolni kellene, illetve sokkal használhatóbb nyelvtudást ad, mint más nyelvtanulási módszerek, amiket eddig próbáltam.” (Gabi)
“Nagyon jól éreztem magam az angol tanfolyam alatt. Mindig jó hangulatban teltek az órák és a társaság is kiváló volt. Úgy érzem ez a tanfolyam “rendet tett a fejemben”. Az iskolában tanultakat sokkal életszerűbben használtuk fel. Sokat segített az is, hogy a szavakat egy-egy témakörben dolgoztuk fel. A sok gyakorlat nagyon hasznos volt. Sokkal könnyebben tudtam megtanulni egy-egy nyelvtani szerkezetet vagy a szavakat. A jövőben is fogom alkalmazni ezt a módszert. Köszönjük, hogy ennyit tanulhattunk tőletek. :)” (Bernadett)
“Voltak fenntartásaim, de kellemesen csalódtam. Nagyon sokat tanultam és hasznos volt a tanfolyam, a tanárunk Gergő is nagyon precízen, jól tanított minket. Ezért is döntöttem úgy, hogy maradok, és itt folytatom tovább a tanulást.” (Helga)
“Örülök, hogy jelentkeztem erre a kurzusra. Azt kaptam, amit vártam, sokat fejlődött a beszédem. Bátrabban meg merek szólalni és könnyebben megfogalmazom angolul a gondolataimat. Nyelvtanilag is helyre tett néhány dolgot és tanultam új kifejezéseket is. A megtanult szavakat, kifejezéseket nem csak ismerem, hanem használni is tudom, köszönhetően sok gyakorlásnak. Az órák hangulata is nagyon jó volt!” (Právicsné Máyer Krisztina)

A Nagy Tankönyvgyűjtési Akció végéig hátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Behozok egy régi tankönyvet

A Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióba való regisztrációdat követően a munkatársaink 3-5 munkanapon belül keresni fognak telefonon, hogy egyeztessenek veled egy időpontot szintfelmérőre. Ha most jelentkezel, akkor nem csak az 5 000 Ft értékű tanfolyambónusz lesz a Tiéd, de megajándékozunk 5 nyelvtanulási mítosz c. tanulmányunkkal is. Az anyagból megtudhatod, hogy miért nem érted el eddig az angollal kapcsolatos céljaidat és mit kell tenned azért, hogy meg merj szólalni angolul.

Behozom a Speak!-be az egyik régi,
angol tankönyvemet, és kérem az
5 000 Ft értékű tanfolyambónuszt:

*A csillaggal megjelölt mezőket kérlek ne hagyd üresen.

Tudj meg többet, kövesd Speakman blogját!

[Angol mumusok] Felejtős nyelvtanulási mítoszok

Ezeket a nyelvtanulási mítoszokat kell elfelejtened, ha meg akarsz tanulni angolul beszélni A nyelvtanulásnak ugyanúgy megvannak a maga mítoszai, mint a sportnak, a tudománynak, a politikának, vagy az üzletnek. A nyelvtanulási mítoszok egy része ártalmatlan butaság,...

Így írj ellenállhatatlan angol önéletrajzot 5 lépésben

Így írj ellenállhatatlan angol önéletrajzot 5 lépésben Az önéletrajz – a motivációs levéllel együtt – olyan, mint egy írásbeli állásinterjú. Erősen szűr, és sorsok fölött dönt. És ugyanúgy megvannak a vastörvényei, mint az angol állásinterjúknak. Most megmutatom,...

5 tipp a csont nélküli angol állásinterjúhoz

5 tipp a csont nélküli angol állásinterjúhoz Az állásinterjúk már önmagukban nagyon stresszesek – de ez az érzés csak fokozódik, ha idegen nyelven kell beszélgetned a HR-essel. Mondok 5 tippet, amivel alaposan felkészülhetsz egy angol állásinterjú kihívásaira. A neten...

[Interjú] „Döbbenetes, hogy honnan indultam, és hova jutottam.”

„Döbbenetes, hogy honnan indultam, és hova jutottam.” - interjú Melindával, az Év Diákjával 2016 márciusában meghirdettük a Hónap Diákja versenyt, hogy kifejezhessük elismerésünket azon diákjaink iránt, akik példamutató hozzáállással és szorgalommal tanulnak nálunk...