Ismered a mondást, hogy „jó pap holtig tanul”? Szerintem a hagyományos nyelvtanítás ezt vette alapul és sikerült jól félreértenie.

Hogy miért gondolom így?

Mert ez megmagyarázná, hogy miért van, az hogy rengeteg ember 10-15 éve (vagy akár ennél is régebb óta) tanul angolul, de mégsem tud magabiztosan beszélni.

Ne akarj pap lenni

Persze az csodás, ha folyamatosan fejleszted a tudásodat.

De az ne tartson egy életen át, hogy megtanulj angolul.

Gondolj csak bele, egy kisgyerek körülbelül 5 éves korára tökéletesen beszéli az anyanyelvét. Nem logikus, hogy egy intelligens felnőtt embernek ilyen sok évet kell szenvednie egy új nyelv megtanulásával.

A hiba a hagyományos módszerrel van

A legnagyobb gondot a hagyományos elméleti oktatás jelenti. Hiszen egy gyermek sem úgy tanulja meg az anyanyelvét, hogy leül és nyelvtani szerkezeteket magol.

Ehelyett rengeteget gyakorol és beszél. Még ha eleinte hibásan is.

De teljesen kifordított gondolkodás előre venni a nyelvtant és csak akkor megszólalni, ha már tökéletesen menne. Ez pont olyan, mintha valaki a jogosítvány megszerzésénél úgy döntene, hogy nem gyakorolja a vezetést, amíg nem tud tökéletesen vezetni.

Lehetséges? Életszerű? No way.

És ez okozza azt, hogy hiába tanulunk hosszú évek óta angolul, mégsem tudunk és merünk megszólalni.

Önmagában az elmélettel nem sokra mész

Hadd legyek veled brutálisan őszinte: az égvilágon semmire nem mész a nagy szókinccsel és a tökéletes nyelvtani szerkezetekkel, ha lefagysz, amikor egy turista megállít és segítséget kér tőled angolul.

Hiszen a nyelvet kommunikációra alkották. De azt a lelked mélyén szerintem te is tudod…

Ideje fókuszt váltani

Magadra ismertél a fent leírtakban? Több mint 10 éve tanulod az angolt, de úgy érzed, hogy a beszéd még mindig nem megy?

A hiba nem benned van.

A megfelelő módszerrel ugyanis tényleg néhány év alatt meg lehet tanulni angolul BESZÉLNI. A nyelvtanulásnak nem kellene és nem is szabad egy életen át tartó szenvedéssé válnia.

Úgyhogy azt javaslom próbálj ki egy másik módszert.

Gyere el egy ingyenes szintfelmérőre és ismerd meg a 100% beszéd, 0% könyv módszerű tanfolyamainkat. Bebizonyítjuk, hogy a nyelvtanulás lehet hatékony és élvezetes:

banner_button

 

Share This