Mi a Speak! angol nyelviskolánál azt valljuk, hogy bárki képes megtanulni magabiztosan beszélni angolul. Ha te nem így gondolod, akkor mindenképp olvass tovább, hátha sikerül meggyőznünk.

Simán lehet, hogy a te agyadba is beleégett a nyomasztó iskolai angolórák emléke. Amikor általánosban, vagy épp középiskolában próbáltad megérteni a nyelv működését, de az egész reménytelennek tűnt.

Hiába magoltál és hiába figyeltél oda az órán, egyszerűen nem ment. Meg sem mertél szólalni. Féltél, hogy elrontasz valamit, és cikinek érezted a kiejtésed. Az is lehet, hogy egy idő után elhitted, hogy veled és a nyelvérzékeddel van a baj.

Pedig ez óriási tévedés! Nem oké, ha egy angolóra szenvedés. És valami nagyon nincs rendben azzal, ahogy tanítanak, ha hülyének érzed magad.

Ne törődj bele

Kérlek ne hidd el, hogy neked nem megy az angol. Nem veled van a gond. Ha most még kételkedsz, akkor csak olvasd csak el ezeket a sikersztorikat:

„Több évi iskolai tanulás, több nyelvtanfolyam, magántanár, egyéni tanulás után kezdtem a Speak nyelviskolába járni, kifejezetten azzal a céllal, hogy végre merjek beszélni is angolul. Akármilyen módszer szerint készültem is eddig, soha nem jutottam el odáig, hogy szóban is gátlás nélkül tudjam használni a tanultakat.

Az itt eltöltött alig több mint fél év alatt szinte észrevétlenül, lépésről lépésre tűnnek el a megszólalással kapcsolatos problémáim, és ezt már „éles helyzetben” is volt alkalmam megtapasztalni. Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, amit ne tudnék megoldani, legyen szó nyelvvizsgáról, állásinterjúról, angol nyelvű előadásokról vagy külföldi utakról. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki jó hangulatban, nem szokványos módszer szerint, motivált és lelkes tanároktól szeretne hatékonyan angolul tanulni” (L. A.)

„A legnagyobb meglepetés, hogy tanulni jó! Mert élvezetes a módszer és ez feledteti a középiskolás angolórák hangulatát. (B.P.)

Az angoltanulás lehet könnyű és élvezetes is

A fenti sikersztorik bizonyítják, hogy az angoltanulás igenis lehet egy élmény. Minden felnőttnek és diáknak. Ehhez mindössze 2 dologra van szükség:

  1. A módszer: Nagyon fontos, hogy beszédközpontúan tanuld a nyelvet, amennyiben az a célod, hogy használni tudd a tanultakat. Az hagyományos iskolai oktatás pont ezen bukik el. Túl elméleties, nem életszagú.
  2. Az óraszám: rossz hír, de semmire nem jutsz heti 2-4 óra angoltanulással. Ez egyszerűen kevés. Ha nem teszel elég időt MINDEN héten a tanulásba, akkor nem leszel sikeres. Hiszen így lassan fogsz tudni haladni, ez pedig elveheti motivációd. Arról nem is beszélve, hogy ha nagy kihagyásokat tartasz két óra között, akkor könnyen elhalványodik amit legutóbb tanultál.

Szóval ha sikereket szeretnél elérni, akkor nagyon figyelj arra, hogy milyen módszerrel és mennyi időt fordítasz egy héten az angol tanulásra! Azon belül is főleg az angol beszédre. Hidd el, ha ezeket betartod akkor a tanulás könnyűvé és élvezetessé válik. 🙂

Ha szeretnéd kipróbálni milyen egy működő módszer, akkor ismerd meg a 100% beszéd, 0% könyv módszert egy ingyenes szintfelmérés keretein belül:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This